مهر: معاون وزیر کار گفت: طرح توانمندسازی و آموزش‌های مهارتی روستاییان، عشایر و مناطق مرزی بعد از ماه مبارک رمضان به‌صورت جدی در کشور اجرا خواهد شد.

کورش پرند گفت: در حوزه اشتغال و رفع بیکاری پارامترهای زیادی تاثیر گذارند که یکی از این پارامترها بحث آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارت‌آموزی است. در حال حاضر ۷۰۰ مرکز دولتی و ۱۴ هزار آموزشگاه آزاد داریم.

معاون وزیر کار افزود: در این مراکز چند نوع آموزش داده می‌شود و به‌طور کلی نزدیک به ۶۰ درصد آموزش‌های تخصصی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای منتج به اشتغال می‌شود. پرند با اشاره به اینکه نظام‌های آموزشی دنیا با سه موضوع متحول می‌شوند، گفت: موضوع فناوری اطلاعات، سلامت و بحث فاینانس سه موضوعی است که باعث تحول خواهد شد.


وی خاطرنشان کرد: با این وصف مشکل فارغ‌التحصیلانی که مطرح می‌کنند صرفا مشکل کشور ما نیست و سایر کشورها هم این مشکل را دارند؛ البته با نرخ‌های متفاوت. هم اکنون از هر ۱۰۰ مردی که در کشور ما فارغ‌التحصیل هستند بیش از ۱۲ نفر بیکارند و در مقابل از هر ۱۰۰ زن فارغ‌التحصیل نیز ۳۳ نفر بیکار هستند.


پرند با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه‌ای طرحی را با عنوان ارتقای شایستگی‌های حرفه‌ای دانشجویان و دانش‌آموختگان کشور با رویکرد رفع نیاز بازار در اختیار دارد، بیان کرد: کارهای عملیاتی این طرح انجام شده و این آمادگی وجود دارد که در این کار به مراجع ذی‌ربط کمک کنیم. البته قطعا با این طرح رویکرد و مشکل فارغ‌التحصیلان رفع نخواهد شد زیرا مثلا در رفع مشکل کشاورزی باید سیستم کشاورزی‌های تک داشته باشیم تا بتوانیم از فارغ التحصیلان آن استفاده کنیم.


این مقام مسوول در وزارت کار بیان کرد: طرح توانمندسازی و آموزش‌های مهارتی روستاییان، عشایر و مناطق مرزی بعد از ماه مبارک رمضان به‌صورت جدی در کشور اجرا خواهد شد. این طرح که با رویکرد اشتغال پایدار است ۸ مرحله دارد و تفکر اصلی آن روی آموزش‌های سیار است.


وی ادامه داد: یعنی در مناطق روستایی و عشایر به همراه سازمان‌های مربوطه حضور خواهیم داشت و البته ۱۳۰ میلیارد تومان اعتباری که برای آن دیده شده چنانچه در اختیار قرار گیرد به راحتی می‌توان در کشور آن را پیاده‌سازی کرد.


معاون وزیر کار اظهار کرد: هم اکنون نیز برای این طرح چند استان انتخاب و برنامه‌ها و نیازسنجی‌های مربوط به آن انجام شده است.


وی درباره طرح ارتقای شایستگی حرفه‌ای دانشجویان و دانش‌آموختگان نیز گفت: در سال ۹۴ به هزار اپلیکیشن‌نویس نیاز داریم و با برآوردی که داشتیم به راحتی می‌توانیم با آموزش‌های لازم مهارتی، نیروهای کار را ایجاد کنیم تا از طریق دورکاری بتوانند برای سایر کشورها هم کار کنند.