شماره روزنامه ۶۰۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۸ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۸۸

  • پیشنهاد اقتصادی عربستان به ایران را جدی بگیریم؟

    دنیای اقتصاد- کامران کرمی: از ۷ اکتبر به این سو، عربستان سعودی تلاش کرده است از راه گفت‌‌‌وگو و رایزنی‌‌‌های دیپلماتیک با متحدان منطقه‌‌‌ای و بین‌المللی‌‌‌ از وقوع درگیری بزرگ‌تر در منطقه جلوگیری کند. این ممانعت در راستای پروژه اقتصادی عربستان در سطح منطقه و نیاز به ثبات سیاسی قرار دارد.
  • باید گفت‌وگوها برای برجام۲ آغاز شود

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از غرب خواست تا مذاکرات هسته‌‌‌ای با ایران را از سر بگیرند و از موضوع هسته‌‌‌ای ایران غافل نشود. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌‌‌ای با روزنامه فایننشال تایمز، «از قدرت‌‌‌های جهانی خواسته است تا مذاکرات با ایران را از سر بگیرند و خطرات ناشی از ذخیره اورانیوم غنی‌‌‌شده این کشور را جدی بگیرند». گروسی گفت: «باید سازوکار جدیدی درباره مذاکرات با ایران ایجاد کرد.» وی افزود که وضعیت پیرامون برنامه هسته‌‌‌ای ایران «بسیار نامشخص» است و از کشورها خواست تا «بنشینند و دوباره تعامل کنند».
  • مرهم موقتی برای بحران شیر‌خشک

    دنياي اقتصاد: اواخر آبان ماه اعلام شد که با ورود و پیگیری دیوان محاسبات کشور، مشکل ترخیص بیش از ۸۱ تن روغن پایه تولید شیرخشک نوزاد در گمرک استان چهارمحال و بختیاری رفع شد. به نظر می‌رسید که این موضوع تاثیری در وضعیت شیرخشک در بازار داشته باشد، اما دو عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کردند که این امر تاثیر چندانی در بازار نمی‌تواند داشته باشد و تنها مرهمی است موقت. مسعود پزشکیان در این زمینه تاکید کرد که با روندی که در حال حاضر پیش می‌رویم چشم‌انداز روشن نیست. زمانی‌که شفاف منابع را پرداخت نمی‌کنند، طبیعتا مشکل به وجود می‌آید. محسنی بندپی، عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت نیز خاطرنشان کرد: آزاد شدن روغن شیرخشک از گمرک موقتا بازار را آرام می‌کند، اما باید راه‌های ریشه‌ای‌تر را پیدا کنیم.
  • طرح مسدودسازی ۶ میلیارد دارایی آزاد شده ایران

    دنیای اقتصاد: مجلس نمایندگان ایالات متحده، طرحی را برای جلوگیری از دسترسی ایران به ۶ میلیارد دلار آزاد شده حاصل از مبادله زندانیان، تصویب کرد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مجلس نمایندگان آمریکا یک طرح دو حزبی را به تصویب رساند که مانع از دسترسی ایران به ۶ میلیارد دلاری می‌شود که اخیرا توسط ایالات متحده در مبادله زندانیان آزاد شده است. این اقدام را جمهوری‌خواهان در واکنش به جنگ غزه و طرح اتهام علیه ایران در این زمینه انجام دادند. این طرح با ۳۰۷ رای موافق در برابر ۱۱۹ رای مخالف، تصویب شد. مایکل مک کال، رئیس‌جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ادعا کرد: «با چنین بی‌‌‌ثباتی در منطقه، آخرین کاری که باید انجام دهیم این است که ایران به ۶ میلیارد دلار دسترسی داشته با‌شد تا از تروریسم [ادعایی] حمایت شود.»
  • آمادگی ایران برای ارتقای روابط نظامی با عربستان

    فارس: سرلشکر محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح ایران و خالد بن‌سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی پیرامون موضوعات مورد علاقه به صورت تلفنی گفت‌‌‌وگو کردند. سرلشکر باقری در این گفت‌‌‌وگو با اظهار خرسندی از توسعه‌‌‌ روابط دوستانه بین دو کشور و قدردانی از دولت عربستان سعودی برای میزبانی اجلاس فوق‌‌‌العاده سران کشورهای اسلامی، آمادگی نیروهای مسلح ایران را برای ارتقای روابط نظامی بین دو کشور اعلام کرد. وزیر دفاع کشور عربستان سعودی نیز در این گفت‌‌‌وگو از ارتقای سطح همکاری‌‌‌های نیروهای مسلح دو کشور استقبال کرد. براساس این گزارش، مسائل مهم جهان اسلام از دیگر محورهای این گفت‌‌‌وگو بود. در پایان نیز طرفین از یکدیگر برای سفر به کشور متبوع خود دعوت به عمل آوردند.
  • واکنش ایران به نقض آتش بس در غزه

    ایسنا: حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در واکنش به ازسرگیری حملات رژیم صهیونیستی به غزه از روز جمعه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۲ در صفحه اجتماعی ایکس نوشت: «راه حلی جز استمرار آتش‌‌‌بس و ارسال گسترده کمک‌‌‌های انسانی در غزه و توافق بر سر تبادل اسرای طرفین وجود ندارد. اسرا با جنگ آزاد نمی‌‌‌شوند، بلکه در بمباران‌‌‌ها کشته می‌‌‌شوند. استمرار جنگ واشنگتن و تل‌‌‌آویو یعنی نسل‌‌‌کشی جدید در غزه و کرانه باختری.» وی افزود: «گویا آنان به تبعات سخت بازگشت به جنگ فکر نمی‌‌‌کنند. وجود ناو جنگی تمام کننده نیست، وجود «اراده فلسطینی» تمام کننده است. تا دیر نشده حملات به غزه را فورا متوقف کنید.» همچنین ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این خصوص در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «خون‌‌‌آشامان صهیونیست پس از کشتار بیش از ۱۵‌هزار فلسطینی دور جدید کشتار خود را در سایه ادامه حمایت دولت آمریکا آغاز کرده‌‌‌اند‌.»
  • رزمایش مشترک دریایی ایران و عمان

    ایسنا: رزمایش مشترک‌‌‌ دریایی امداد و نجات با حضور شناورهای رزمی و پروازی نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان، روز پنج‌شنبه در شمال اقیانوس هند و تنگه هرمز برگزار شد. به گزارش ارتش، یازدهمین رزمایش‌‌‌ دریایی «امداد و نجات» ایران و عمان به منظور ارتقای آمادگی رزمی و اجرای توافقات به عمل آمده مرتبط با سناریوهای امنیت دریایی در کمیسیون‌‌‌های مشترک دوستی نظامی ایران و سلطنت عمان در محدوده آب‌‌‌های شمال اقیانوس هند و تنگه هرمز، برگزار شد. در این رزمایش یک‌روزه، بالگردهای نظامی دو کشور، همزمان با عملیات رصد و پایش تردد شناورهای نظامی و تجاری توسط پهپادهای ایران و هواپیماهای شناسایی نیروی هوایی ارتش در شمال اقیانوس هند و تنگه هرمز در حضور روسای کمیته مشترک دوستی نظامی دو کشور در صحنه رزمایش، از یگان‌‌‌های رزمی سطحی پشتیبانی کردند.
  • واکنش تروئیکای اروپایی به موشک فتاح ۲

    فارس: سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با صدور بیانیه‌‌‌ای به اقدام ایران در رونمایی از «موشک هایپرسونیک فتاح۲» واکنش نشان دادند. سه کشور اروپایی در بیانیه مشترک خود مدعی شده‌‌‌اند: «تروئیکای اروپا- فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده- رونمایی نسخه جدیدی از موشک‌‌‌های بالستیک جدید توسط ایران در روز ۱۹ نوامبر را محکوم می‌‌‌کنند.» در این بخش از بیانیه آمده است: «تروئیکای اروپا- فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده- رونمایی یک نوع جدید موشک بالستیک توسط ایران در روز ۱۹ نوامبر را محکوم می‌‌‌کنند. ایران، به‌رغم درخواست‌‌‌های مکرر بین‌المللی برای توقف برنامه موشکی خود و بعد از سال‌ها بی‌‌‌اعتنایی به محدودیت‌‌‌های سازمان ملل کماکان به توسعه برنامه موشکی خود ادامه می‌‌‌دهد.»
  • آزادی ۱۱ زندانی ایرانی از ترکیه

    ایسنا: با تلاش‌‌‌های به عمل آمده و موافقت وزارت دادگستری ترکیه ۱۱ نفر از اتباع ایرانی که در زندان‌‌‌های ترکیه به سر می‌‌‌بردند، برای ادامه گذران محکومیت‌‌‌شان روز پنج‌شنبه به ایران منتقل شدند. حبیب الله‌‌‌زاده، سفیر ایران در ترکیه، در این ارتباط اظهار کرد: «پیرو برگزاری کمیته مشترک انتقال محکومین ایران و ترکیه در شهریورماه سال‌جاری، چندی پیش سه نفر و روز پنج‌شنبه نیز یازده نفر از زندانیان ایرانی در ترکیه برای گذراندن ادامه محکومیت‌شان در مرز بازرگان به مقامات کشورمان تحویل داده شدند.»
  • دردی ماندگار به نام کولبری

    شورش عزیزی/ دانشجوی حقوق
    در ساختار نوشتار و گفتاری از هر دو طیف منتقدان و حامیان موجود در دولت ما شاهد ابراز نظر و اقداماتی در زمینه امور مربوط به کولبر و کولبری هستیم اما نتیجه این همه گفتار و نوشتار به صورت واقع برای کولبران عینی و ملموس نبوده است.
  • هند هم ایران را می‌‌‌خواهد هم اسرائیل و اعراب را

    دنیای‌اقتصاد: نشریه فارن پالیسی نوشت: سیاست خاورمیانه‌ای هند در زمان نخست‌وزیری نارندرا مودی، اغلب موفق و در عین حال، سردرگم و مبهم تلقی می‌شود. دستیابی هند به منطقه خلیج فارس و به‌ویژه جهان عرب در دولت کنونی، موفقیتی تعیین‌کننده در دهه گذشته بوده است. به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: جنگ جاری بین اسرائیل و حماس توازن دیپلماتیک هند بین استراتژی «جدید» و «قدیم» این کشور در قبال خاورمیانه را در کانون توجه قرار داده است.
  • مجادله دو قوه در مورد لایحه حجاب

    دنياي اقتصاد: لایحه عفاف و حجاب قوه‌قضائیه پس از چند ماه کش‌وقوس میان تغییراتی که دولت و مجلس در آن ایجاد کردند و ایرادات شورای نگهبان به آن، حالا به موضوعی اختلافی میان قوه‌قضائیه و دولت تبدیل شده است‌. لایحه‌ای که با اجماع سه قوه از سوی قوه‌قضائیه در اردیبهشت ماه تهیه و به دولت ارائه شد، اما مواردی که از سوی دولت و مجلس به آن افزوده شد آن را در عمل از شکل یک لایحه قضایی خارج کرد و دست آخر به نظر می‌رسد که منجر به بروز اختلاف میان قوه‌قضائیه و دولت شده است‌. اختلافاتی که اگر تا دیروز وجود داشته، اما به دلیل حساسیت‌ها نسبت به موضوع عفاف و حجاب عمومی نشده بود‌. این اختلاف اما روز گذشته با اطلاعیه مرکز رسانه قوه‌قضائیه در رابطه با اظهارات اخیر سخنگوی دولت در مورد لایحه عفاف و حجاب عیان شد‌.
  • قالیباف : فرصت خطا کردن نداریم

    محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش شانا (شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی)، بابیان اینکه ما در مجلس نیازمند فهم مشترک هستیم گفت: در حال انجام کار جمعی هستیم و باید اولویت‌‌‌ها را نیز تقسیم‌‌‌بندی کرده و درباره آن و روش اجرای آن نیز به فهم مشترک برسیم. چرا که در بخشی از زمینه‌‌‌ها شرایط بسیار سختی داریم، آنچنان که فرصت خطا کردن نداریم از این‌رو باید چه مجلس و چه دولت به فهم مشترک در اولویت‌بندی و روش اجرای آن برسیم. رئیس مجلس همچنین گفت: مجلس یازدهم به بیش از ۸۰‌درصد وعده‌‌‌هایی که به مردم داد تا مرداد سال‌جاری عمل کرده است./ایسنا‌/ایرنا
  • «اطاعت می‌کنم»های مکرر هویدا در برابر شاه

    رضا نیازمند: رفتم دیدم دکتر یگانه و یکی دیگر از وزرا که وزیر مشاور بود آنجا هستند. خیلی محبت کرد و مشغول ناهار شدیم. تلفن قرمز زنگ زد و هویدا گفت تعظیم عرض می‌کنم و ما فهمیدیم طرف شاه است. شاه در کیش بود و از آنجا تلفن می‌کرد. هویدا پس از چندمرتبه «اطاعت می‌کنم» گفتن، گفت بله قربان همین الان اینجاست و داریم با هم ناهار می‌خوریم‌. شاه چیزی گفت و هویدا گفت حالش خوب است و الان دارد می‌خندد. بعد باز هم چند «اطاعت می‌شود» و «بله قربان» گفت و صحبت تمام شد‌.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۱۱

    روزنامه همشهری پنج‌شنبه در صفحه یک خود یادداشتی از محسن مهدیان داشت که در آن با توجه به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب، به راز دوقطبی‌های توهمی پرداخته‌ و آورده است: «راز دوقطبی‌های توهمی مثل بسیجی- غیربسیجی در ایران و دوقطبی شیعه- سنی در منطقه چیست؟ چطور از این دوقطبی‌ها عبور کنیم؟ آیا هر نوع دو قطبی‌ای مذموم است؟» به نوشته او دو قطبی غیر از اختلاف است و دوقطبی تقابل با اهریمن است. یعنی دشمنی تمام‌عیار با نماینده طاغوت. در این یادداشت در نهایت دوقطبی اصیل در انقلاب را همان دوقطبی تاریخی حق و باطل دانسته است .

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر