مقامات چینی قصد دارند با سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه سخت‌افزار تا سال ۲۰۳۰ به برترین سازنده تراشه در جهان مبدل شوند. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پی سی ورلد، تغییر سیاست‌گذاری‌ها و حمایت مالی دولتی باعث شده تا فعالان حوزه فناوری در این کشور تلاش کنند تا سال ۲۰۳۰ تحرکی اساسی به این صنعت ببخشند.

بر اساس خط مشی جدید دولت چین در این زمینه، مقامات این کشور صنعت ساخت آی سی و تراشه را از نو توسعه خواهند داد. تامین کامل نیازهای داخلی و برتری در زمینه رقابت با کشورهای خارجی هدف اصلی وزارت صنعت و فناوری اطلاعات از اجرای چنین طرحی است.

چین هم اکنون هم بزرگ‌ترین سازنده بسیاری از محصولات الکترونیک است. شرکت‌های چینی سال قبل تقریبا ۵/۱ میلیارد گوشی همراه و ۳۴۰ میلیون رایانه شخصی به فروش رساندند. اما صنعت الکترونیک این کشور که شاهد سود سالانه ۵/۴ درصدی است هنوز در حوزه فناوری حرف اول را نمی زند به خصوص در بخش سخت افزار در مقایسه با غول‌هایی همچون اینتل و AMD چندان پیشرفته نیست.

صنعت ساخت نیمه‌هادی در این کشور هم با رقبای بین المللی فاصله دارد. در سال ۲۰۱۳ این کشور بیش از ۲۳۱ میلیارد دلار را صرف واردات آی سی کرد که نشان دهنده وابستگی سخت‌افزاری جدی این کشور است. مقامات چینی تغییر این وضعیت را برای توسعه صنعت آی تی و افزایش امنیت داخلی کشور ضروری می‌دانند.

برطرف کردن موانع مالی و مدیریتی به منظور تسریع در رسیدن به اهداف فوق‌الذکر و کسب ۸/۵۶میلیارد دلار درآمد از صنعت تراشه و خودکفایی در تولید تراشه‌های ۲۸ تا ۳۲ نانومتری تا سال ۲۰۱۵، کسب مقام اول در زمینه تولید تراشه‌های همراه، شبکه‌ای و کلود تا سال ۲۰۲۰ و کسب مقام اول در حوزه تولید انواع تراشه تا سال ۲۰۳۰ و کنار زدن همه رقبا نیز در طرح یاد شده پیش‌بینی شده است.