گروه بنگاه‌ها- زهرامسافر: شرکت هوایی ماهان پروازهای خود را در مسیر تهران - بارسلون از اول تیر آغاز می‌کند. همزمان با صدور مجوزهای قانونی برای افزایش پروازهای هوایی بین ایران و اروپا و در آستانه برقراری پروازهای هوایی بین تهران - بارسلون، همایش توسعه گردشگری و افزایش سفرهای هوایی بین ایران و اسپانیا در تهران با حضور تعدادی از کارگزاران وزارت گردشگری بارسلون، شرکت هواپیمایی ماهان، مدیران حوزه گردشگری و آژانس‌های هوایی شنبه شب در تهران برگزار شد.

هم اکنون شرکت هوایی ماهان افزایش پروازهای هوایی به مقصد کشورهای اروپایی را در دستور کار خود قرار داده و در حال حاضر تعداد پروازهای این شرکت در مسیر تهران - پاریس، تهران - میلان و تهران - دوسلدورف آلمان در هر هفته به ۴ پرواز و در مسیر تهران - میلان در هر هفته به ۲ پرواز افزایش یافته و از اول تیرماه امسال نیز پروازهای مسیر تهران - بارسلون آغاز می‌شود. پیش از این دو شرکت هوایی امارات و ترکیش ایرلاین، مسافران ایرانی را از تهران به استانبول یا دبی منتقل و از آنجا ایرانیان را در مسیر بارسلون به صورت غیرمستقیم جابه‌جا می‌کردند، اما با برقراری پروازهای هوایی بین تهران - بارسلون، از این پس مسافران ایرانی می‌توانند به صورت مستقیم در هر هفته ۲ بار مسیر تهران تا بارسلون را با این شرکت هوایی پرواز کنند.

براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده شرکت هواپیمایی ماهان، پروازهای خود را در این مسیر ابتدا با ۲ پرواز به صورت رفت و برگشت در هر هفته آغاز می‌کند، اما پس از مدتی تعداد پروازهای خود را در مسیر تهران - بارسلون به ۳ پرواز در هر هفته افزایش خواهد داد. هم‌اکنون شرکت هواپیمایی ماهان سالانه بیش از ۱۴۰ هزار مسافر را از طریق کشورهای چین و هند به مقاصد اروپایی ترانزیت می‌کند و با برقراری پرواز بین تهران - بارسلون، تعداد مسافران ترانزیتی این شرکت به مقاصد اروپایی افزایش قابل توجهی خواهد داشت. پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با افزایش پرواز شرکت‌هایی هوایی به ایران هم اکنون تعداد شرکت‌های هوایی که پس از برجام پروازهای خود را به ایران برقرار کرده‌اندبه بیش از ۵۰ شرکت خارجی افزایش یافته و هر روز تقاضای جدیدی برای ورود به این بازار وجود دارد.

انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (یاتا) انتظار دارد تا سال ۲۰۳۴ میلادی تعداد مسافران حمل‌ونقل هوایی جهان با رشد میانگین سالانه ۸/ ۳ درصدی تقاضا به بیش از ۷ میلیارد نفر برسد. این رقم به‌طور دقیق ۲ برابر تعداد مسافران هوایی پیش‌بینی شده برای سال ۲۰۱۵ میلادی یعنی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر است، از طرفی تعداد شغل زیر پوشش صنعت حمل‌ونقل هوایی در دنیا که در حال حاضر ۵۸ میلیون نفر است تا ۲۰ سال آینده به بیش از ۱۰۵ میلیون نفر افزایش می‌یابد و پیش‌بینی می‌شود مجموع تولید ناخالص داخلی ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد دلاری این صنعت در جهان به بیش از ۶ هزار میلیارد دلار افزایش یابد.