در دیدار رئیس‌کل بانک‌مرکزی و رئیس بانک توسعه اسلامی(IDB)، بر تشکیل گروهی برای تدوین اصول بانکداری اسلامی یکسان و متحدالشکل برای همه کشورهای عضوIDB تاکید شد.

به گزارش روابط‌عمومی بانک‌مرکزی، دکتر ولی‌الله سیف در این دیدار با اشاره به تجربیات خود در نظام بانکی بحرین گفت: بانکداری اسلامی در ایران برمبنای فقه شیعه پایه‌ریزی و اجرایی شده و در سایر کشورهای اسلامی، بانکداری بر مبنای فقه اهل سنت شکل گرفته‌ است. به گفته وی، باتوجه به اینکه این کشورها در بیش از ۹۰ درصد، از مبنای فقهی مشترکی برخوردار هستند، پیشنهاد می‌شود متخصصان ۲ طرف، با همکاری و هماهنگی بانک توسعه اسلامی، این اشتراکات را مبنای تدوین اصول بانکداری اسلامی یکسان و متحدالشکل قرار دهند.

سیف همچنین از سفر دکتر احمد محمدعلی المدنی، رئیس بانک توسعه اسلامی(IDB) به ایران و حضور در مراسم اعطای جایزه مصطفی(ص) قدردانی کرد. در ابتدای این دیدار، قائم‌مقام بانک‌مرکزی نیز ضمن خوشامدگویی به دکتر محمدعلی، از همکاری بانک توسعه اسلامی در تامین ارز حجاج در سال ۱۳۹۳ و نیز میزبانی نشست اخیر هیات خدمات مالی اسلامی(IFSB) تشکر کرد. دکتر اکبر کمیجانی با تاکید بر همکاری بیشتر بانک‌مرکزی ایران با IDB به‌ویژه در حوزه‌های آموزشی و تحقیقاتی افزود: موضوع تامین مالی پروژه‌های ایران توسط IDB، در طول سال‌های اخیر باکندی مواجه شده‌ است و انتظار این است که در آینده جبران شود. رئیس بانک توسعه ‌اسلامی نیز با استقبال از پیشنهاد رئیس‌کل بانک‌مرکزی گفت: با توجه به اینکه بانک توسعه اسلامی به همه مسلمانان تعلق دارد، بنابراین از بدو تاسیس این بانک، کمیته شریعه در این بانک ایجاد شده و از تمام مکاتب فقهی اسلامی برای حضور در ترکیب این کمیته دعوت به‌عمل آمده است که نماینده ایران حضرت آیت‌الله تسخیری نیز حضور فعالی دارند و این پیشنهاد را حتما مطرح و پیگیری خواهند کرد. دکتر احمد محمدعلی المدنی همچنین سرمایه‌گذاری بیشتر طرفین بر جایزه مصطفی(ص) را لازم خواند و با ابراز علاقه‌مندی IDB برای مشارکت در این جایزه، خواهان سرمایه‌گذاری و مشارکت بیشتر بانک‌های ایرانی در این موضوع شد.