شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۸ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۹۸۸

  • فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

    دنیای اقتصاد: روز گذشته، خبرهایی منتشر شد مبنی بر اینکه قرار است اسکناس‌های درشت وارد بازار شود. البته پیگیری‌های اولیه «دنیای‌اقتصاد» از بانک مرکزی حاکی از آن است که در حال حاضر طرحی در این خصوص وجود ندارد. با توجه به کاهش ارزش اسکناس‌های کنونی در مبادلات، وجود اسکناس‌های درشت که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود؛ موضوعی که در تمام اقتصادهای دنیا نیز وجود دارد و تنها در اقتصادهای با تورم چندرقمی که برای مبادلات روزانه نیاز به حجم بالایی از اسکناس است، پول کاغذی از معاملات حذف شده است. برخی منتقدان عنوان می‌کنند که چاپ اسکناس درشت باعث افزایش حجم پول می‌شود؛ درحالی‌که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیرهای پولی و تورم ندارد. درحالی‌که بی‌ارزش شدن اسکناس و ایران‌چک‌های موجود هزینه چاپ آنها را افزایش داده، مقتضی است سیاستگذار با چاپ اسکناس و ایران‌چک‌های درشت‌تر، نسبت اسکناس در معاملات روزانه کشور را به سطح استاندارد جهانی افزایش دهد.
  • برخورد دلار به کف قیمتی؟

    دنیای اقتصاد -گروه بازار پول و ارز: روند کاهشی جدید نرخ ارز در بازار روز گذشته متوقف شد و نرخ دلار در نیمه کانال ۶۵‌هزار تومانی به تعادل رسید. برخی از تحلیلگران معتقدند که پله‌های دوم و سوم کانال ۶۵ که در روز سه‌شنبه محل معامله شاخص ارزی بود، کف قیمت این ارز در حال حاضر است و فعلا پتانسیل افت نرخ‌های بیشتر وجود ندارد. همچنین بازه نوسان سکه طلا نیز در روز گذشته کوچک شد.
  • ابهام در تحقق منابع واگذاری‏‏‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد: بررسی‏‏‏‏‌ها نشان می‌دهد که در ۱۱ماه ابتدایی سال‌۱۴۰۲، تنها ۲۸‌درصد از میزان مصوب منابع مربوط به واگذاری بنگاه‌های دولتی در قانون بودجه‌سال‌گذشته محقق شده‌است. منابع حاصل از واگذاری بنگاه‌ها‏‏‏‏‌ در بودجه‌۱۴۰۲ معادل ۱۰۶‌هزار ‌میلیارد‌تومان بود که ۲۷‌هزار‌ میلیارد‌تومان آن محقق شد. منابع حاصل از واگذاری‏‏‏‏‌ها در لایحه بودجه‌۱۴۰۳ معادل ۶۰‌هزار ‌میلیارد‌تومان است.
  • برنامه مهار تورم ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد: به گفته جرمی پاول، رئیس فدرال رزرو در سخنرانی خود در روز سه شنبه، تورم در سال جدید مطابق با اولویت بانک مرکزی پیشرفت نکرده است. به نظر می‌رسد که این مقام سیاسی- اقتصادی بر سیاست‌های فعلی پابرجا بماند و با حفظ بهره در سطح ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصدی، از آغاز سیاست‌های پولی انبساطی کناره‌گیری کند که تبعات این ادعا را می‌توان در روند بازارهای جهانی مشاهده کرد.
  • اعلام جزئیات تامین مالی زنجیره تامین در سال ۱۴۰۳

    بانک مرکزی: مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی گفت: در سال‌جاری ۳۵۰‌هزار میلیارد تومان برای تامین مالی از طریق ابزارهای تامین مالی زنجیره‌‌‌ تامین تعهدی پیش‌بینی شده است که این رقم شامل ۲۰۰‌هزار میلیارد اوراق گام برای بنگاه‌‌‌های اقتصادی، ۲۰‌هزار میلیارد تومان اوراق گام برای شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان، ۵۰‌هزار میلیارد تومان کارت‌‌‌رفاهی متصل به اوراق گام و ۸۰‌هزار میلیارد تومان در چارچوب برات الکترونیکی و سایر ابزارهای تامین مالی زنجیره تامین است.
  • اقتصاد رژیم صهیونیستی، ۲۱‌درصد کوچک شد

    ایبنا: رژیم صهیونیستی در نتیجه تجاوزات خود به غزه متحمل خسارات جانی و اقتصادی غیرمنتظره‌‌ای شد. به گزارش الجزیره، جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه به طور قابل‌توجهی بر رشد اقتصادی در ۳ ماه آخر سال ۲۰۲۳ بیش از حد انتظار تاثیر گذاشت. اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی - در برآورد سوم خود - اعلام کرد که اقتصاد در سه‌ماه آخر سال ۲۰۲۳ به طور سالانه ۲۱‌درصد نسبت به سه‌ماهه قبل کاهش یافته است.
  • بازبینی سازمان ملل در پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان

    ایسنا: سازمان ملل پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی جهان را به سمت بالا بازبینی کرد. کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD) پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی جهانی خود را از ۲.۵‌درصد به ۲.۷‌درصد برای سال ۲۰۲۳ و از ۲.۵‌درصد به ۲.۶‌درصد برای سال ۲۰۲۴ اصلاح کرده است.
  • تجارت ۱۵۶ میلیارد دلاری روسیه با کشور‌‌های سازمان همکاری اسلامی

    ایبنا: حجم مبادلات تجاری روسیه و کشور‌‌های عضو سازمان همکاری اسلامی طی سه سال گذشته با ۳۷‌درصد افزایش به ۱۵۶ میلیارد دلار رسیده است.
  • بانک‌های ناتراز اصلاح شوند تورم کاهش می‌یابد

    تسنیم: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ناترازی بانک‌ها یکی از عوامل افزایش تورم است، گفت: اگر بانک‌های ناتراز اصلاح شوند، چه از ادغام و چه منحل‌‌‌‌‌‌شدن، مسلما رشد نقدینگی و در نهایت تورم کاهش پیدا خواهد کرد.
  • نرخ بیکاری ترکیه نزول کرد

    ایسنا: نرخ بیکاری ترکیه در ماه فوریه ۲۰۲۴ به ۸.۷‌درصد کاهش یافت. بر اساس داده‌‌های منتشر شده، نرخ بیکاری ترکیه در ماه فوریه به کمترین میزان در چهار ماه گذشته رسید و ۸.۷‌درصد کاهش یافت که ۰.۳‌درصد نسبت به ماه قبل نزول کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر