عارفه مشایخی : روز گذشته محصولات پلیمری در بورس کالای ایران در شرایطی عرضه شدند که روز یکشنبه جاری قیمت پایه محصولات پلیمری مسیر قیمتی چند‌گانه‌ای داشت برخی پا در مسیری نزولی گذاشتند، برخی روند صعودی را دنبال کردند و برخی هم با قیمت‌های با ثبات به حرکت خود ادامه دادند.

پس از چند هفته رشد متمادی قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بورس کالا همگام با افزایش قیمت‌های جهانی و بهای دلار، هم‌اکنون برخی گریدهای پتروشیمی در بازارهای جهانی با رشد نرخ و برخی دیگر با کاهش قیمت رو‌به‌رو شده‌اند و البته از رشد مستمر قیمت دلار در بازار داخلی نیز فاصله گرفته‌ایم.در هفته گذشته شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار آزاد بودیم تا جایی که هفته‌ای کاهشی در این بازار رقم خورد. یکی از خروجی‌های این روند کاهشی در بازار آزاد نیز کاهش حجم معامله پلیمرها بود که نشان می‌دهد حجم تقاضای مؤثر در بازار داخلی کاهش یافته یعنی بخشی از تقاضای موجود، از موجودی انبارها در بازار تامین شده است. با توجه به این موارد از هم اکنون می‌توان به کاهش موجودی انبارها خوش بین بود که البته در کنار افت حجم معامله پلیمرها در بورس کالا، سیگنالی حمایتی از بازار تلقی می‌شود، زیرا به آرامی حجم عرضه‌ها در بازار داخلی کاهش خواهد یافت که کاهش نسبی حجم تولید در صنایع پایین دستی با آغاز روزهای سرد سال و اتمام زمان اوج تقاضای مواد اولیه ظروف یکبارمصرف و بازگشت آرامشی شکننده به این بازار از جمله مهم‌ترین علل افت این بازار‌ها بود.

این در حالی است که روز گذشته قیمت محصولات پلیمری در بازار آزاد با رشد روبه رو شد و جهت‌گیری مثبتی را تجربه کرد و به نظر می‌رسد هماهنگ و همگام با قیمت‌های جهانی محصولات پتروشیمی در حال افزایش است. هفته گذشته قیمت نفتا ۴۱/ ۱ درصد رشد کرد و به بهای ۵۰۲ دلار و ۸۸ سنت معامله شد. البته این در حالی است که قیمت اکثر محصولات پلیمری در بازارهای آسیا در هفته جاری ثبات داشته است و در ادامه شاهد افت قیمت محصولات در بازار‌های چین بوده‌ایم.روز گذشته۹۲۹۵۴تن تقاضای محصولات پلیمری در مقابل۴۵۵۰۰تن عرضه قرار گرفت و دست آخر۳۶۰۰۰تن محصول مورد معامله قرار گرفت. این در حالی است که سه شنبه هفته گذشته مقادیر عرضه، تقاضا و حجم معاملات به ترتیب اعداد ۴۴ هزار تن، ۶۶ هزار تن و ۳۲ هزار تن را به خود اختصاص داده بودند.