شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۹ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۸۹

  • مذاکره نظامی ایران و عربستان

    دنیای‌اقتصاد: گفت‌وگوی مقامات ارشد دفاعی ایران و عربستان حول ارتقای روابط نظامی می‏تواند دربردارنده یک پیام تازه برای روابط دیپلماتیک احیاشده دو کشور و تمایل آنها به توسعه روابط به دیگر حوزه‌ها از جمله حوزه اقتصادی باشد. اینکه این گفت‌وگوی نظامی چقدر پتانسیل تبدیل شدن به همکاری‏های نظامی-تسلیحاتی را دارد، همچنان راه درازی در پیش دارد؛ چراکه با برخی ملاحظات و محدودیت‏ها روبه‌رو است. با این حال سیاست بومی‏سازی تسلیحاتی عربستان و دانش و تجربه موشکی و پهپادی ایران می‏تواند دربردارنده فرصت‌ها برای دو طرف باشد.
  • تشکیل وزارت بازرگانی مسکوت می‌ماند‌؟

    دنياي اقتصاد: کلیات لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی اواخر تیرماه تصویب و در جریان بررسی جزئیات به دلیل نا‌مشخص بودن وظایف این وزارتخانه از سوی رئیس مجلس به کمیسیون اجتماعی ارسال شد.
  • آب در هاون کوبیدن «هاوس»

    دنیای‌اقتصاد: تقریبا اواسط مرداد بود که روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز، اعلام کرد که ۵ زندانی آمریکایی در ایران در ازای آزادی چند زندانی ایران و دسترسی تهران به ۶ میلیارد دلار از دارایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مسدودشده خود در کره‌‌‌جنوبی آزاد خواهند شد؛ روزنامه نیویورک‌‌‌تایمز اولین منبع آمریکایی بود که این خبر را اعلام کرد و ساعاتی بعد نیز این خبر توسط ایران تایید شد. خبری که بیانگر آغاز اجرای پلن سی یا همان اقدامات در راستای محدودسازی تنش بین ایران و آمریکا بود.
  • رهبران مقاومت در بیروت به امیرعبداللهیان چه گفتند؟

    فارس: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در گفت‌‌‌وگوی تلفنی جمعه شب با بدر البوسعیدی، همتای عمانی‌‌‌اش درباره دور جدید حملات صهیونیست‌‌‌ها به غزه با اشاره به سفر اخیرش به بیروت گفت که از رهبران مقاومت شنیده در صورت از سرگیری حملات رژیم صهیونیستی، پاسخ مقاومت پشیمان کننده و سخت‌‌‌‌‌‌تر از قبل خواهد بود. امیرعبداللهیان در این گفت‌‌‌‌‌‌وگوی تلفنی از سرگیری جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه را نشان‌دهنده بی‌‌‌توجهی این رژیم به درخواست‌‌‌های بین‌المللی و‌‌‌ افکار عمومی جهان خواند. وزیر امور خارجه که روز جمعه نیز خواستار توقف حملات علیه مردم غزه شده بود در تماس تلفنی با همتای عمانی بر ضرورت افزایش تلاش‌‌‌های همه کشورهای اسلامی برای متوقف کردن این جنایات تاکید کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران به سفر اخیرش به بیروت اشاره کرد و افزود: «در سفرم به بیروت از رهبران مقاومت شنیدم که در صورت از سرگیری حملات رژیم اسرائیل، پاسخ مقاومت پشیمان کننده و سخت‌‌‌‌‌‌تر از قبل خواهد بود.»
  • بررسی گزارش برجامی دبیرکل در شورای امنیت

    ایسنا: شورای امنیت سازمان ملل در اواخر آذر گزارش دبیرکل سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و اجرای برجام را بررسی می‌‌‌کند. اکوادور که در ماه دسامبر (ماه جاری میلادی) ریاست دوره‌‌‌ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد اعلام کرد که شورا در نشست روز ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) گزارش دبیرکل سازمان ملل در رابطه با قطعنامه ۲۲۳۱ مورخ ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵ که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مورد برنامه هسته‌‌‌ای ایران را تایید کرد، بررسی خواهد کرد.
  • واکنش ایران به گزارش سالانه تروریسم وزارت خارجه آمریکا

    ایسنا: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به انتشار گزارش سالانه تروریسم وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: «آمریکا نمی‌تواند با قلب واقعیات و روایت‌‌‌سازی غلط، اقدامات مشروع جنبش مقاومت در منطقه جهت مقابله با اشغالگری که از نظر بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است را با برچسب‌‌‌های دروغین تروریسم زیر سوال ببرد.»کنعانی افزود: «گزارش‌های سالانه کشوری آمریکا در مورد تروریسم که با دستور کار تهدیدانگاری کشورهای غیرهمسو یا مخالف این کشور تدوین می‌شود، فاقد اعتبار و وجاهت بین‌المللی بوده و تغییری در واقعیات مربوط به تلاش‌‌‌های واقعی کشورها برای مقابله جدی با تروریسم ایجاد نمی‌‌‌کند.»
  • رئیس‌جمهور کوبا امروز به تهران می‌آید

    ايرنا: رئیس‌جمهور کوبا به دعوت رسمی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و پس از ۲۲ سال از آخرین سفر فیدل کاسترو رئیس‌جمهور فقید این کشور، امروز در صدر هیات عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی وارد تهران خواهد شد. مراسم استقبال رسمی از میگل دیاز کانل‌ صبح روز دوشنبه در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار خواهد شد.
  • دیپلماسی عربی در محک جنگ غزه

    وینا علی خان در المانیتور نوشت: بیش از یک ماه و نیم از جنگ اسرائیل و غزه می‌‌‌‌‌‌گذرد، اما خوشبختانه هنوز جنگ جهانی سوم در منطقه خاورمیانه آغاز نشده است. این در حالی است که «گروه‌‌‌‌‌‌های مقاومت» در منطقه طی این مدت از خود خویشتنداری نسبی نشان داده و هیچ یک تمایلی به تشدید تنش‌‌‌‌‌‌ها ندارند. با این حال، یک اشتباه محاسباتی یا یک حرکت اشتباه همچون حمله موشکی به اسرائیل یا کشتن نیروهای نظامی آمریکایی در سوریه، عراق یا آب‌‌‌‌‌‌های منطقه می‌تواند منجر به شعله‌‌‌‌‌‌ور شدن آتش جنگ و گسترش آن به تمام منطقه شود.
  • چرا نتانیاهو آتش‌‌‌بس نمی‌‌‌خواهد؟

    دنیای‌اقتصاد: ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره آینده غزه و منطقه در پساجنگ گفت: «قطعا تغییرات مهمی رخ خواهد داد.
  • معنای رزمایش دریایی در خلیج فارس

    سلیمان العقیلی نویسنده سعودی و سردبیر روزنامه الوطن در توییتی نوشت: یک مقام نظامی ایران گفت: رزمایش دریایی مشترک در خلیج فارس به زودی توسط چین، روسیه، هند، برزیل، عمان، آفریقای جنوبی، پاکستان و ایران برگزار می‌شود. آیا می‌توان این را اولین تلاش کشورهای بریکس و دوستان آنها برای تثبیت خود در فضای استراتژیک امنیتی دانست؟!
  • جنگ غزه؛ قمار سیاسی نتانیاهو

    رحمن قهرمانپور پژوهشگر مسائل بین‌الملل در توییتی نوشت: ظاهرا نتانیاهو تایید کرده که آمریکا به‌دنبال جلوگیری از حمله زمینی اسرائیل به غزه بوده است. اما نتانیاهو حمله را ترجیح داد زیرا در سیاست داخلی به آن نیاز داشت. پس سوال اساسی این است که آیا نتانیاهو به خواسته‌های خود رسیده است؟ اگر جواب منفی است می‌توان نتیجه گرفت احتمال ادامه جنگ زمینی در غزه همچنان جدی است. نتانیاهو در کنار آزاد کردن گروگان‌ها (که پیروزی خاصی محسوب نمی‌شود) باید یک دستاورد ملموس دیگر هم داشته باشد تا دست از جنگ بکشد. چیزی مثل ترور فرماندهان ارشد حماس یا اخراج حماس از شمال غزه. اگر دستاوردی قابل عرضه در سیاست داخلی نداشته باشد. هم احتمال فروپاشی ائتلاف کابینه او جدی می‌شود و هم رای‌دهندگان اسرائیلی انگیزه زیادی برای رای دادن به او در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام نخواهند داشت. به زبان ساده شاید بتوان گفت جنگ غزه قمار سیاسی نتانیاهو بر سر سرنوشت سیاسی خود است.
  • سه دستاورد نیروی دریایی ارتش

    دنياي اقتصاد: فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی از برگزاری رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین خبر داد. امیر دریادار شهرام ایرانی جمعه شب در گفت‌وگویی ضمن اعلام این خبر گفت: کشورهای پاکستان، برزیل، عمان، هند، آفریقای جنوبی و برخی از کشورهای همسایه در دریای خزر نیز به عنوان ناظر دعوت شده‌اند.
  • عکس روز - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲

    تهاجم سنبل آبی به تالاب انزلی/ایسنا
  • واردات خودروی کارکرده منتفی نشده

    دنياي اقتصاد: یک نماینده مجلس تاکید کرد: واردات خودروی کارکرده منتفی نشده و دولت مکلف و موظف است که ارز مورد نیاز برای واردات خودروی کارکرده را چه از منشأ خارجی و چه از منشأ داخلی تامین کند و سر این موضوع کوتاه هم نمی‌آییم. در حال حاضر آیین‌نامه این قانون در هیات دولت نیز به تصویب رسیده، بنابراین منتظریم دولت هر چه سریع‌تر این آیین‌نامه را ابلاغ کند.
  • ماموریت تامین نیروگاه‌های اتمی

    رضا نیازمند: من قبول کرده و تشکر کردم. چند روز بعد محمد یگانه رونوشت گزارش خودش را به من داد. بسیار خوب و محکم نوشته بود‌. گزارش رفت و شاه نوشت فوری هیات بازرسی از شرکت مس خارج شود و پرونده بسته شود‌. فردوست که اگر کارد می‌زدی خونش درنمی‌آمد یک گزارش مفصل به شاه می‌نویسد که اگر این شخص دزد نیست، چرا از بازرسی ترسید و دست به دامان این و آن شده‌. شاه نوشت بایگانی شود. یکی از کارمندان فردوست فتو‌کپی این نامه فردوست را برای من آورد و من خیالم راحت شد که داستان تمام شده است و الا رفته بودم آنجا که عرب نی می‌اندازد.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲

    روزنامه‌های سازندگی، هم‌میهن و فرهیختگان در گزارش‌ها و عکس‌هایی از هنری کیسینجر به بهانه درگذشت این سیاستمدار به بررسی عملکرد او پرداختند‌. سازندگی در گزارشی با تیتر «سیاستمدار دوچهره» او را دیپلمات نابغه‌ای توصیف کرد که هم نوبل صلح برنده شده و هم منتقدان او را مسوول خونریزی‌ها در دنیا می‌دانستند. در این گزارش همچنین به نقش او در پایان یافتن جنگ با ویتنام پرداخته شده است. هم‌میهن نیز با انتشار عکسی از این سیاستمدار از وی با عنوان «پیر واقع‌گرا» یاد کرد و در دو صفحه به بررسی شخصیت کیسینجر پرداخت‌.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر