LED بخریم یا LCD؟
مریم عسگری
با وجودی که نمونه‌های جدید تلویزیون مبتنی بر تکنولوژی‌های نوین مدتی است وارد بازار شده‌اند، اما گرایش گروه بزرگی از مصرف کنندگان همچنان به استفاده از تکنولوژی‌های قدیمی‌تر است که قیمت پایین‌تری نسبت به تکنولوژی‌های جدید دارند.

به اعتقاد کارشناسان و فعالان بازار، قیمت پایین تر تلویزیون‌های مبتنی بر تکنولوژی‌های قدیمی یا همان LCDها باعث شده است نمونه‌های LED و 3D اقبال چندان بلندی در بازار فروش نداشته باشند. البته این اواخر در پی کاهش قیمت نمونه‌های LED شاهد هستیم میزان فروش این تلویزیون‌ها تا حدودی نسبت به سابق افزایش یافته است، ولی به طور کلی LCDها همچنان رکوردداران فروش در بازار هستند.
چه تلویزیونی بخریم؟
بر اساس اعلام فعالان بازار، در بین تکنولوژی‌های LCD ،LED ،3D و PLASMA این LCD‌ها و پس از آن LED‌ها با یک فاصله چند پله‌ای هستند که توانسته‌اند گوی سبقت را از سایر نمونه‌های تلویزیون بربایند. پس از این تلویزیون‌ها هم نمونه‌های PLASMA و 3D در رده‌های بعدی فروش قرار دارند که البته سهم ناچیزی از بازار فروش را در اختیار گرفته‌اند.
به گفته کارشناسان و فعالان بازار، تقاضا برای نمونه‌های LCD در شرایطی بیشتر از نمونه‌های دیگر تلویزیون است که نمونه‌های LED و PLASMA و ۳D هم از نظر میزان مصرف انرژی و هم از نظر کیفیت و... حداقل یک سرو گردن بالاتر از LCD‌ها هستند و این موضوع با توجه به اهمیت این موضوع تاسف‌آور است.
ابراهیم درستی، رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری و لوازم یدکی گوشی تلفن همراه، با تایید این موضوع گفت، متاسفانه در بازار داخلی تقاضا برای تکنولوژی قدیمی بازار که همان LCD است همچنان از نمونه‌های دیگر بیشتر است و علت هم تنها قیمت پایین تر نمونه‌های LCD است. البته این اواخر با کاهش قیمت نمونه‌های LED شاهد رشد جزئی تقاضا برای نمونه‌های LED هستیم. به گفته وی، اگر شرایط به نحوی شود که قیمت تلویزیون‌های LED و 3D کاهش یابد می‌توان شاهد بود که انتخاب مصرف‌کنندگان بر اساس نیاز و خواست واقعی آنها صورت گیرد نه بر اساس قیمت کالا. وی گفت، تکنولوژی‌های LED و سه بعدی از لحاظ صرفه‌جویی در میزان مصرف انرژی و همچنین کیفیت و فرکانس نور در شرایط مطلوب‌تری نسبت به LCD‌ها هستند و قطعا خرید آنها به صرفه‌تر است.ایزدنیا، مدیر فروش شرکت حافظ پخش نیز با بیان این مطلب که فعلا تمرکز بسیاری از شرکت‌ها روی نمونه‌های LED است گفت: سال آینده سال فروش خوب برای نمونه‌های LED است و پیش‌بینی ما این است که با وجودی که اکثر مصرف‌کنندگان همچنان به سراغ LCDها می‌آیند، ولی طی سال آینده میزان تقاضا برای نمونه‌های LED در حد قابل توجهی افزایش یابد. وی افزود: به طور کلی LED یک تکنولوژی جدید است که با در نظر گرفتن ویژگی‌های کیفی آن نسبت به نمونه‌های LCD و همچنین با لحاظ کردن قیمت پایین آن نسبت به نمونه‌های 3D قطعا بهترین انتخاب برای خریداران است.غزاله، مسوول فروش بخش تلویزیون‌های شرکت مادیران نیز با بیان این مطلب که طی ماه‌های اخیر با توجه به کاهش قیمت‌ها تقاضا برای LEDها بیشتر شده است، گفت، میزان تقاضا برای نمونه کواترون شارپ که به تازگی وارد بازار شده است در حد مطلوبی بوده است و این نشان دهنده این است که خریداران با آگاهی بیشتری نسبت به انتخاب کالا اقدام می‌کنند.
دارمی، معاون بازاریابی محصولات صوتی و تصویری شرکت ال‌جی نیز با بیان این مطلب که تقاضا برای نمونه‌های LEDرشد خوبی داشته است، گفت: به طور متوسط از هر ده تلویزیونی که برند ال جی به فروش می‌رساند ۵۰ درصد یا نصف آن مربوط به فروش نمونه‌های LED ،۳۰ درصد مربوط به فروش نمونه‌های LCD و ۲۰ درصد هم مربوط به نمونه‌های پلاسما است.
سلیمانی مسوول فروش فروشگاه سونی مرکزی در خیابان جمهوری نیز با بیان این مطلب که تقاضا برای نمونه‌های LED نسبت به قبل رشد کرده است، گفت: در حال حاضر میزان تقاضا برای نمونه‌های LED و LCD یکسان است و نمونه‌های 3D را گروه خاصی خریداری می‌کنند. وی نیز معتقد است خرید نمونه‌های LED برای مصرف‌کنندگان به صرفه‌تر است تا نمونه‌های دیگر.
چند نظر متفاوت
در حالی‌که اکثر برندها در ایران نمونه‌های مختلف تلویزیون را به بازار عرضه می‌کنند، تعداد معدودی از شرکت‌ها روی برخی از تکنولوژی‌های خاص تمرکز دارند. به عنوان مثال شرکت بانیان الکتریک با وجود عرضه نمونه‌های LCD و LED روی نمونه‌های پلاسما تمرکز دارد. شرکت دیگر نیز مهوار الکتریک عرضه‌کننده تلویزیون‌های JVC است که همچنان روی نمونه‌های LCD و تلویزیون‌های فوق باریک متمرکز است.
به گفته راد، مسوول بازاریابی شرکت بانیان الکتریک، در حال حاضر اکثر مردم از نمونه‌های LCD و LED استقبال می‌کنند و تصور می‌کنند این تکنولوژی‌ها به دلیل جدید بودنشان از پلاسما بهتر است، در حالی‌که اشتباه می‌کنند.
به گفته وی، در حال حاضر آمار فروش تلویزیون‌های پلاسما در دنیا بسیار بالاست، ولی در ایران برعکس است.
مدیر بازاریابی این شرکت می‌گوید، به نظر من خرید تلویزیون پلاسما برای خریداران با توجه به قیمت و قابلیت‌های فنی بالایی که دارد مقرون به صرفه‌تر است. به عنوان مثال از نظر کیفیت تصویر، کلا نوری که یک تلویزیون پلاسما توسط سیستم گاز تولید می‌کند با نوری که یک تلویزیون LED و LCD با لامپ‌های فلور سنت تولید می‌کند فرق دارد و می‌توان ادعا کرد که نمونه‌های پلاسما کیفیت، شفافیت و سرعت انطباق بیشتری دارند تا نمونه‌های دیگر. وی افزود: تلویزیون‌های LCD و LED شکنندگی بیشتری دارند تا نمونه‌های پلاسما و اگر یک ضربه کوچک به نمونه‌های LCD،LED یا ۳D وارد شود پیکسل‌های آن دچار آسیب می‌شوند. این درحالی است اگر به صفحه تلویزیون پلاسما ضربه محکمی وارد شود دچار ایراد نمی‌شود. همچنین تلویزیون‌های پلاسما کنتراست بالایی دارند و هنگام تماشای تصاویر اکشن فریم‌ها حذف نمی‌شوند. این در حالی است که در نمونه‌های دیگر معمولا فریم‌ها حذف می‌شوند. وی معتقد است قطعا خرید یک نمونه پلاسما به صرفه‌تر است تا نمونه‌های دیگر.
روستایی، مسوول فروش شرکت مهوار الکتریک نیز می‌گوید، در حال حاضر تمرکز ما همچنان روی نمونه‌های LCD است، ولی در نظر داریم نمونه‌های دیگر تلویزیون را وارد بازار کنیم.
به گفته وی، کیفیت تصویر و میزان برق مصرفی نمونه‌های مختلف تلویزیون تفاوت چندانی با هم ندارند.
پرفروش‌های بازار
به گفته کارشناسان و فعالان این حوزه، در حال حاضر سایز ۴۲ جزو پرفروش‌ترین سایزهای بازار است که پا جای پای سایز ۳۷ که سابق بر این پرفروش بوده‌اند، گذاشته‌اند. همچنین گروه بزرگی از مصرف‌کنندگان در حال حاضر به خرید تلویزیون‌هایی با میانگین قیمت یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان تمایل دارند.
LG
این برند اکثر تکنولوژی‌های موجود را به بازار عرضه می‌کند. پس اگر قصد دارید از میان نمونه‌های LED این برند که فروش بالایی در بازار دارند انتخاب کنید، می‌توانید به سراغ مدل‌های ۴۲ اینچ LED ۵۴۰۰ و LED ۵۶۰۰ بروید. مدل LED ۵۶۰۰ ا ۴۲ که یک تلویزیون FULL HD است با قیمت یک میلیون و ۴۴۴ هزار تومان و مدل ۴۲LED۵۴۰۰ که یک تلویزیون HD با قابلیت بی‌سیم است با قیمت یک میلیون و ۳۳۷ هزار تومان به فروش می‌رسند. از میان تلویزیون‌های LCD این برند هم می‌توانید به سراغ مدل‌های LCD ۴۳۰ ا ۴۲ و LCD ۴۶۰ ا ۴۲ بروید که به ترتیب با قیمت ۹۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان و ۹۶۸ هزار تومان به فروش می‌رسد.
مدل‌های LX9500 و LX6500 نیز از تلویزیون‌های سه بعدی 47 اینچ این برند هستند که به ترتیب با قیمت سه میلیون و 734 هزار تومان و دو میلیون و 985 هزار تومان به فروش می‌رسند.
SAMSUNG
مدل‌های 46C5550 ،46C6260 و 46C6960 که به ترتیب با قیمت دو میلیون و 289 هزار تومان، دو میلیون و 99 هزار تومان و دو میلیون و 489 هزار تومان به فروش می‌رسند، جزو تلویزیون‌های LED پرفروش این برند هستند.
همچنین مدل‌های C۵۸۵ا ۴۰ و ۴۰C۵۷۵ از تلویزیون‌های LCD پرفروش این برند هستند که به ترتیب با قیمت یک میلیون و ۲۹ هزار تومان و ۹۵۹ هزار تومان به فروش می‌رسند. این تلویزیون‌ها FULL HD هستند.
تلویزیون‌های سری C465 ،C475 و C455 نیز از پرفروش‌های بازار هستند که HD نیز می‌باشند.
از خانواده سه بعدی‌ها هم مدل‌های ۴۶C۸۸۸۰ که با قیمت سه میلیون و ۸۶۹ هزار تومان و مدل ۴۶C۷۷۷۰ که با قیمت سه میلیون و ۲۶۹ هزار تومان به فروش می‌رسند جزو پرفروش‌های بازار هستند.
SONY
مدل‌های ۴۰BX۴۰۰ و ۴۰EX۵۰۰ که به ترتیب با قیمت ۹۴۵ هزار تومان و یک میلیون و ۱۹۰ هزار تومان به بازار عرضه شده‌اند از LCDهای پرفروش این برند و مدل ۴۰EX۷۱۰ که با قیمت یک میلیون و ۶۸۰ هزار تومان به فروش می‌رسد از LED‌های پرفروش این برند است. همچنین مدل ۴۰NX۷۱۰ از تلویزیون‌های سه بعدی پرفروش این برند است که با قیمت دو میلیون و ۷۸۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
PANASONIC
مدل ۳۲D۲۵ که با قیمت یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومان، مدل ۳۷D۲۵ که با قیمت یک میلیون و ۴۶۰ هزار تومان و مدل ۴۲D۲۵ که با قیمت یک میلیون و ۷۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسند، جزو LED‌های پرفروش این برند هستند.
همچنین مدل 42L42U20 که با قیمت یک میلیون و 300 هزار تومان به فروش می‌رسد از LCD‌های پرفروش این برند است.
از خانواده پلاسما نیز مدل‌های ۴۲V۲۰ و ۵۰V۲۰ جزو پرفروش‌های بازار هستند. این دو مدل به ترتیب با قیمت یک میلیون و ۷۶۰ هزار تومان و دو میلیون و ۴۳۰ هزار تومان به بازار عرضه شده‌اند. اگر قصد خرید یک تلویزیون سه بعدی از این برند را دارید هم می‌توانید به سراغ مدل۵۰VT۲۰ که قیمتی حدود سه میلیون و ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان دارد یا مدل ۶۵VT۲۰ که قیمتی حدود هفت میلیون و هفت میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دارد بروید.
JVC
این برند فعلا فقط روی نمونه‌های LCD متمرکز است. پس اگر قصد خرید یک تلویزیون LCD از این خانواده را دارید می‌توانید به سراغ مدل‌های Z۱۰ ،۴۲ E۱۰ ا ۴۲ و A۱ ا ۳۲ بروید که به ترتیب با قیمت یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، یک میلیون و ۳۹۰ هزار تومان و ۶۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسند.