حقیقتی که اپل درباره آی‌فون پنهان می‏کند

آی‌تی‌ایران: اگر شما هم به فروشگاه‌های رسمی اپل در کشورهای مختلف رفته باشید و از آنها سوال کنید که تفاوت بین آی‌فون ۷ با حافظه ۳۲ گیگابایت و ۲۵۶ گیگابایت چیست، قطعا جواب می‌شنوید که تفاوت‌ آنها فقط فضای ذخیره سازی اطلاعات است. حتی اگر به فروشگاه‌های غیررسمی ایران هم مراجعه کنید، نتیجه فرقی ندارد. همه مطمئن هستند که تنها تفاوت بر سر مقدار حافظه است و بس. اما جالب است بدانید اصلا این‌طور نیست و آی‌فون ۲۵۶ گیگابایتی با آی‌فون ۳۲ گیگابایتی کاملا متفاوت است. این تفاوت میان آی‌فون‌ها فقط به حافظه هم محدود نمی‌شوند، بلکه آی‌فون‌های موجود در آمریکا با آی‌فون‌های موجود در اروپا هم تفاوت زیادی دارند! در ادامه این تفاوت‌ها را بیشتر بررسی می‌کنیم.

یکی از این تفاوت‌ها حافظه است، البته منظور ما مقدار حافظه نیست! بلکه کیفیت آن است. حافظه‌ای که برای مدل‌های ۲۵۶گیگابایتی استفاده می‌شود زمان خواندن اطلاعات از حافظه سرعتی معادل ۸۵۶ مگابایت بر ثانیه دارد و همچنین برای ذخیره اطلاعات یا نوشتن داده روی کارت حافظه که مهم‌ترین مولفه است، سرعت ۳۴۱ مگابایت بر ثانیه را دارد که سرعت خوبی است. حالا اگر همین آزمایش را روی یک آی‌فون ۷ با حافظه ۳۲ گیگابایتی انجام بدهید نتیجه فاجعه خواهد بود. سرعت خواندن یک فایل از حافظه در آی‌فون ۷ با حافظه ۳۲ گیگابایتی ۶۸۶ مگابایت بر ثانیه است این پارامتر البته خیلی تاثیر در کارکردن شما ندارد، زیرا اهمیت کارت‌های حافظه به سرعت نوشتن روی آنها است. جالب است بدانید سرعت نوشتن روی حافظه این آی‌فون ۴۲ مگابایت بر ثانیه است!! ۴۲ مگابایت بر ثانیه اشتباه تایپی نیست! واقعا یک هشتم آی‌فون ۲۵۶ گیگابایتی سرعت دارد. این یعنی تمام کارهای شما در رابطه با نوشتن روی حافظه در این موبایل با سرعت یک هشتم انجام می‌شود و این موضوع را اپل هرگز به شما نمی‌گوید. برای اینکه موضوع واضح‌تر شود، اگر شما یک فیلم با حجم ۴ گیگابایت را بخواهید روی آی‌فون ۲۵۶ گیگابایتی کپی کنید، باید ۲ دقیقه و ۴۳ ثانیه صبر کنید، حالا اگر بخواهید همین فایل را روی آی‌فون ۳۲ گیگابایتی کپی کنید باید ۳ دقیقه و ۴۰ ثانیه منتظر بمانید! اما اپل به همه اعلام کرده که تنها تفاوت این دو دستگاه حجم ذخیره فایل است. اگر شما هم فیلم و موسیقی زیاد از لپ‌تاپ به موبایل انتقال می‌دهید، زمان خرید آی‌فون ۷ به این موضوع دقت کنید که اختلاف فقط بر سر حجم حافظه نیست. جالب است بدانید همین آزمایش روی آی‌فون ۷ پلاس هم انجام شده است. سرعت نوشتن اطلاعات که شامل موسیقی، عکس، فیلم و حتی اپلیکیشن می‌شود روی آی‌فون ۷ پلاس با حافظه ۱۲۸گیگابایتی ۳۴۱ مگابایت بر ثانیه است و روی آی‌فون ۷ پلاس ۳۲گیگابایتی ۴۲ مگابایت بر ثانیه است.

ارتباط با اینترنت

این تبعیض‌ها در آی‌فون فقط به حافظه محدود نمی‌شود. شاید عجیب باشد، اما بدانید سرعت اینترنت آی‌فون‌ها هم با یکدیگر فرق دارند. آی‌فون ۷ پلاس که با شماره مدل A۱۷۷۸ و A۱۷۸۴ معمولا در بازار اروپا موجود است سرعت ارتباط بسیار کمتری نسبت به آی‌فون‌های با شماره مدل A۱۶۶۰ و A۱۶۶۱ دارند که در بازار آمریکا فروخته می‌شود. دو مدل اولی که گفته شد از مودم اینتل استفاده می‌کنند که سرعت بسیار پایینی دارد و دو مدل دوم از مودم کوآلکام استفاده می‌کنند که بسیار کیفیت خوبی دارد و این همان مودمی است که گوگل هم در گوشی پیکسل از آن استفاده می‌کند. مودم‌های اینتل استفاده شده در آی‌فون ۷ حداقل ۳۰ درصد ضعیف‌تر از مودم‌های کوآلکام است. این ضعف در برخی آزمایش‌ها به ۷۵ درصد هم رسیده است. این یعنی آی‌فون‌هایی که مودم اینتل دارند سرعت آپلود و دانلود آنها در استفاده از ۴جی یا ۳جی بسیار پایین‌تر از مدل‌هایی است که مودم کوآلکام دارند. هنوز مشخص نیست اپل چرا در گوشی‌های جدید خود چنین کاری کرده است. برای اینکه بهتر متوجه شوید اگر شما یک آی‌فون ۷ یا ۷ پلاس با مودم اینتل بخرید سرعت ارتباطات شما از آی‌فون ۶ اس هم کمتر است! این موضوع زمانی مشخص شد که کاربران به‌ خاطر قطع شدن آنتن و سرعت پایین از اپراتورها شکایت داشتند و بعد مشخص شد که مشکل از اپراتور نبوده و اپل در آی‌فون آنها از مودم بی‌کیفیت اینتل استفاده کرده است.