شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۴ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۳۴

  • سیگنال‌های ارزندگی در بورس؟

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی: معاملات بورس تهران در هفته گذشته در شرایطی به پایان رسید‌ که هر سه نماگر اصلی بازار سهام با کاهش ارتفاع همراه شدند. ریزش‌های شاخص‌های سهامی در هفته گذشته که غالبا ناشی از در تیررس قرارگرفتن مجدد بازار از سمت ضربات و زخم‌های تصمیمات خلق‌الساعه سیاستگذار بود، سنگین‌ترین ریزش نماگرهای سهامی در مقیاس هفتگی را در ماه‌های اخیر رقم زد. در هفته‌ای که گذشت، شاخص‌کل بورس تهران، ۲.۸۵‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد و نهایتا در پله‌های ابتدایی کانال ۲‌میلیون و ۱۰۰‌هزار‌واحدی، کار خود را به اتمام رساند. شاخص هم‌وزن اوضاع و احوال به‌مراتب آشفته‌تری را تجربه کرد و فشار فروش در کلیت بازار، موجب شد تا این شاخص در هفته معاملاتی گذشته، با افت ۴.۵‌درصدی همراه شود. گفتنی است که بعد از افت ۶.۶۳‌درصدی شاخص مذکور در هفته منتهی به ۲۱تیر ماه سال‌جاری، نزول هفته قبل این شاخص، سنگین‌ترین ریزش هفتگی این شاخص در ۲۸ هفته معاملاتی اخیر محسوب می‌شود.
  • فاصله بورس تا تعادل

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: معاملات هفته گذشته بازار سرمایه، با سبزپوشی دقیقه نودی نماگرهای کم‌جان همراه بود. دماسنج اصلی بورس تهران که هفته‌هاست انتظار صعود به سطح ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را دارد، دو هفته متوالی است که با شرایط نامناسبی دست و پنجه نرم می‌کند و هر هفته از این سطح فاصله بیشتری می‌گیرد.
  • استراتژی بیمه سهام

    اصلاح قیمتی بازار سهام، پس از رشدهای اخیر، سبب شده است تا ضرورت وجود استراتژی‌های پوشش ریسک برای بیمه سهام بیشتر از قبل درک شود. استراتژی‏‏‌هایی نظیر کاوردکال (خرید سهام و فروش اختیار خرید همان سهام) در بلندمدت بازدهی خوبی به همراه دارد. همچنین استراتژی کولار (خرید سهام و فروش اختیار خرید با اعمال بالا و خرید اختیار فروش با قیمت اعمال کمتر) می‏‏‌توانست به کمک اهالی بازار سهام بیاید تا با هزینه بسیار کم از سبد خود در برابر تندباد حوادث محافظت کنند. در کنار بازار سهام، رونق قیمتی در بازار طلا، موجب شده است تا خطر محدودیت‌ها بر بازار مشتقات طلا در بورس‌کالا سایه افکند؛ به طوری که سیاستگذار به جای حل مساله، دوباره به تعطیلی ابزارها روی آورده است؛ هرچند این بار واکنش بورس‌کالا این خطر را کاهش داده است. با این حال، رونق ابزارهای مالی بازار طلا سبب خواهد شد تا معاملات این بازار به طور شفاف رصد شود و معافیت‏‏‌های مالیاتی را به همراه خواهد داشت. سلمان یزدانی، تحلیلگر ارشد بازار سهام در خصوص تحولات مشتقات بازار سهام و کالایی به گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» پرداخته است.
  • اعتماد بر باد رفته

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: بورس در هفته‌ای که گذشت یک حمایت مهم و حدود سه‌هزار ‌میلیارد‌تومانی سرمایه حقیقی را از دست داد. شاخص‌کل با بیش از ۴۳هزار واحد سقوط نهایتا در کانال دو‌میلیون و ۱۲۳‌هزار واحد آرام گرفت. مشخصا دو عامل مهم ریزش بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت دستورالعمل صادرشده از سوی دولت درخصوص پالایشگاهی‌‌‌‌‌‌ها و تنش‌های منطقه‌ای بود.
  • کاهش سودآوری شرکت‌ها با سیاستگذاری نادرست

    سهیلا نقی‌پور /کارشناس بازار سرمایه
    ابتدای هفته جاری دستور‌العمل جدیدی از سوی وزارت نفت منتشر شد که طبق آن با توجه به شرایط ویژه تحریم، نوسان شدید قیمت‌ها و روش‌های غیرمتعارف حاکم بر فرآیند فروش صادراتی نفت و فرآورده‌های نفتی و با رعایت انصاف در دو طرف معامله، یعنی دولت و شرکت‌های تابع وزارت نفت به عنوان فروشنده خوراک و خریدار فرآورده‌های نفتی، و شرکت‌های پالایش نفت و مجتمع‌های پتروشیمی به عنوان خریدار خوراک و فروشنده فرآورده‌های نفتی، روش محاسبه قیمت خوراک تحویلی و فرآورده‌های نفتی دریافتی در تعاملات فیزیکی و مالی مابین شرکت‌های تابع وزارت نفت با شرکت‌های پالایش نفت داخلی و مجتمع‌های پتروشیمی دستخوش تغییراتی شده است.
  • تلاطم در بازارهای مالی

    فرزانه صالحی/ کارشناس بازار سرمایه
    انتشار آمار و داده‌های پیرامون وضعیت اقتصاد آمریکا به‌خصوص در حوزه بازار کار، دست فدرال رزرو را در به تعویق انداختن آغاز کاهش نرخ بهره باز گذاشته است. این در حالی است که به نظر می‌رسد انتظارات بازار نیز کمی تعدیل شده و در حال حاضر طبق نظرسنجی‌ها احتمال می‌‌رود نخستین کاهش نرخ بهره در ماه می ‌اتفاق بیفتد.
  • وضعیت غیرعادی در بورس

    دنیای اقتصاد: بورس تهران وضعیت غیرعادی را نشان می‌دهد. روند قیمت ‌سهام در معاملات روز چهارشنبه‌ دقیقا برخلاف روزهای قبل رقم خورد. معاملات روز دوشنبه با صعود نامحسوس شاخص کل آغاز شد اما بازار همچنان در پی فشار فروش با التهابات معاملاتی دست به گریبان است. در هفته گذشته یکی از اتفاقات مایوس‌کننده در جریان داد‌و‌ستدها خروج پول حقیقی بود. آن‌طور که آمارها نشان می‌دهند میزان خروج پول سهامداران خرد طی این مدت به میزان ۲۹۱۶میلیارد تومان رسیده که نسبت به هفته قبل از آن افزایش ۲۹۶درصدی را نشان می‌دهد. شدت عرضه‌ها از نیمسال دوم سال با قدرت در حال اجراست.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر