شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۵ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۸۹۵

  • بازگشتی برای آغاز بهتر؟

    دنیای اقتصاد - امیرمحمد بختیاری: نخستین روز منفی بازار در هفته جاری معاملاتی روز گذشته به ثبت رسید، به طوری که دو شاخص اصلی بازار کاهش ارتفاع محسوس و شاخص کل فرابورس افزایش ارتفاع کم‌توانی را به ثبت رساندند. در این بین دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای که هفته گذشته سبزپوش و خوش‌فامی را تجربه کرد، با کاهش ارتفاع ۰.۴۶درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز شنبه در سطح ۲میلیون و ۱۶۰هزار واحدی قرار گرفت. افت ۱۰هزار واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هم‌وزن که شاخصی برای ارزیابی همه‌جانبه حال و روز نمادهای مختلف بازار سهام است با افت ۰.۳۵درصدی روبه‌رو شد و در پایان روز معاملاتی در سطح ۷۴۴هزار و ۶۵۸واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۱۳درصد سبزپوش شد و در سطح ۲۶هزار و ۲۳۰واحدی کار خود را به اتمام رساند.
  • هیجان‌سنجی بورس‌بازان

    دنیای‌اقتصاد: بررسی شاخص احساسات در بورس نشان می‏دهد ماندگاری اثر خبرهای منفی بیشتر از مثبت است. تجزیه و تحلیل کارآیی این اندیکاتور به این سوال پاسخ می‌دهد که در برهه‌های هیجانی، آیا خریداران و فروشندگان پیرو احساسات و تاثیرات بیرونی هستند یا خیر؟ با انجام الگویی آماری می‏توان دریافت که بورس تهران نسبت به شرایط منفی واکنش‏پذیرتر است و ماندگاری اثر آن به نسبت اخبار مثبت، بیشتر است. استفاده از این شاخص در کنار تحلیل‌های بنیادی و تکنیکال، یک تصویر مکمل از بازار ارائه می‌دهد.
  • تکاپوی بورس برای تثبیت

    دنیای‌اقتصاد – علی عبدالمحمدی: برای دومین روز معاملاتی متوالی افت نماگرهای تالار شیشه‌ای ادامه‌دار بود و دادوستد‌های نخستین روز از هفته نیز با سرخپوشی نماگرها تالار شیشه‌ای آغاز شد. شاخص‌کل بورس تهران که در هفته گذشته با رشد ۵.۳۷‌درصدی همراه شده‌بود، در دو روز اخیر در دامنه منفی به‌کار خود پایان داده‌است.
  • تفاوت زمین و آسمان بورس ایران و جهان

    سید فرهنگ حسینی / فعال بازار سرمایه
    جایگاه دولت با مفهوم عام آن در اقتصاد یکی از چالش‌برانگیزترین و قدیمی‌ترین بحث‌ها بین نظریه‌پردازان اقتصادی و سیاسی در طول تاریخ بوده است. نظام های سرمایه‌داری قائل به دولت کوچک و کمترین دخالت ممکن در اقتصاد از سوی دولت هستند. در طرف مقابل دیدگاه سوسیالیستی است که قائل به دخالت‌های حداکثری در اقتصاد است. بازار سرمایه از دیرباز یکی از مظاهر اقتصادهای سرمایه‌داری است که سابقه‌ای بیش از ۳۰۰ سال دارد و اولین بورس دنیا در شهر آمستردام ایجاد شده است. در حال حاضر تقریبا در همه کشورهای مهم دنیا بازار سرمایه و بدهی فعالی وجود دارد و جایگاه دولت و شرکت‌های دولتی در کشورهای مختلف بسته به قوانین و جایگاه دولت در اقتصاد متفاوت است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر