شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۱ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۶۱

  • ناگفته‌های حراج ربع‌سکه

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: اولین حراج سکه‌های بانک ‌مرکزی روز یکشنبه ۱۳اسفندماه آغاز می‌شود. با وجود اینکه پیش‌بینی می‌شود استقبال از این طرح بالا باشد، اما ابهاماتی درباره حراج اول وجود دارد. «دنیای اقتصاد» در یک گزارش جزئیاتی از حراج نخست ارائه کرده است. عملکرد مثبت از اجرای این حراج می‌تواند باعث افزایش اعتماد برای حراج‌های آتی باشد.
  • روز مهم بازار ارز

    دنياي اقتصاد: روند بازار ارز تهران بعد از انتخابات ۱۱ اسفند چگونه خواهد بود؟ این سوالی است که در هفته‌های اخیر نقل محفل معامله‌گران و فعالان ارزی بوده است. برخی از این افراد با اطمینان زیاد از افزایشی شدن نرخ بعد از این رویداد سخن می‌گویند و برخی دیگر نیز معتقدند افرادی که انتظارات افزایشی برای روز‌های پس از انتخابات ایجاد کرده‌اند می‌خواهند دارایی‌های خود را در سقف بفروشند در نتیجه به علت افزایش تعداد عرضه‌کنندگان، بازار در هفته پیش‌رو کاهشی خواهد شد.
  • بیت‌کوین در مرز انفجار؟

    پادشاه رمزارزها چهارشنبه ۲۸ فوریه بار دیگر حماسه آفرید و با رشد ۲۸ درصدی کانال ۶۴هزار دلاری را مشاهده کرد. این دارایی که بر اثر هجوم فشار تقاضاکنندگان در حال یکه‌تازی در بازارهای جهانی است برآوردها را در خصوص تاریخ رکورد‌شکنی خود در سال ۲۰۲۴ دستخوش تغییر کرد.
  • افت نمره آزادی اقتصادی در ایران

    دنیای اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: در تازه‌ترین گزارش بنیاد هریتیج با عنوان «شاخص آزادی اقتصادی ۲۰۲۴»، زنگ خطر بار دیگر برای ایران به صدا درآمده است. این گزارش، تصویری نامطلوب از وضعیت آزادی اقتصادی در ایران ارائه می‌دهد. رتبه۱۶۹ ایران در میان ۱۷۶کشور رتبه‌بندی‌شده، گویای این واقعیت تلخ است که ایران در زمره ۱۰کشور با «کمترین آزادی اقتصادی» قرار گرفته است. شاخص آزادی اقتصادی ایران نیز با یک امتیاز کاهش نسبت به سال گذشته، به عدد ۴۱.۲ از ۱۰۰رسیده است.
  • تمجید «سیف» از اقدام بانک مرکزی

    رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه عملکرد بانک مرکزی امسال درباره کاهش نوسانات ارزی مثبت بود، گفت: تلاش‌های بانک مرکزی برای کاهش تورم و کاهش نرخ رشد نقدینگی، منجر به کاهش تورم خواهد شد. ولی‌الله سیف؛ رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به اینکه در سال گذشته شاهد روند افزایشی نرخ ارز بودیم و نرخ دلار تا حدود ۶۰ هزار تومان افزایش یافت، اظهار کرد: در نهایت با تلاش‌های بانک مرکزی روند افزایشی متوقف شد و نهایتا به حوالی ۵۰هزار تومان برگشت. در یکی دوماه اخیر نیز شاهد بودیم که نرخ ارز روند افزایشی پیدا کرد و از کانال ۵۰هزار تومان شروع و تا کانال ۵۹هزار تومان هم پیش رفت؛ اما در ادامه عقب نشست و به حدود ۵۷هزار تومان رسیده است. به گفته وی، اصولا افزایش نرخ ارز می‌تواند تحت تاثیر دو گروه از عوامل اتفاق بیفتد. گروه اول تاثیرات مربوط به عوامل و متغیر‌های اصلی اقتصاد هستند و گروه دوم عوامل غیر اقتصادی هستند که عمدتا به اخبار و رویدادهای سیاسی بین‌المللی و منطقه ای مربوط می‌شوند.
  • سقوط اعتماد اقتصادی ترکیه

    اعتماد اقتصادی ترکیه در ماه فوریه اندکی کاهش یافت. موسسه آماری ترکیه اعلام کرد که شاخص اعتماد اقتصادی ترکیه در ماه فوریه به عدد ۹۹ رسیده که نسبت به ماه ژانویه ۰.۴ درصد کاهش داشته است. شاخص اعتماد مصرف‏‏‌کننده ۱.۳ درصد، اعتماد بخش خرده‏‏‌فروشی یک درصد و شاخص اعتماد بخش حقیقی ۰.۹ درصد کاهش یافت. این در حالی است که شاخص ساختمان و خدمات به ترتیب یک درصد و ۱.۶ درصد افزایش ثبت کرده است./ایسنا

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر