شماره روزنامه ۶۰۰۹
|

  • معرفی ائمه باید به زبان روز باشد

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای هیات علمی کنگره جهانی حضرت رضا (علیه‌السلام) که در تاریخ چهار‌شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شده بود، صبح روز گذشته در محل برگزاری این کنگره در مشهد مقدس منتشر شد. متن کامل بیانات ایشان در دیدار اعضای هیات علمی پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (علیه‌السلام) بدین شرح است: اولا تشکیل این کنگره و این گردهمایی کار بسیار خوبی است؛ چون ماها ــ داخل جامعه شیعه؛ حالا قبل از اینکه به دیگران برسیم ــ در زمینه‌ معرفت ائمه نقایص زیادی داریم؛ گاهی به یک جنبه توجه شده با افراط و بدون اتقان، از جنبه‌های دیگر غفلت شده؛ و گاهی حتی به همان هم توجه نشده، و به همین مسائل ظاهری و توجهات ظاهری و [مانند] اینها بسنده شده.
  • ایران؛ چهارراه جهانی ترانزیت

    دنیای اقتصاد: با گذشت هفت سال از امضای قرارداد ایران، هند و افغانستان تحت عنوان توافق‌نامه چابهار و بدقولی‌های طرف هندی برای عملیاتی کردن این پروژه، سرانجام روز گذشته قراردادی ۱۰ساله بین ایران و یک شرکت هندی برای توسعه بندر چابهار امضا شد. مبلغ این قرارداد با افزایش ۳۵میلیون دلاری به ۱۲۰میلیون دلار رسیده است.
  • دستور قاضی‌القضات درباره پرونده‌ «چای دبش»

    محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه‌قضائیه طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه‌قضائیه، بر ضرورت رسیدگی سریع و اطلاع‌رسانی درباره پرونده‌های مهم نظیر فولاد مبارکه و چای دبش تاکید کرد. وی با بیان اینکه پرونده چای دبش، پرونده‌ای است که ذهن مردم را مشغول کرده است، گفت: عدد و رقم مطرح در این پرونده، عدد و رقم بزرگی است و نکته مهم آنکه، در زمان کوتاهی این قضیه رخ داده است؛ بدین معنا که از سال ۹۷ و ۹۸ شروع شده و یک عدد و رقم کم، مرتب زیاد شده است و در طول یک‌سال، عمده این قضیه رخ داده است. اژه‌ای تصریح کرد: خُب باید سریع‌تر در قبال این پرونده در این حد روشنگری شود که چه بخشی از آن جرم است چه بخشی از آن جرم نیست و چه بخشی از آن تخلف است؛ همچنین چنانچه افرادی در دوره‌ها و احیانا وزارتخانه‌های مختلف در این قضیه دست داشتند، باید موضوعِ آن، روشن و تبیین شود.
  • عادی‌سازی بدون نقشه راه

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه در سومین کنفرانس گفت‌‌وگوی ایرانی- عربی به میزبانی تهران از موفقیت در گسترش همکاری‌‌های تهران و ریاض در پی عادی‌‌سازی روابط دوجانبه استقبال کرد. حسین امیرعبداللهیان با بیان اینکه ایران مصمم به ارتقای تفاهم با کشورهای منطقه است، عادی‌سازی روابط ایران و عربستان را نمونه‌ای از تمرکز ایران بر گسترش روابط با همسایگان عربی دانست.
  • بازدید سه ساعته رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دوشنبه با حضور در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به مدت ۳ ساعت از غرفه‌های مختلف کتاب بازدید کردند. رهبر انقلاب در این بازدید ضمن گفت‌وگو با ناشران، نویسندگان و صاحبان غرفه‌های کتاب، از نزدیک در جریان تازه‌های نشر و وضعیت بازار کتاب و همچنین میزان استقبال از نمایشگاه قرار گرفتند. /پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری
  • دهکده مجازی - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵

    علی ربیعی، سخنگوی پیشین دولت نسبت به انتشار فایل صوتی ظریف در زمان قبل از انتخابات ۱۴۰۰ در صفحه شخصی خود در توییتر واکنش نشان داد. وی نوشت: به نظر من در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری (سال۱۴۰۰)، لو رفتن فایل مصاحبه ظریف، بخشی از طراحی انجام شده‌ای بود که سیاست خارجی از معادله رفتار رای‌دهندگی خارج شود. اساسا علاوه بر از میدان به در کردن ظریف، از تاثیرگذاری در انتخابات و ایجاد فضای دوگانه میدان و دیپلماسی، کاستن از انگیزه رای‌دهی برای حل مسائل خارجی را هدف گرفته بود که بالطبع کمبود مشارکت را هم در پی می‌داشت.به نظرم، لو رفتن این فایل، بخشی از سناریوی کاستن از تاثیر سیاست خارجی برانتخابات و همچنین بیرون راندن تفکر برجامی و به خصوص خنثی کردن نوع تاثیری بود که می‌توانست برجا بگذارد. چندروز پیش سعید لیلاز در گفت‌وگو با روزنامه شرق با اشاره به افشای فایل صوتی مصاحبه جنجالی خود با محمدجواد ظریف، گفته بود که افشای آن فایل مصاحبه «عمدی» و برای «ارسال پالس مثبت به آمریکا» بوده است.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵

    روزنامه جوان دیروز در یادداشت روز خود با تیتر «جای صادق زیباکلام در زندان نیست!» نوشت: «زندانی‌شدن دکتر صادق زیباکلام یک «تکلف اضافه» بود. قصدم مخالفت با رای قاضی و قانون نیست، مقصود شرح یک ادراک سیاسی است. بسا قضاوت‌هایی که به این نوع فهم سیاسی توجه ندارد. یکی هم همین. دکتر صادق زیباکلام به باور من «کبریت‌بی‌خطر» شده بود! این عبارت هم هیچ معنای غیرمحبت‌آمیزی ندارد.»
  • قدرت‌های بزرگ در مارپیچ جنگ

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: «هر قدرت بزرگی امروز می‌خواهد قوی‌تر شود تا امن‌تر گردد، اما رقبا و دشمنان با این کار خود را ناامن‌تر می‌‌‌کنند.» آندریاس کلوت ستون نویس بلومبرگ ۱۱ مه ۲۰۲۴ در این نشریه نوشت: با بررسی فهرست جنگ‌‌‌ها و درگیری‌‌‌ها در سراسر جهان که برخی از آنها به طرز شومی به هم مرتبط هستند، تنها می‌توان نتیجه گرفت که جهان در بزرگ‌ترین خطر حداقل از زمان بحران موشکی کوبا و احتمالا از سال ۱۹۵۰ قرار دارد. چرا ۱۹۵۰؟ من این سال را انتخاب کردم، زیرا آن زمان بود که جان هرز، یک محقق آمریکایی روابط بین‌الملل، مقاله مهمی را با عنوان «انترناسیونالیسم ایده‌آلیستی و معضل امنیتی» منتشر کرد. این یکی از ساده‌ترین و در عین حال عمیق‌ترین مفهوم‌سازی‌های سیاست جهانی است. اگر هرز که سال ۲۰۰۵ درگذشت؛ هنوز زنده بود، از او می‌‌‌خواستم جنگ‌‌‌های امروزی از اوکراین تا خاورمیانه و بن‌‌‌بست‌‌‌های «سرد» یا شبه جنگی از تنگه تایوان و دریای چین جنوبی تا شبه جزیره کره را تحلیل کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر