اطلاعیه وزارت اطلاعات درباره دستگیری همکاران بی‌‌بی‌سی فارسی

وزیر ارشاد: کسی که با چنین شبکه‌ای همکاری دارد، معاند است

دنیای اقتصاد- بعد از آنکه در اوایل هفته جاری خبر دستگیری تعدادی از مستندسازان منتشر شد، وزیر ارشاد با تایید این دستگیری‌ها اعلام کرد که وزارت اطلاعات جزئیات این دستگیری‌ها را اعلام می‌کند و روز گذشته روابط عمومی وزارت اطلاعات با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که اعضای شبکه مخفی وابسته به بنگاه سخن‌پراکنی بی‌بی‌سی دستگیر شدند. این در حالی است که وزیر ارشاد معتقد است: اگر کسی با شبکه‌ای مثل بی‌بی‌سی فارسی همکاری دارد، اقدامش در جهت براندازی است و معاند محسوب می‌شود.در اطلاعیه روابط عمومی وزارت اطلاعات آمده است: با پیگیری‌های مستمر، اقدامات کنترلی و جمع‌آوری‌های گسترده اطلاعاتی در داخل و خارج کشور طی چندین ماه اخیر سربازان گمنام امام زمان (عج)، عوامل یک شبکه غیرقانونی که در پوشش همکاری با بنگاه سخن‌پراکنی دولتی انگلیس موسوم به بی‌بی‌سی در جهت تامین نیازمندی‌های اطلاعاتی سرویس جاسوسی استعمارگر فرتوت مشغول بودند و به عنوان تدارکاتچی سوژه تبلیغاتی برای متخصصان جنگ روانی دشمنان ایران و اسلام فعالیت می‌نمودند، شناسایی و دستگیر گردیدند.اعضای این شبکه مخفی که تعدادی از آنها ظرف چند روز گذشته بازداشت شده‌اند، از طریق فعالیت‌های زیرزمینی و غیرقانونی در قبال دریافت وجوه کلان از مجاری پنهان و با روش‌های پیچیده پولشویی که معمولا مورد استفاده سرویس‌های جاسوسی می‌باشد، ماموریت‌های ضد ملی محوله از طرف ستاد ارتباطات پوششی و مرکز عملیات روانی سرویس اطلاعاتی انگلستان موسوم به بی‌بی‌سی را دنبال می‌کردند.بر اساس این گزارش، با توجه به تداوم تحقیقات و تحت تعقیب قرار داشتن تعدادی دیگر از مواجب ‌بگیران بی‌بی‌سی، اعلام می‌دارد ضمن اطلاع‌رسانی در این مورد ظرف روزهای آینده از کلیه رسانه‌های جمعی و محافل خبری کشور درخواست می‌شود از انتشار اخبار متفرقه و تایید نشده خودداری نمایند.

وزیر ارشاد: اینها معاندند

در عین حال، وزیر ارشاد در پاسخ به پرسش یک خبرنگار در خصوص موضع وزارتخانه متبوعش درباره دستگیری تعدادی از مستندسازان طی روزهای اخیر گفت: من با صراحت اعلام می‌کنم که وزارت ارشاد حامی جامعه فرهنگ و هنر کشور است، ولی باید این نکته را هم مد نظر داشته باشیم که اگر تعدادی از آنها از طریق کار هنری، مرتکب جرمی شدند، مانند دیگر افراد با آنها برخورد خواهد شد. به گزارش مهر، حسینی افزود: اگر نهادهای امنیتی سراغ فردی می‌روند، غالبا اینگونه است که آنها جرمی داشته‌اند.وی با اشاره به رویکرد شبکه تلویزیونی بی.بی.سی فارسی به حوادث ایران خطاب به خبرنگاران گفت: شما شاهد بودید که این شبکه در جریان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش، چه نقشی را ایفا می‌کرد و انگار مقر فرماندهی اغتشاشات است. حسینی تاکید کرد: معتقدم اگر کسی با چنین شبکه‌ای همکاری دارد، اقدامش در جهت براندازی است و معاند محسوب می‌شود.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نباید انتظار داشت ما برای چنین فردی فرش قرمز پهن کنیم، اما به‌رغم اینها، ما معمولا تلاشمان را انجام می‌دهیم و بنایمان بر ارفاق است. منتهی دوستان ما هم باید مراقبت کنند که کاری نکنند که به نفع دشمن باشد. وی ادامه داد: داشته‌ایم افرادی را که قبلا هنرمند بوده‌اند، ولی الان رسما همکار جاهایی مثل صدای آمریکا شده‌اند. نباید توقع داشت کسی به این افراد چیزی نگوید؛ چرا که ما فکر می‌کنیم لطمه‌ای که بعضی از این افراد به هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران می‌زنند، بسیار سخت است و باید حساب آنها را از حساب خبرنگاران و هنرمندان و نویسندگان واقعی ما جدا کرد.

اسامی دستگیرشدگان به نقل از کیهان

در حالی که خبر دستگیری اعضای شبکه مخفی وابسته به بی‌بی‌سی فارسی توسط وزارت اطلاعات روز سه شنبه منتشر شد که روزنامه کیهان در شماره همین روز خود اسامی ۵ همکار شبکه ضد انقلابی بی بی سی را اعلام کرده بود.

این روزنامه نوشت: منابع مطلع گفتند ناصر صفاریان، مجتبی میرطهماسب،‌هادی آفریده، محسن شهرنازدار و کتایون شهابی ۵ عامل شبکه مخفی بی‌بی‌سی هستند که روز یکشنبه در تهران بازداشت شدند.منابع امنیتی گفته‌اند تعداد بازداشت شدگان ۶ نفر بوده و نام یکی از آنها اعلام نشده است.

در حالــــی کــــه فعالیت شبکه ضد انقلابی

بی‌بی‌سی در ایران غیرقانونی است و این افراد با تهیه اخبار و گزارش این شبکه را تغذیه می‌کردند. اطلاعات موجود حاکی از آن است که کارکردهای رسانه‌ای این شبکه کاملا پوششی بوده و این افراد در اصل مشغول جمع‌آوری اطلاعات برای سرویس انگلیس بودند.