شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۵ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۵۹۳۵

  • مکزیک؛ برنده بزرگ دعوای چین و آمریکا

    سید محمد هاشمی: در بحث مدیریت زنجیره تامین، «نزدیک‌سپاری» (برون‌سپاری به کشورهای نزدیک مرزها) یا «درون‌سپاری» (بازگشت شرکت‌ها به خانه)، از جمله راهبردهایی هستند که شرکت‌ها به‌منظور بهینه‌سازی فرآیندهای تولید و تامین منابع موردنیاز تولید از آنها استفاده می‌کنند. در این میان، تلفیقی از تحولات ژئوپلیتیک، از جمله جنگ تجاری چین و آمریکا و پیشرفت‌‌‌های فناوری به انتقال صنایع تولیدی و افزایش میزان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در مکزیک منجر شده است. بسیاری از شرکت‌ها در ایالات‌متحده و آمریکای شمالی با انتقال تمام یا بخشی از زنجیره تامین و منابع تولید خود از چین، در راستای کاهش هزینه‌‌‌های تولید و ریسک‌‌‌های لجستیکی گام برداشته‌‌‌اند.
  • فائق آمدن بر چالش‌های آینده

    وب‌سایت اچ‌اس‌بی‌سی
    در دنیای امروز پس از همه‌گیری کرونا که بحث ریسک‌‌‌های زنجیره تامین در کانون توجهات قرار گرفت، شرکت‌ها در حال تجدیدنظر در زمینه رویکردهای زنجیره ارزش جهانی از جمله تغییرات در راهبردهای موسوم به تولید بهنگام یا حفظ موجودی و بالعکس هستند. امروز تلفیق این وضعیت با رخدادهای ژئوپلیتیک اخیر و نوسانات اقتصادی و انتقال بخش‌هایی از خطوط تولید محصولات به کشورهای همسایه، به رویه‌ای عادی بدل شده است. شرکت‌ها با هدف تولید ارزان‌تر یا کارآمدتر، به دنبال عقد قراردادهای تجاری بهتر و کسب امتیازات لجستیک بیشتر هستند.
  • ارزان‌تر یا نزدیک‌تر؛ مکزیک یا ویتنام؟

    کریس راجرز /اس ‌اند پی گلوبال
    مکزیک به کشوری پیشرو در حوزه انتقال صنایع تولیدی از ایالات‌متحده به این کشور و از همه مهم‌تر خارج از چین بدل شده است. طی پنج‌سال گذشته، شواهد زیادی مبنی بر بازگشت یا انتقال صنایع تولیدی به این کشور وجود دارد. اما توفیق این کشور در آینده، با توجه ‌‌‌به رقابت شدید سایر کشورها از جمله ویتنام به‌‌‌هیچ‌‌‌وجه تضمین‌شده نیست. جایگاه مکزیک به‌‌‌عنوان مرکز یکپارچه تولید زنجیره‌‌‌های تامین، به‌‌‌ویژه در حوزه مونتاژ، برای بازار آمریکای شمالی به‌‌‌خوبی تثبیت شده است؛ روندی که با امضای پیمان «نفتا» در سال ۱۹۹۴ آغاز شد و به دنبال جایگزینی آن با توافق سه‌‌‌جانبه میان ایالات‌متحده، مکزیک و کانادا و اصلاحات بعدی، در سال ۲۰۲۰ تجدید شد.
  • تصاحب تاج پادشاهی چین

    ایزابلا کوتا/روزنامه ال‏‏‌پایس
    محدودیت‌های اعمال‌شده از طرف ایالات‌متحده علیه چین، در واقع به سود برخی کشورها تمام شده و در این میان مکزیک یکی از ذی‌نفعان بزرگ این سیاست است. از هنگام تشدید مواضع تند جو بایدن علیه چین و وضع تعرفه‌‌‌ها و اعمال محدودیت بر صادرات فناوری‌‌‌های کلیدی از چین به ایالات‌متحده، صادرات پکن به آمریکا با کاهش قابل‌‌‌ملاحظه‌‌‌ای مواجه شده است. با این‌‌‌ حال، براساس داده‌‌‌های اخیر اداره سرشماری ایالات‌متحده، طی این مدت صادرات مکزیک به آمریکا با رشد چشمگیری مواجه شده است.
  • کشور مورد علاقه بانکداران

    کریستین لوچسی/تحلیلگر بلومبرگ مایکل او بویل /‏‏‌ تحلیلگر بلومبرگ
    طی سال‌های متمادی، سرمایه‌گذاری در مکزیک چیزی نبود که به ذهن بانکداران سرمایه‌گذار خطور کند و این کشور همواره به دلیل عملکرد ضعیف اقتصادی زیر سایه برزیل قرار داشت. اما مدت‌‌‌هاست همه‌چیز تغییر کرده است. به‌یکباره این باور در وال‌‌‌استریت در حال شکل‌‌‌گیری است که کشور مکزیک در آستانه دستیابی به یک موفقیت چشمگیر است؛ البته اگر بتواند به‌‌‌خوبی از این فرصت استفاده کند. «بانک آمریکا»، «مورگان استانلی» و‌‌‌ «گلدمن‌ساکس»، همگی پیش‌بینی می‌کنند که درآمد بانکداری سرمایه‌گذاری از مکزیک در سال‌جاری افزایش پیدا کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر