گروه بنگاه‌ها: برنامه‌های جدید شرکت سرمایه‌گذاری غدیر ازجمله تدوین مجدد برنامه‌ها، فرآیندها و ساختارهای داخلی، توسعه ظرفیت‌ها و تقسیم سود این شرکت اعلام شد. غلامرضا سلیمانی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری غدیر، ضمن تشریح عملکرد این شرکت در سال گذشته با اشاره به رویکرد غدیر افزود: کسب بازدهی مناسب، توزیع سود قابل قبول سهامداران و فراهم کردن شرایط توسعه برای تامین آینده سهامداران از سوی این مجموعه مورد پیگیری قرار گرفته است. وی همچنین در راستای ایفای مطلوب مسوولیت‌های اجتماعی غدیر، مشارکت در برنامه‌های حفظ محیط زیست، ساخت‌و‌ساز دوستدار طبیعت (سبز) و احداث و توسعه نیروگاه‌های تامین انرژی تجدید‌پذیر (خورشیدی) را مورد اشاره قرار داد. به گفته وی، واردات گاز و تامین بخشی از نیاز مصرف کشور، جذب سرمایه‌های خارجی برای توسعه زیربناهای کشور و ایجاد بستر مناسب فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای استفاده دولت (انتخابات) از جمله اقداماتی بود که از سوی این هلدینگ چندرشته‌ای در راستای ایفای مسوولیت‌های ملی با حفظ صرفه و صلاح سهامداران انجام شد.

ظرفیت‌های ماندگار در غدیر

مدیرعامل سرمایه‌گذاری غدیر گفت: در واقع برای ایجاد و حفظ ظرفیتی ماندگار برای سهامداران، ۹ طرح سرمایه‌گذاری به ارزش ۷۰هزار میلیارد ریال در بخش‌های نفت و پتروشیمی، برق و انرژی، معدن و فولاد به اتمام رسید. همچنین این شرکت تلاش کرد که حضور قدرتمند خود را در بازار منطقه‌ای مبادلات و سوآپ گاز طبیعی تداوم دهد. ضمن اینکه این مجموعه به حوزه بالادست نفت (اکتشاف و تولید E&P) ورود یافت. سلیمانی از راه‌اندازی گروه مالی غدیر و ساماندهی اقدامات و شرکت‌های زیر مجموعه آن به‌عنوان یکی از اقدامات اساسی برای استفاده از فرصت‌های پدید آمده ناشی از اجرایی شدن برجام و جلب سرمایه‌های خارجی از کشورهای آسیایی، آسیای شرقی، آسیای میانه و اروپایی نام برد و ادامه داد: بر این اساس با شناسایی حوزه‌های جذاب فناوری اطلاعات و ارتباطات، استراتژی لازم نیز تدوین شد.

تقسیم 7 هزار میلیارد تومان سود

وی با اشاره به سرمایه این هلدینگ چندرشته‌ای بازار سرمایه، گفت: منابع افزایش سرمایه سال ۱۳۹۵، مبلغ ۸۷۵۰ میلیارد ریال (به ازای هر سهم ۱۹۰ ریال) از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران و مبلغ ۱۷۱۷۰ میلیارد ریال (به ازای هر سهم ۳۷۲ ریال) از محل اندوخته‌های توسعه‌ای بوده است. به گفته سلیمانی؛ طی ۱۱ سال گذشته مبلغ ۶۹۸۸ میلیارد تومان سود تقسیمی این شرکت بوده است که ۳۴۵۴ میلیارد تومان از آن برای افزایش سرمایه تخصیص یافته و ۳۷۴۶ میلیارد تومان نیز در قالب سهام جایزه به سهامداران این شرکت تعلق یافته است. وی ادامه داد: در ادامه سیاست‌های غدیر در سال مالی ۹۵ نیز بیش از ۵ هزار میلیارد ریال سهام متعلق به شرکت به حساب افزایش سرمایه شرکت سرمایه‌گذاری غدیر در هلدینگ‌های تخصصی غیربورسی انتقال یافته است. این کارشناس ارشد بازار سرمایه در توضیح بیشتر مشارکت غدیر در افزایش سرمایه شرکت‌های تابعه این هلدینگ چندرشته‌ای گفت: ۲۹ هزار و ۹۵۱ میلیارد ریال افزایش سرمایه در شرکت‌های زیر مجموعه غدیر تصویب شد که از این میزان ۲۰ هزار و ۱۹۲ میلیارد ریال آن از افزایش سرمایه مصوب به‌طور مستقیم و ۹ هزار و ۷۵۹ میلیارد ریال افزایش سرمایه مصوب به‌طور غیر مستقیم بوده است. سهم مالکیتی غدیر از افزایش سرمایه مصوب ۱۷ هزار و ۹۹۲ میلیارد ریال بوده است.

رشد بودجه در غدیر

مدیر‌عامل «وغدیر» با مقایسه بودجه سال ۹۶ این شرکت نسبت به بودجه ۹۵ آن گفت: این بودجه از رشد حدود ۲۰ درصدی برخوردار بوده است. این رشد شامل افزایش ۴/ ۱۵ درصدی سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها، افزایش ۲۰ درصدی سود عملیاتی، رشد ۱۸۳ درصدی خالص سایر درآمدها است که به این واسطه سود شرکت از ۱۷۲ ریال به ازای هرسهم به ۲۰۵ ریال در سال ۹۶ افزایش می‌یابد.

سرمایه‌گذاری‌های غدیر

سلیمانی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۵، مصوب شد که ۳۱ هزار و ۴۹۳ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری جدید در این شرکت صورت گیرد، ادامه داد: ۶ هزار و ۶۶۹ میلیارد ریال از منابع مالی مورد نیاز برای انجام این سرمایه‌گذاری‌ها از منابع داخلی شرکت تامین خواهد شد. وی این سرمایه‌گذاری‌ها را شامل خرید سهام پالایشگاه نفت بندرعباس، احداث نیروگاه دزفول، احداث نیروگاه خورشیدی و ایجاد کسب و کار بیمه زندگی عنوان کرد. مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری غدیر در بیان پروژه‌های این شرکت که در سال ۹۶ به بهره‌برداری خواهند رسید، به واحد گوگردزدایی از نفت گاز پالایشگاه تبریز، واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان، نیروگاه ۲۳۵ مگاواتی هرمز، نیروگاه ۱۰مگاواتی خورشیدی یزد، فاز یک ۱۰۰ هزار‌تنی خط ذوب و ریخته‌گیری فولاد شاهرود، اشاره کرد. به گفته وی؛ در حال حاضر پروژه‌های در دست اجرای غدیر شامل ۵/ ۴۲ درصد در صنعت پتروشیمی، ۵/ ۱۷ درصد در صنعت و معدن، ۷/ ۳۳ درصد در برق و انرژی و ۶/ ۵ درصد در ساختمان و ۷/ ۰ درصد در سیمان است.

غدیر و برنامه ششم توسعه

سلیمانی در بیان برنامه‌های این هلدینگ به شروع اجرای برنامه ششم توسعه و لزوم به کارگیری ظرفیت‌های نهادهای عمومی غیردولتی اشاره کرد که در این میان بر نقش بازار سرمایه در تامین مالی و توسعه سرمایه‌گذاری‌ها تاکید شده است. وی همچنین به تکمیل زنجیره ارزش در صنعت نفت و گاز و کاهش شدت انرژی و جلب مشارکت بخش خصوصی اشاره کرد که بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز و دانش بنیان کردن صنایع نفتی در حوزه‌های بالادست و پایین دست فرصت مناسبی را پیش روی این هلدینگ چندرشته‌ای قرار داده است. مدیرعامل بزرگ‌ترین‌ هلدینگ چند رشته‌ای با اشاره به برخی سیاست‌های توسعه بازار سرمایه در برنامه ششم توسعه یاد آورشد: توسعه بازار سرمایه با تاکید بر طراحی و مهندسی ابزارهای مالی و کالایی، توسعه بازار انرژی و عرضه نفت خام و فرآورده‌های نفتی در بورس انرژی، اصلاح نهادی حاکمیت شرکتی برای شرکت‌های عام و نهادهای مالی است.