مدیرعامل بورس کالای ایران از آغاز فروش املاک مازاد بانک‌ها و اموال غیرمنقول آنها در بورس کالا تا پایان نیمه اول امسال خبر داد و گفت: پیشنهادمان در مورد عرضه نقدی سکه طلا در بورس کالا همچنان روی میز بانک مرکزی است. به گزارش «سنا»، حسین پناهیان در مورد برنامه‌های آتی بورس کالا برای فروش اموال مازاد بانک‌ها گفت: این موضوع در حال پیگیری است، حدود دو هفته پیش در ستاد اقتصاد مقاومتی دولت در این زمینه بحث و بررسی‌هایی صورت گرفت و یکی از مصوبات آن این بود که بانک‌ها از طریق بورس کالا املاک مازاد یا اموال غیرمنقول خود را عرضه کنند. مذاکره با بانک‌ها برای فروش اموال غیرمنقول

مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: این بورس پیگیری‌های خود را انجام می‌دهد تا بتواند وعده خود را مبنی بر عرضه املاک مازاد و اموال غیرمنقول بانک‌ها در نیمه اول سال ۹۳ محقق کند، بر این اساس با بانک‌ها مذاکراتی انجام داده‌ایم، به‌طوری‌که با تمام بانک‌هایی که با بورس کالا در ارتباط بودند، وارد مذاکره شده‌ایم. همچنین با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و بنیاد مستضعفان هم مذاکراتی صورت گرفته است. با این وجود هنوز حجم و ارزش این املاک و اموال برای عرضه در بورس کالا مشخص نشده است. وی در مورد آخرین توافقاتی که با بانک مرکزی برای عرضه سکه نقدی در بورس کالا صورت گرفته است، عنوان کرد: هنوز به توافقی در این زمینه با بانک مرکزی نرسیده‌ایم و پیشنهاد بورس کالا همچنان روی میز این بانک است. پناهیان در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه در حال حاضر قیمت سکه در بازار آزاد روندی ثابت را طی می‌کند، آیا این شرایط برای آغاز عرضه نقدی سکه طلا در بورس کالا مناسب است؟ گفت: کارکرد بورس کالا به گونه‌ای تعریف شده است که نه تنها بانک مرکزی، بلکه برای کل فعالان بازار امکان معاملات فیزیکی و نقدی محصولات مختلف را فراهم می‌کند.

هفت هزار میلیارد تومان حجم معاملات سکه آتی

وی حجم معاملات قراردادهای آتی سکه طلا در ۳ ماه گذشته در بورس کالا را هفت هزار میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: این امر مشخص می‌کند که قیمت سکه در این مدت آنچنان هم که به نظر می‌رسد ثابت نبوده است، زیرا هر چقدر نوسان‌پذیری یک دارایی بیشتر باشد، روی قرارداد آتی هم فعالیت بیشتری صورت می‌گیرد. مدیرعامل بورس کالای ایران اظهار کرد: با این وجود امکان عرضه نقدی سکه را از قبل فراهم کرده‌ایم و کماکان این پیشنهاد را به بانک مرکزی ارائه‌ داده‌ایم که اگر بخواهد عرضه نقدی سکه را انجام دهد، می‌تواند از این بازار استفاده کند.

آزادسازی نرخ محصولات پتروشیمی

وی در بخش دیگری از سخنان خود به آزادسازی نرخ محصولات پتروشیمی در بورس کالا اشاره کرد و گفت: یکی از مباحثی که مورد پیگیری قرار گرفته بود ایجاد تعادل بین بخش عرضه و تقاضا بود که با اصلاح فرمول قیمتی وزارت صنعت، عرضه‌های بیشتری نسبت به هفته‌های گذشته صورت گرفت اما کماکان این موضوع که عرضه و تقاضای متعادلی انجام شود، مورد پیگیری است. پناهیان ادامه داد: شاهد این بحث این است که هفته گذشته محصولات پلیمری امکان دامنه نوسان ۵ تا ۱۰درصد قیمت روی برخی محصولات را داشتند که با موزون شدن عرضه و تقاضا در تالار این قیمت به ۳/۱ درصد رسید که مشخص می‌کند قیمت‌ها به تعادل رسیده است، اما ما همچنان افزایش بیشتر عرضه را دنبال می‌کنیم. وی با تاکید بر اینکه زمانی که عرضه و تقاضا متعادل است، رسیدن قیمت به سقف بی‌معنا است، افزود: هر چقدر از سمت عرضه اطمینان بیشتری داشته باشیم راحت‌تر می‌توانیم دامنه نوسان را حذف کنیم و با اقدام اخیر یکسری از تقاضاهایی که ممکن بود با هدف تولید نباشد، حذف شد. البته بررسی‌ها نشان می‌دهد که این میزان زیاد نبوده و از ۱۰۰ درصد تقاضا، ۱۰ درصد کاهش یافته است.