شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۲ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۹۲

  • احتمال جنگ منطقه‌ای گسترده پایین است

    دنیای اقتصاد: نشریه فارن پالیسی در یادداشتی به چرایی عدم ‌ورود ایران به جنگ از سوی جنبش حماس پرداخته و نگاهی دقیق به تفکر تهران در مورد تشدید جنگ در غزه انداخته است. آرش رئیسی‌نژاد کارشناس مهمان مرکز خاورمیانه مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن در یادداشتی به تاریخ ۴ دسامبر ۲۰۲۳ در این نشریه نوشت: از همان آغاز ۷ اکتبر، جنگ غزه به عنوان پیش‌‌‌زمینه‌‌‌ای بالقوه برای درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل تصور می‌‌‌شد. حزب‌‌‌الله همچنان تهدید به گشودن جبهه جدیدی در جنگ می‌‌‌کند و برخی در ایران از یک مداخله مستقیم استقبال کرده‌‌‌اند. ماه گذشته، محمد‌جواد ظریف وزیر امور خارجه پیشین ایران، به نامه‌‌‌ای اشاره کرد که در آن برخی مقامات تلاش می‌‌‌کردند تصمیم‌گیران را متقاعد کنند تا ایران از طرف حماس وارد درگیری با اسرائیل شود. با این حال، احتمال یک جنگ منطقه‌ای گسترده پایین است. به‌رغم شعارهایی که منعکس می‌‌‌شوند، واقعیت تفکر استراتژیک ایران محتاطانه است. حداقل هفت دلیل وجود دارد که تهران احتمالا از شروع جنگ با اسرائیل به نمایندگی از حماس اجتناب می‌کند.
  • مهار تورم به علاوه تسهیل تولید

    دنياي اقتصاد: ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور روز گذشته بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ (بخش احکام لایحه) را به مجلس تقدیم کرد. بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مشتمل بر هفت فصل شامل احکام سقف منابع، سقف درآمد و تراز عملیاتی سقف واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای، سقف واگذاری دارایی‌های مالی، منابع هدفمندسازی یارانه‌ها و مفروضات پیش‌بینی منابع و مصارف بودجه است.
  • ۶ نگرانی از بودجه ۱۴۰۳

    دنياي اقتصاد: روز گذشته رئیس‌جمهور بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. رئیس‌جمهور پیش از ارائه بودجه به رئیس مجلس، اعلام کرد که در بودجه ۱۴۰۳ تلاش شده هم درآمدها و هم هزینه‌ها واقعی دیده شود. این در حالی است که برخی نمایندگان برخی درآمدهای بودجه ۱۴۰۳ را به دور از واقعیت می‌دانند. درآمدهای مالیاتی یکی از ارقامی است که به نظر این دسته از نمایندگان به دور از واقعیت است و تحقق آن با توجه به درآمد مردم هیچ همخوانی ندارد. رئیس‌جمهور در بخشی دیگری از سخنانش گفت که دولت تلاش کرده که کسری بودجه نداشته باشیم. اما برخی از نمایندگان معتقدند با روندی که در حال حاضر وجود دارد در سال آتی حتما با کسری بودجه مواجه خواهیم بود که همین امر موجب تورم می‌شود.
  • مهار تورم از طریق رشد تولید، نه رکود

    نشست مشترک مجلس و دولت روز گذشته با تاکید بر همکاری قوای مجریه و مقننه برگزار شد. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در این نشست تاکید کرد: اگرچه برخی دوست دارند اختلاف سلیقه و مباحثه کارشناسی را تبدیل به اختلاف بین قوا کنند، اما بنده می‌گویم که هرگز در جبهه انقلاب چنین اتفاقی نخواهد افتاد. رئیس مجلس با اشاره به برنامه هفتم توسعه که مراحل نهایی خود را طی می‌کند، ابراز امیدواری کرد در شورای نگهبان برخی از ایرادات رفع شود.
  • برنامه‌ریزی برای خرید اورانیوم از آفریقای‌جنوبی

    رضا نیازمند: رفتم منزل، تمام پنجاه پرونده را که دکتر اعتماد به من داده بود، خواندم. همه شامل دو نامه بود. یک نامه تقاضای خرید از طرف ایران و یک نامه جواب که نداریم و حتی فروش تولید آتی خود را هم متعهد شده‌ایم. یگانه چیزی که فهمیدم این بود که دو معدن از بزرگ‌ترین معادن اورانیوم دنیا در آفریقای جنوبی است. به خودم گفتم بروم آفریقا بلکه خدا دری بگشاید. من چند بار آفریقای جنوبی رفته بودم و چند نفر را می‌شناختم. یکی رئیس سازمان توسعه صنعتی آفریقای جنوبی بود که در زمان مدیریت عامل سازمان گسترش با او همکاری می‌کردم.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵

    روزنامه همشهری دیروز تیتر یک خود را به برخورد قاطع با فساد ۳ میلیارد دلاری اختصاص داد و تاکید کرد: «در روزهای اخیر خبر فساد ۳.۵ میلیارد دلاری یک شرکت واردات چای سر و صدای زیادی در کشور به پا کرده است. اما در این بین برخی با شیطنت‌های ریز و درشت تلاش کردند این فساد بزرگ را به دولت سیزدهم ربط دهند و شعار فسادستیزی آن را نیز مورد تمسخر قرار دهند، درحالی‌که کمی مطالعه و تحقیق درباره فساد ۳.۵میلیارد دلاری نشان می‌دهد، این فساد از دولت گذشته کلید خورده بود و دولت سیزدهم ضمن آشکار کردن آن، برخورد قاطع با متولیان این امر داشته است.»
  • پشت پرده سناریوی جدید ضد ایرانی

    دنیای‌اقتصاد: پس از آنکه سنتکام در بیانیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای حمله انجام‌گرفته از سوی ارتش یمن به چند کشتی در دریای سرخ را به ایران مرتبط دانست، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید با تکرار این ادعاها اعلام کرد واشنگتن برای تشکیل «گروه ضربت» با حضور کشورهای شریک به منظور حفظ امنیت کشتیرانی در این منطقه در حال مذاکره است. به گزارش «ایسنا»، در پی اعلام حمله موشکی و پهپادی به دو کشتی اسرائیلی به نام‌‌‌های «Unity Explorer» و «Number Nine» در دریای سرخ از سوی سخنگوی ارتش یمن و گزارش‌‌‌ها درباره مورد حمله قرار گرفتن یک کشتی انگلیسی در همین منطقه، مشاور امنیت ملی آمریکا در یک نشست خبری با تلاش برای مرتبط دانستن این حملات با ایران مدعی شد که «امکان آن، تماما، از سوی ایران فراهم شده است» که حامی انصارالله یمن هستند. به گزارش «ایسنا»، روزنامه نیویورک‌تایمز در این باره گزارش داد: «سالیوان درباره انصارالله یمن گفت دست آنها است که روی ماشه است. تسلیحات نیز از سوی ایران تامین می‌‌‌شود و ما بر این باوریم که ایران، در نهایت، ‌‌‌ مسوول این (رخداد) است.»
  • اولین حمله پیشگیرانه آمریکا به عراق

    دنیای‌ اقتصاد: یک مقام آمریکایی ادعا کرد که نیروهای آمریکایی دست کم پنج عضو شبه‌نظامی تحت حمایت ایران را در یک حمله پهپادی کشتند؛ به گزارش سی‌‌‌ان‌‌‌ان، این حمله پس از آن صورت گرفت که ایالات متحده یک حمله قریب‌الوقوع را شناسایی کرد که توسط نیروهای شبه‌نظامی در کرکوک عراق قرار بود انجام شود. همچنین سه منبع امنیتی عراقی در گفت‌وگو با رویترز تایید کردند که در یک حمله هوایی مشکوک ایالات متحده، پنج عضو یک گروه مسلح در عراق کشته شده‌‌‌اند.
  • ۷دستور کار نشست مسکو

    دنیای‌اقتصاد: نشست سالانه وزرای امور خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر با حضور حسین امیرعبداللهیان در مسکو برگزار شد. این نشست شامل ایران، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و جمهوری آذربایجان است که ظهر دیروز در مسکو آغاز به کار کرد. در نشست مسکو، زمینه‌‌‌های توسعه همکاری‌‌‌ها در حوزه‌‌‌های مختلف مانند امنیت منطقه خزر، گسترش روابط اقتصادی، حمل‌ونقل دریایی، تجارت، انرژی، محیط‌زیست و موضوعات حقوقی مرتبط بررسی می‌شود. سهم ایران از دریای خزر یکی از موضوعاتی است که رژیم حقوقی دریای خزر را به عرصه مباحث موافقان و مخالفان در داخل کشور تبدیل کرده است.
  • رئیسی آخر هفته مهمان پوتین

    ایسنا: سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان صبح پنج‌شنبه به دعوت رسمی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در راس یک هیات عالی‌‌‌رتبه سیاسی- اقتصادی راهی مسکو می‌شود. رایزنی درخصوص مسائل دوجانبه از جمله تعاملات اقتصادی و نیز گفت‌وگو در خصوص موضوعات منطقه‌‌‌ای و بین‌المللی به‌‌‌ویژه موضوع فلسطین و تحولات غزه اصلی‌‌‌ترین دستور کار رئیس‌جمهور در این سفر یک‌‌‌روزه خواهد بود.
  • دیپلماسی نظامی- دریایی تهران و باکو

    دنیای‌اقتصاد: امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با آدمیرال «سبحان بکیروف» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری آذربایجان دیدار و گفت‌‌‌وگو کرد. به‌گزارش «ایسنا»، در این دیدار در خصوص همکاری‌‌‌های ۲ کشور در حوزه دفاعی، آموزش و رزمایش‌‌‌های مشترک گفت‌‌‌وگو و تبادل نظر شد. در این دیدار که روز سه‌‌‌شنبه در باکو انجام شد، طرفین، دریای خزر را دریای صلح، دوستی و همکاری خواندند و بر امنیت آن برای افزایش تجارت و ترانزیت میان پنج کشور ساحلی خزر تاکید کردند. فرمانده نیروی دریایی ارتش عصر روز دوشنبه و در صدر هیاتی برای گفت‌وگو و تبادل نظر با همتای خود به باکو سفر کرد.
  • توصیه ایران به انگلیسی‌ها

    فارس: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن رد ادعاهای مقامات انگلیس درباره ارتباط ایران با حملات انجام شده در دریای سرخ، بار دیگر اعلام کرد که گروه‌‌‌های مقاومت از جمهوری اسلامی ایران دستور نمی‌‌‌گیرند. کنعانی با رد اتهام بی‌پایه و اساس دولت انگلیس درباره ارتباط ایران با حملات انجام شده در دریای سرخ، طرح این ادعاها را با اهداف خاص سیاسی برشمرد و گفت: «طرح این ادعاها حاکی از تلاش مقامات انگلیس برای وارونه نمایی واقعیت‌‌‌های منطقه و نیز بیانگر تاثیر‌پذیری آنها از ترجیحات طرف‌‌‌های ثالث از جمله رژیم کودک‌‌‌کش صهیونیستی است.»
  • چرایی لغو سفر رئیسی به ترکیه

    علی موسوی خلخالی خبرنگار حوزه بین‌الملل نوشت: شنیده شده که سفر ابراهیم رئیسی به ترکیه تحت فشارهای آمریکا به آنکارا لغو شده است. به عبارتی دولت اردوغان تسلیم فشارهای آمریکا شده و به تهران اطلاع داده است که تحت شرایط کنونی ناشی از جنگ اسرائیل علیه غزه نمی‌تواند میزبان رئیس‌جمهور ایران باشد.
  • قدرت دیپلماسی را دست کم گرفته‌ایم

    رضا نصری حقوقدان در رشته توییتی نوشت: به بهانه کمتر از ۵درصد غنی‌‌‌سازی اورانیوم در چارچوب یک برنامه هسته‌‌‌ای صلح‌‌‌آمیز، اسرائیل چند دهه ایران را تحت انواع فشارهای اقتصادی و سیاسی قرار داد؛ به نحوی که تک‌‌‌تک ایرانیان آثار آن را احساس کردند. یک آسیب‌‌‌شناسی بکنیم تا ببینیم چرا ایران نمی‌تواند به صورت مستقل جنایات و قانون‌‌‌شکنی‌‌‌های بی‌‌‌سابقه اسرائیل را در صحنه بین‌الملل دست‌‌‌مایه منزوی‌‌‌سازی و پاسخگو کردن اسرائیل قرار دهد؟
  • شروع تازه برای پوتین از امارات و عربستان

    علیرضا نوری پژوهشگر مسائل روسیه نوشت: در میانه جنگ غزه، سفر پوتین به امارات و عربستان می‌تواند شروع تازه‌ای برای سیاست خارجی روسیه بعداز شوک جنگ اوکراین باشد. پوتین نشان می‌دهد روسیه بازنده جنگ نیست و قدرت بزرگی است که میدان رقابت را ترک نمی‌کند. اعراب مردد در روابط با آمریکا نیز استقبال خوبی می‌کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر