شماره روزنامه ۶۰۱۱
|

  • تهران به‌دنبال کاهش تنش

    دنیای اقتصاد: رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با فایننشال‌تایمز خبر داد که ایران برای اولین‌بار در بیش از یک‌سال گذشته تمایل خود را برای شرکت در «گفت‌وگوی جدی» بروز داده و این نشانه‌ای از این است که تهران به دنبال کاهش تنش با ایالات متحده است. او همچنین تاکید کرد که تهران و آژانس ممکن است پس از انجام مذاکرات در ایران وارد «مرحله دیگری» شوند. به اعتقاد نویسنده این روزنامه، روابط پرتنش با تهران در حال کاهش است.
  • مشمولان کار ۵ روزه

    دنیای اقتصاد: «دنیای‌اقتصاد» دست‌کم از یک دهه پیش با طرح بحث اشکالات در تقویم تعطیلات کشور و مقایسه ساعات کار ایران با کشورهای توسعه‌یافته بر ضرورت کاهش ساعات کاری و افزایش تعطیلات آخرهفته به ۲ روز بارها تاکید کرده بود. به نظر می‌رسد که این مهم روز گذشته با تصویب پارلمان به ثمر نشست؛ با این حال نهایی شدن ویکند دو روزه به تایید شورای نگهبان بستگی دارد. اما روز گذشته بهارستان میزبان مجادله موافقان و مخالفان این طرح بود. مخالفان تاکید می‌کردند که کاهش ساعت کار و تعطیلی شنبه می‌تواند بر فرهنگ کار و زیست اجتماعی ایرانیان تاثیر بگذارد؛ اما موافقان با این استدلال که ایران به نسبت سایر کشورها از ساعات کار زیادی برخوردار است و تعطیلی شنبه به جای پنج‌شنبه هم مانع از ضرر ۸میلیارد دلاری به کشور می‌شود، نظر خود را به کرسی نشاندند. این تعطیلات صرفا شامل کارمندان و کارکنان دولت می‌شود، اما یک نماینده مجلس پیش‌بینی کرد که چنین تعطیلاتی بخش خصوصی را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.
  • تعطیلی شنبه‌ها تا اواخر خرداد ماه اجرایی می‌شود

    دنیای اقتصاد: روز گذشته در صحن علنی مجلس لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری به تصویب نمایندگان رسید. بر اساس این لایحه ساعت کاری کارمندان و کارکنان دولت به ۴۰ساعت کاهش می‌یابد. همچنین کارمندان دولت جمعه و شنبه تعطیل خواهند بود که البته نهایی شدن آن نیاز به تایید شورای نگهبان دارد. آن‌طور که رئیس کمیسیون اجتماعی به «دنیای اقتصاد» گفت این لایحه چنانچه با ایرادی از سوی شورای نگهبان مواجه نشود تا یک ماه آینده اجرایی می‌شود.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۲/۲۷

    روزنامه جوان دیروز در یادداشتی جریان اصلاحات را زیر سوال برده با این استدلال که «همواره چشم به کمک بیگانگان» داشته‌اند. در این یادداشت آمده است: «مشی کلی اصلاح‌طلبان ذوق‌زدگی از تعامل با غربی‌هاست؛ سیاست خارجی را منحصر در تعامل با غرب می‌دانند و آمریکایی‌ها را چنان بزرگ می‌دانند که آنها را کدخدا می‌خوانند. از سویی حل همه مشکلات داخلی را منوط به رابطه با غرب و آمریکا می‌دانند.» روزنامه همشهری قطع گسترده درختان در تهران را دروغ پر شاخ و برگ خواند و نوشت: «پای سیاسی‌کاری‌ها به دروغ قطع درخت باز شده و برخی تلاش می‌کنند هر روزه ذهن شهروندان را جهت دهند و سعی در القای این جمله دارند که شهرداری تهران دشمن درختان شهر است.»
  • ایران هسته‌ای؛ تنها راه ثبات منطقه؟

    دنیای اقتصاد: استفان والت، استاد روابــــط بیـن‌الملل دانشگاه هاروارد و ستون‌‌‌نویس فارن پالیسی در تحلیلی به این موضوع پرداخت که آیا ایران به سلاح هسته‌‌‌ای دست خواهد یافت و اگر این کار را بکند چه اتفاقی می‌‌‌افتد؟ به نوشته استفان والت، به نظر می‌رسد که پاسخ به سوال اول به طور فزاینده‌‌‌ای مثبت است. اما جواب سوال دوم مثل همیشه مبهم است. بر اساس این گزارش والت، جمهوری اسلامی ایران از زمان انقلاب در سال ۱۹۷۹ که در پی آن شاه سرنگون شد، به مدت ۴۵ سال با ایالات متحده و برخی بازیگران منطقه دچار چالش بوده است. ایالات متحده در جنگ ایران و عراق از صدام حسین حمایت کرد (این در حالی است که عراق آغازکننده جنگ بود) و سپس جورج دبلیو بوش، رئیس‌‌‌جمهور سابق آمریکا، ‌‌‌ تهران را در «محور شرارت» خود قرار داد. دولت اوباما در نهایت توافق هسته‌‌‌ای را با ایران امضا کرد، اما همزمان با اسرائیل برای انجام یک حمله سایبری بزرگ به زیرساخت‌‌‌های غنی‌‌‌سازی ایران همکاری کرد. در نهایت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، مجوز حمله هواپیمای بدون سرنشینی را صادر کرد که به ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منجر شد و البته تلاش کرد از طریق کمپین «فشار حداکثری» دولت را تضعیف کند.
  • کیسینجر به لاریجانی در نیویورک چه گفت؟

    علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب در یادداشتی برای المیادین نوشت: زمانی آقای کیسینجر را در نیویورک دیدم. او به من گفت «اگر ما بخواهیم با شما رابطۀ استراتژیک برقرار کنیم، شما آماده‌‌‌‌اید؟» من گفتم «ما اینک رابطه‌‌‌‌ای نداریم؛ شما می‌‌‌‌گویید رابطه استراتژیک؟ چرا این سوال را می‌‌‌‌پرسید؟» گفت: «چون بعد از جنگ جهانی ما خودمان روی نقشه جای کشورها را مشخص کردیم، جز دو کشور: ایران و مصر. شما بودید و تمدن داشتید و ادامه‌ دارید. بقیه را ما خودمان درست کردیم، لذا چاره‌‌‌‌ای نداریم با این دو کشور رابطه‌‌‌‌ای ایجاد کنیم.» ایران در شرایط فعلی در یک موقعیت بسیار مهمی است. نه فقط ایران، که شرایط منطقه همین‌طور است.
  • پاسخ وزیر خارجه هند به تهدید آمریکا

    ایسنا: یک روز پس از اینکه واشنگتن، هند را به تحریم به دلیل توافق ۱۰ ساله با ایران بر سر بهره‌‌‌برداری از بندر چابهار تهدید کرد، وزیر امور خارجه هند تاکید کرد که این پروژه به نفع کل منطقه خواهد بود. سوبرا مانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند با ذکر این نکته که آمریکا در گذشته بر اهمیت چابهار صحه گذاشته، تاکید کرد که نباید در این موضوع «تنگ‌نظر» بود و هند تلاش خواهد کرد که واشنگتن چشم‌‌‌انداز بزرگ‌تری را در این قرارداد در نظر بگیرد. او در واکنش به اظهارات آمریکایی‌‌‌ها گفت: «من برخی از اظهارات بیان شده را دیدم، اما فکر می‌‌‌کنم مساله برقراری ارتباط، متقاعد کردن و درک افراد است که به این نتیجه برسند که این قرارداد به نفع همه است. من فکر می‌‌‌کنم نباید دید محدودی نسبت به آن وجود داشته باشد. نظر آمریکایی‌‌‌ها در گذشته این‌چنین نبوده است، اگر به نگرش خود واشنگتن نسبت به بندر چابهار نگاه کنید، معترف بوده است که چابهار اهمیت زیادی دارد، ما روی این مساله کار خواهیم کرد.» در پی اعلام توافق ۱۰ ساله ایران و هند برای بهره‌‌‌برداری از بندر چابهار، دولت آمریکا هشدار داد که «هر کسی» که به معامله تجاری با تهران فکر می‌کند باید از «خطر احتمالی تحریم‌‌‌ها» آگاه باشد.
  • آغاز ماموریت سفیر جدید چین در ایران

    ایسنا: سفیر جدید جمهوری خلق چین در تهران رونوشت استوارنامه خود را به حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان تسلیم کرد. زونگ پی وو، سفیر جدید جمهوری خلق چین در ایران، پیش از این سفیر سابق چین در کانادا بوده و همچنین سابقه فعالیت در اداره آمریکای شمالی وزارت امور خارجه چین را نیز در کارنامه دارد. چانگ هوآ، سفیر پیشین چین در ایران نیز از بهار سال ۱۳۹۸ به عنوان سفیر جمهوری خلق چین در تهران فعالیت کرده بود و پس از حدود پنج سال، در اوایل فروردین سال ۱۴۰۳ با پایان ماموریتش در تهران، به پکن باز‌گشت و از آنجا راهی عربستان شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر