چاپ آچار در فضا

ایسنا: چاپگر سه‌بعدی فضایی برای نخستین‌بار یک قطعه جدید را در شرایط میکروگرانشی ایستگاه فضایی چاپ کرد. فضانوردان در شرایط اضطراری از جمله نیاز به تعمیر برخی از قطعات ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) باید منتظر ارسال محموله از زمین باشند؛ ناسا با هدف تسهیل دسترسی به قطعات جایگزین در ایستگاه فضایی، نخستین نمونه چاپگر سه‌بعدی فضایی را ماه سپتامبر (شهریور ماه) توسط کپسول باری دراگون به فضا منتقل کرد.

چاپگر سه‌بعدی Made In Space پس از نصب و راه‌اندازی در ایستگاه فضایی، ۲۱ قطعه را در شرایط میکروگرانشی چاپ کرد؛ همه این قطعات پیش از این نیز توسط چاپگر بر روی زمین چاپ شده بودند. برای نخستین‌بار دستور چاپ یک قطعه کاملا جدید از مرکز کنترل زمینی ناسا برای چاپگر در فضا ارسال شد. کل فرآیند طراحی، آزمایش و مراحل پیش از چاپ در مدت کمتر از یک هفته انجام شد و چاپگر سه‌بعدی در مدت چهار ساعت، یک آچار را به طور کامل چاپ کرد.

این آچار به همراه سایر قطعاتی که در شرایط میکروگرانشی فضا چاپ می‌شوند، سال ۲۰۱۵ به زمین بازگردانده خواهند شد و تفاوت ساختاری این نمونه‌ها با نمونه‌های مشابه چاپ شده بر روی زمین مورد مقایسه قرار می‌گیرند؛ هدف از این تجزیه و تحلیل، بررسی فرآیند چاپ سه‌بعدی در شرایط میکروگرانشی ایستگاه فضایی عنوان شده است. این دستاورد مهم می‌تواند مسیر را برای انجام ماموریت‌های فضایی به مقاصد دوردست تسهیل کند.