سکان بورس کالا در دست سلطانی‌نژاد
گروه بورس کالا‌: مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بورس کالای ایران صبح دیروز با حضور معاون نظارت بر بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار، جمعی از مدیران عامل ارکان بازار سرمایه، اعضای هیات مدیره و مدیران بورس کالای ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس کالای ایران، دکتر حسن امیری معاون نظارت بر بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بورس کالای ایران با قدردانی از تلاش‌های دکتر پناهیان در چهار سال گذشته گفت: پناهیان در طول فعالیتش توانست جایگاه بورس کالا را در اقتصاد ملی به تثبیت برساند به‌طوری که اقدامات و فعالیت‌های بورس کالا به خوبی در اقتصاد کشور به ثمر نشسته است.


معاون سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین با تشکر از دکتر حامد سلطانی نژاد برای قبول سمت مدیرعاملی بورس کالای ایران گفت: سلطانی‌نژاد از مجموعه بازار سرمایه با عملکردی قابل قبول در مسند مدیرعاملی بورس کالای ایران می‌نشیند که آرزوی توفیق برای وی دارم.


سلطانی‌نژاد مدیرعامل جدید شرکت بورس کالای ایران با تشکر ویژه از زحمات دکتر پناهیان در طول چهار سال گذشته گفت: عمده فعالیت‌ها و تحولات بورس کالا طی مدیریت دکتر پناهیان صورت گرفته و به‌طور حتم از کمک‌های وی برای پیشبرد اهداف و توسعه جایگاه بورس کالا استفاده خواهیم کرد.


سلطانی‌نژاد با بیان اینکه امروز بورس کالا در جایگاه مهمی در اقتصاد کشور قرار گرفته است، اظهار کرد: معتقدم بسیاری از سیاست‌های کلی نظام، توقعات و قوانین بالادستی که از مسوولان اقتصادی کشور انتظار می‌رود را می‌توان از طریق بورس کالای ایران محقق کرد که شفافیت و مشارکت آحاد مردم در فرآیندهای اقتصادی از این قبیل فعالیت‌ها هستند. وی افزود: هر چه دایره‌فعالیت‌های بورس کالا در اقتصاد کشور وسیع تر شود، بازیگران بازار کالا از جمله خریداران و فروشندگان با اطمینان بیشتری به معاملات می‌پردازند. مدیرعامل جدید بورس کالای ایران در ادامه گفت: سرمایه اصلی بورس ها، تجهیزات، ماشین‌آلات و اموال غیر منقول نیست، بلکه نیروی انسانی متخصص و سابقه مناسب فعالیت برای ذی‌نفعان اقتصادی است که خوشبختانه بورس کالا امروز هر دو فاکتور مذکور را داراست.


سلطانی‌نژاد تصریح کرد: تا به امروز در حوزه بین‌المللی شدن بورس کالا قدم‌هایی برداشته شده که با توجه به فراهم شدن شرایط لغو تحریم‌ها، می‌توان نقش پررنگ‌تری را در این زمینه با حضور بازیگران بین‌المللی ایفا کرد.


این گزارش حاکی است منصور یزدی زاده رئیس هیات مدیره بورس کالای ایران در این مراسم ضمن تشکر از زحمات دکتر پناهیان در طول چهار سال فعالیت شایسته بورس کالا، عنوان کرد: حضور دکتر سلطانی‌نژاد در کسوت مدیرعاملی بورس کالای ایران را با توجه به سابقه درخشان ایشان در بازار سرمایه کشور به فال نیک می‌گیریم و هیات مدیره بورس کالا پشتیبان فعالیت‌های مدیرعامل جدید خواهد بود.


همچنین حسین پناهیان در مراسم تودیع خود به بیان عملکرد و دستاوردهای چهار سال فعالیت در سمت مدیرعاملی شرکت بورس کالای ایران پرداخت و گفت: مقایسه ارزش معاملات بورس کالا در چهارسال گذشته نسبت به چهار سال ابتدایی فعالیت این شرکت از ۳۵۹ هزار میلیارد ریال به ۲ هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال رسیده است.


پناهیان به سرمایه شرکت بورس کالا نیز اشاره کرد و گفت: سرمایه شرکت در چهار سال ابتدایی فعالیت از ۱۰ میلیارد به ۱۲ میلیارد تومان رسیده بود که اکنون سرمایه شرکت به ۴۵ میلیارد تومان رسیده و مقدمات افزایش سرمایه به ۶۰ میلیارد تومان نیز فراهم شده است.


وی با آرزوی موفقیت برای سلطانی‌نژاد عنوان کرد: امیدوارم روز به روز شاهد شکوفایی و توسعه شرکت بورس کالای ایران در اقتصاد ملی باشیم.



برخی از مهم‌ترین‌ برنامه‌های مدیرعامل جدید بورس کالا


- توجه به سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی و اسناد بالادستی.


- ایجاد تنوع در اموری همچون فروش محصولات پتروشیمیایی، انتخاب مشتریان راهبردی، شفافیت معاملات و شفافیت نظام توزیع کالایی در کشور


- توسعه بازارهای فیزیکی و عرضه محصولات متنوع و نیز توسعه بازارهای تک‌محموله.


- استفاده از ظرفیت‌های موجود در بورس‌های جهانی و کالایی و ایجاد ارتباط با آنها از طریق ابزارهای مشتقه به منظور پوشش ریسک معاملات.


- ایجاد نهادهای مالی حرفه‌ای به منظور دستیابی به استانداردهای بین‌المللی.


- به‌کارگیری هر چه بیشتر معامله‌گران خرد در بورس کالا در زمینه معاملات برخط تا بتوان مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان کوچک را نیز در بورس کالا به فعالیت تشویق کرد.


- ایجاد تعامل سازنده با همه دستگاه‌های حاکمیتی و ذی‌نفعان این بازار.


- راه‌اندازی سامانه کدال کالایی برای همه ذی نفعان بورس کالا.


- تلاش برای حرکت به سمت اوراق بهادار مبتنی بر کالا با استفاده از ابزارهای مالی مختلف.


- تلاش به منظور حرفه‌ای تر کردن فعالیت‌ها و تغییر بازار سنتی به سمت چارچوب‌های متشکل و شفاف جدید.


- در دستور کار قرار گرفتن راه‌اندازی بورس آتی ارز.


- بررسی منافع و مضرات حذف تالار فیزیکی تا جایی که اگر ضرورتی در کار نبود از حذف این تالار جلوگیری شود.