خبرگزاری مهر: وزیر جهادکشاورزی از آغاز همکاری با مرکز بین‌الملل تحقیقات گندم و ذرت به منظور افزایش میزان عملکرد تولید گندم و ذرت در کشور خبر داد. محمود حجتی در جلسه مشترک با رئیس و اعضای مرکز بین‌المللی تحقیقات گندم و ذرت که در ساختمان وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، تصریح کرد: در مرحله اول، طرح افزایش عملکرد تولید گندم در ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی آبی کشت گندم مناطق غرب کشور اجرا می‌شود. در این مرحله قرار است با اصلاح و معرفی بذرهای مقاوم به بیماری‌ها، آفات و کم آبی میانگین تولید در هر هکتار حدود ۵/۱ تن در هکتار افزایش یابد.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه مسوولان ارشد کشور توجه ویژه‌ای به افزایش تولید محصول گندم دارند، گفت: افزایش میزان عملکرد تولید گندم به‌ویژه در اراضی دیم با جدیت دنبال می‌شود و قرار است با اجرای روش‌های مکانیزه علمی و معرفی بذرهای جدید هرچه سریع‌تر کسری تولید جبران شود.

حجتی افزود: در چند سال گذشته در تولید گندم رشد منفی داشتیم و این کاهش تولید به علت فقر همکاری‌های بین‌المللی بوده است. وی به همکاری وزارت جهادکشاورزی با مرکز بین‌المللی تحقیقات گندم و ذرت «سیمیت» در دهه ۸۰ اشاره و تصریح کرد: دفتر منطقه‌ای این مرکز در استان البرز ایجاد می‌شود. وی همچنین با اشاره به اینکه ۲ میلیون و ۵۰۰‌هزار تن ذرت در کشور تولید می‌شود، افزود: نیاز کشور به محصول ذرت رو به افزایش است و برای تامین نیاز صنعت دامداری، طیور و آبزی‌پروری در کشور سالانه ۴میلیون تن ذرت وارد می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در یازده سال گذشته مصرف ذرت در کشور سه برابر شده است. به گفته وی برای افزایش تولید محصول ذرت طرح سه گانه‌ای تدوین شده است که در مدت پنج سال با افزایش سطح زیر کشت و میزان عملکرد تولید، میزان تولید افزایش چشمگیری خواهد داشت. توماس لاچکین، مدیرکل مرکز بین‌المللی گندم و ذرت «سیمیت» نیز در این جلسه با اشاره به سابقه همکاری با کشور در برنامه خودکفایی تولید گندم گفت: مراحل علمی و اجرای طرح افزایش عملکرد تولید گندم در استان‌های غرب ایران پس از تامین اعتبار آغاز خواهد شد. به گفته مدیرکل مرکز بین‌المللی گندم و ذرت «سیمیت» برای آغاز اجرای طرح در مرحله اول به ۲ میلیون دلار اعتبار نیاز است.