شماره روزنامه ۶۰۰۴
|

  • عیارسنجی سفر گروسی

    دنیای اقتصاد: رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که برای سفری دو‌روزه به ایران سفر کرده بود، روز گذشته در کنفرانس بین‌المللی هسته‏‏‌ای در اصفهان حضور یافت و سخنرانی کرد. روز اول سفر گروسی به ایران شامل دیدارهایی با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه و علی باقری، معاون سیاسی وزیر و مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در مذاکرات رفع تحریم‏‏‌ها بود. روز گذشته نیز به جز حضور در کنفرانس اصفهان، وی دیداری دوجانبه با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران داشت. بعد از این دیدار، طرفین در کنفرانس خبری مشترک حضور یافتند. روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در شماره روز گذشته خود اشاره کرد که سفر گروسی دو وجه پیدا و پنهان دارد که وجه پیدای آن همان حضور در کنفرانس اصفهان است و وجه پنهان آن نیز مذاکراتی با هدف فراهم کردن مقدمات گفت‌وگوهای هسته‏‏‌ای در آینده است.
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ روی زمین

    دنیای اقتصاد: طرح مقاوم‌سازی نظام ارزی همچنان در انتظار اعلام وصول از سوی هیات رئیسه مجلس است و با توجه به زمان کم باقی‌مانده به پایان دوره پارلمان یازدهم احتمالا بررسی این طرح در مجلس آینده اتفاق می‌افتد. این طرح با در نظر گرفتن سه واقعیت مهم در بازار تنظیم شده است.
  • چرا نیروهای مسلح عرب ناکارآمد هستند؟

    دنیای‌اقتصاد- کامران کرمی: نشریه اکونومیست ۵ مه ۲۰۲۴ در گزارشی از برنامه‌های نظامی کشورهای عربی می‌نویسد: دولت‌‌‌های عرب پول‌پاشی می‌کنند، اما این ممکن است کمک چندانی به تقویت وجهه ارتش‌‌‌هایشان نکند. هنگامی که خدمه پدافند هوایی عربی به رهگیری حمله تلافی‌جویانه ایران به اسرائیل در ماه آوریل کمک کردند، تحسین بسیاری را برانگیختند. با این حال، دولت‌های عربی معمولا به دلیل مهارت رزمی خود مورد تحسین قرار نمی‌گیرند. بسیاری از آنها شهرت نظامی بدی دارند. آنها بارها در جنگ با اسرائیل تحقیر شده‌اند.
  • جدایی برادران شهرری

    دنياي اقتصاد: دو روز مانده به دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم، بخشی از اصولگرایان صف خود را از دیگر برادران‌شان جدا کرده‌اند. اگر اصولگرایان در مرحله اول انتخابات مجلس تلاش کردند با تشکل‌ها و جبهه‌های جدید، تنور انتخابات را گرم کنند، به نظر می‌رسد دومین مرحله از انتخابات مجلس به بزنگاه جدایی تازه ‌از‌‌ راه‌رسیده‌های این جریان بدل شده است‌. زنگ اولیه این جدایی روز دوشنبه نواخته شد؛ جدایی بخشی از ‌رزمایی‌ها‌ از ‌امنایی‌ها که درمرحله اول انتخابات حمایت‌های‌شان از هم به ضرر پدران اصولگرا تمام شد و برنامه‌های انتخاباتی آنها را برهم زد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۲/۱۹

    روزنامه کیهان در یادداشت روز گذشته خود با تیتر «از دانشگاه شریف و تهران تا‌ هاروارد و MIT» نوشت: شعار «مرگ بر آمریکا» اکنون از زبان دانشجویان آمریکا و اروپا شنیده می‌شود که حالا محدود به دانشگاه‌های این کشورها هم نشده و در خیابان‌های نیویورک و واشنگتن و بوستون و کالیفرنیا و کلمبیا و تگزاس و... و پاریس و لندن و برلین و...و کانادا و استرالیا و... با آتش زدن پرچم آمریکا از زبان جوانان این کشورها نیز شنیده می‌شود. این نشان می‌دهد دو پیام چند سال قبل رهبری به جوانان غربی چقدر تاثیرگذار بوده است.
  • حج امسال؛ برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار مسوولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله‌الحرام، ذکر پروردگار و «وحدت و ارتباط مسلمانان» را دو عنصر بسیار مهم معنوی و اجتماعی فریضه حج خواندند و با اشاره به حادثه عظیم غزه و جنایات رژیم خون‌آشام صهیونیستی گفتند: حج امسال در پرتو آیات قرآن کریم و یاد و نام مبارک حضرت ابراهیم‌(ع)، باید فراتر از هر سال، حج برائت از این دشمن جنایتکار مسلمانان و حامیان آن باشد.
  • ۴دلیل برای جاه‌طلبی‌های هسته‌ای عربستان

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: دانیل بایمن، دورین هورشیگ و الیزابت کوز از مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، ۶ مه ۲۰۲۴ در فارن افرز نوشتند: سال گذشته، کمتر از یک ماه قبل از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر که همه چیز را تغییر داد، اسرائیل و عربستان سعودی در حال مذاکره برای توافق عادی‌سازی روابط بودند. پس از دهه‌‌‌ها روابط سرد، قیمت پیشنهادی ریاض برای صلح مسلما بالا بود: علاوه بر تضمین‌‌‌های امنیتی ایالات متحده و حداقل امتیازات نمادین اسرائیل در مورد حاکمیت فلسطین، مذاکره‌‌‌کنندگان سعودی خواستار دسترسی به فناوری هسته‌‌‌ای غیرنظامی بودند.
  • نشانه‌شناسی از سفر گروسی

    دنیای‌اقتصاد: با توجه به نشانه‌هایی که روزنامه «دنیای‌اقتصاد» از سفر رافائل گروسی دریافت کرده است، این سفر نکات پیدا و پنهانی دارد. نکته پیدای این سفر آن است که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حضور در نخستین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای به ایران آمده است. کنفرانسی که از ۱۷ تا ۱۹اردیبهشت ماه در شهر اصفهان در حال برگزاری است. اما نشانه‌هایی وجود دارد که حاکی از آن است این سفر، بخش اعلام‌نشده‌ای نیز دارد؛ مهم‌ترین نشانه این بخش به دیدار گروسی و علی باقری، معاون وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در موضوع لغو تحریم‌ها و احیای برجام بازمی‌گردد. همچنان‌که رافائل گروسی نیز بعدازظهر روز گذشته در پیامی در صفحه شخصی خود در ایکس با اشاره به سفرش به ایران نوشت: «در تهران برای دیدارهای سطح بالا حضور دارم.» وی‌ با اشاره به دیدارهایش با حسین امیرعبداللهیان و علی باقری گفت: «در این دیدارها مجموعه‌ای از اقدامات عملی ملموس را برای احیای بیانیه مشترک ۴مارس۲۰۲۳ با هدف بازگرداندن روند اعتمادسازی و افزایش شفافیت پیشنهاد کردم.» اگر این سفر صرفا برای حضور در کنفرانس اصفهان بود، آداب دیپلماتیک حکم می‌کرد که دیدار مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صرفا در سطح رئیس‌ آژانس و وزیر امور خارجه باشد. اما دیدار با باقری معنای خاصی دارد؛ زیرا علی باقری مسوولیت تیم مذاکراتی را برعهده دارد. بنابراین دیدار وی و گروسی، احتمالا فقط دارای ابعاد فنی نیست و ابعاد سیاسی هم دارد و بحث‌هایی مرتبط با مذاکرات هسته‌ای و موانع پیش روی آن از حیث بحث‌های پادمان و فراپادمان مطرح شده است. نشانه دوم مبنی بر آنکه این سفر فقط به حضور گروسی در کنفرانس اصفهان ختم نمی‌شود، خبری است که روزنامه واشنگتن‌پست در یک خط منتشر کرد و نوشت که مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعد از پایان سفر به وین می‌رود و اخباری را در اختیار خبرنگاران قرار خواهد داد. در نتیجه با نشانه‌شناسی این سفر به‌ویژه در بخش اعلام‌نشده آن می‌توان گفت که دیدار با علی باقری احتمالا محتوای مهمی داشته و در رابطه با مذاکرات هسته‌ای در آینده بوده است.
  • افول «امنا» صعود «شانا»؟

    دنياي اقتصاد: با نزدیک شدن به زمان برگزاری دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم به نظر می‌رسد کار برای «ائتلاف امنا»سخت‌تر از دور اول انتخابات شده است. دلیل آن عدم حمایت بخشی از اعضای حزب (رزما) از لیست انتخاباتی «امنا» است. بر این اساس، برخی از رزمایی‌ها به ارائه یک لیست انتخاباتی ۱۶نفره روی آورده‌اند که البته مشترکاتی هم با لیست «امنا»دارد. در چنین فضایی به نظر می‌رسد اختلاف مذکور کار را برای امنایی‌ها سخت کرده است؛ موضوعی که می‌تواند منجر به برنده شدن شانایی‌ها در انتخابات پیش رو شود.
  • آب به سیستان رسید

    پس از گذشت چهار سال، آب در مسیر اصلی خود، رودخانه هیرمند قرار گرفت و طی روزهای اخیر به تالاب بین‌المللی هامون و سایر کانال‌های آبی رسید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر