علی آذرنوش
از خواب بیدار می‌شوی، نگاهی به ساعت و در چشمانت، ساعت هفت‌ونیم صبح نقش می‌بندد.

می‌جنبی و به سمت جالباسی و جوراب‌ها. فرصت سرخاراندن نداری چه رسد به صرف یک لیوان چای داغ. به خود و اطرافت نگاهی می‌اندازی و مطمئن هستی از اینکه چیزی را جا نگذاشته‌ای. از در منزل که می‌خواهی خارج شوی گوشه جیبت به زلفی درگیر می‌کند و پارگی.
حسابی عصبی می‌شوی. شلوار تمیز هم که نداری، چاره‌ای نیست. همسرت چرخ خیاطی را راه می‌اندازد و جای پاره شده را به سوزن‌های این ماشین می‌سپارد.
شلوار آماده است. نفس راحتی می‌کشی و دعایی به جان همسر و این ماشین.
قدیم قدیما وقتی لباس پاره می‌شد یا قرار بود لباس در خانه دوخته شود یا هر کار دوختنی دیگر، افراد ناچار بودند زمان زیادی صرف کنند تا چیزی دوخته شود. در این میان ممکن بود، انگشتان دست بارها طعم سوزنده سوزن را بچشند. تازه، نخ‌های روی پارچه‌ها نیز تابلو بود و ساختار لباس را بر هم می‌زد.
ورود تکنولوژی به سیستم دوخت‌ودوز و ساخت چرخ‌های خیاطی، کارها را بسیار راحت کرده است و هر خانواده‌ای می‌تواند با صرف هزینه‌ای این دستگاه را به خانه آورد. البته کمتر خانواده‌ای را می‌توان سراغ گرفت که در جهیزیه دختران خود، چرخ خیاطی را نگنجانده باشند، هر چند که در برخی خانه‌ها، این وسیله به دلیل این که کسی در خانواده آموزش خیاطی ندیده است بی‌مصرف می‌ماند. به هر حال، با این وسیله خلاق می‌توان طرح‌های هنری زیبا، گلدوزی‌های ماندگار روی پارچه‌ها و دوخت‌های
شکیل آفرید.
در حال حاضر، انواع مختلف چرخ خیاطی در بازار عرضه می‌شود که ممکن است خریدار را دچار سردرگمی کند. در طبقه‌بندی چرخ خیاطی می‌توان آن را به دو نوع دستی و کامپیوتری تقسیم کرد که به طور معمول چرخ خیاطی دستی حدود 50هزار تومان است و چرخ‌های خیاطی کامپیوتری از 100هزار تومان تا حدود 800هزار تومان به فروش می‌رسد. یک فروشنده درباره ویژگی‌های یک چرخ خیاطی مطلوب می‌گوید: طول عمر زیاد، در دسترس بودن لوازم یدکی، نیاز کم به تعمیر، داشتن ضمانت‌نامه و نیز وجود بازار خرید و فروش همیشگی از ویژگی‌های یک چرخ خیاطی مناسب است.