شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۷ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۶۷

  • استقبال ویژه از رقیب نتانیاهو در لندن

    دنیای اقتصاد-گروه دنیا: هنگامی که بنی‌گانتس، یکی از اعضای کابینه جنگ اسرائیل، روز چهارشنبه با دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا در لندن ملاقات کرد، پیامی تند دریافت کرد که اسرائیل باید بیشتر تلاش کند تا کمک‌های بشردوستانه به غزه سرازیر شود. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در میان هجوم دیپلماسی سطح بالا که جنگ اسرائیل و حماس را در برگرفته است، این نوع دیدار در سطح وزیران صورت گرفت که معمولا توجه اندکی را به خود جلب می‌کرد. اما گانتس و کامرون کارگزاران صرف نیستند و این دیدار اهمیتی فراتر از دیدار دو وزیر صرف داشته است.
  • مکرون زیر منگنه چپ و راست

    دنیای‌اقتصاد: امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه که در داخل و خارج از کشور به‌دلیل سخنان و مواضع ماه گذشته‌اش مبنی بر اینکه اعزام نیرو به اوکراین «نباید منتفی شود» مورد حمله قرار گرفت، روز پنج‌شنبه هنگام ملاقات با رهبران احزاب سیاسی بزرگ برای اصلاح مواضعش با سیل خشم چپ‌ها و راست‌ها مواجه شد. «راجر کوهن» در گزارش ۷مارس در نیویورک‌تایمز نوشت، اظهارات مکرون متحدانش در ناتو را شگفت‌زده کرد و با تهدید به رویارویی مستقیم با روسیه که امیدوار بودند از آن اجتناب کنند، یک تابو را شکست. اما افکار عمومی و احزاب سیاسی را نیز غافلگیر کرد و از آن زمان بحث‌های شدیدی را در فرانسه برانگیخت.
  • سوئد ناتویی شد

    دنیای اقتصاد: دو سال پس از حمله روسیه به اوکراین، سوئد رسما به ناتو پیوست و به سی‌ودومین عضو آن تبدیل شد. حمله روسیه به اوکراین یک پیامد دیگر هم داشت؛ اینکه سوئد و فنلاند را مجبور به کنار گذاشتن عدم تعهد نظامی سنتی خود و جست‌وجوی امنیت جمعی در ائتلاف تحت رهبری آمریکا کرد. «استیون ارلنگر» در گزارش ۷مارس در نیویورک‌تایمز نوشت، پس از ماه‌ها بلاتکلیفی ناشی از تردید ترکیه و مجارستان، سوئد رسما با سپردن اسناد قانونی خود -سند الحاق خود به پیمان آتلانتیک شمالی- به وزارت خارجه ایالات متحده در واشنگتن به این نهاد پیوست. در مراسمی کوتاه در واشنگتن، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه اسناد را از اولف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد دریافت کرد و گفت: «چیزهای خوب نصیب کسانی می‌شود که انتظار می‌کشند.» بلینکن گفت که پس از حمله روسیه «همه چیز تغییر کرد.» او افزود: «سوئدی‌ها متوجه چیز بسیار عمیقی شدند: اینکه اگر پوتین بتواند یکی از همسایگان خود را از نقشه پاک کند، به همین بسنده نخواهد کرد.»
  • بایدن شگفت‌انگیز در «وضعیت اتحادیه»

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهوری ایالات متحده در سخنرانی سالانه‌اش موسوم به «وضعیت اتحادیه» به صراحت گفت که انتخابات را به‌عنوان یک مبارزه وجودی بین دموکراسی و افراط‌گرایی می‌بیند. اما مهم‌ترین بخش سخنان او مربوط به غزه است؛ اینکه او گفته آمریکا قرار است که یک بندر موقت در نزدیکی غزه ایجاد کند تا کمک‌های این کشور از این طریق برای ساکنان نوار باریکه ارسال شود.
  • «ماموریت اضطراری»آمریکا در غزه

    دنیای‌اقتصاد: در مواجهه با هشدارها مبنی بر اینکه نوار ویران‌شده غزه در پرتگاه قحطی گسترده قرار دارد، ایالات متحده روز پنج‌شنبه برنامه‌هایی را برای یک عملیات نظامی گسترده و آبی-خاکی در دریای مدیترانه اعلام کرد که مواد غذایی و سایر کمک‌ها را به غیرنظامیان مستاصل در این منطقه منتقل می‌کند. «دیوید سنگر»، «مایکل شی‌یر» و «توماس فولر» در گزارش ۷مارس در نیویورک‌تایمز نوشتند، مقامات ایالات متحده این طرح را ترسیم کردند؛ طرحی که ایالات متحده را مستقیما در ارسال کمک‌ها دخالت می‌دهد. کاخ سفید آن را «ماموریت اضطراری» نامید که به صدها کامیون دارای کمک اجازه می‌دهد از طریق بندر موقت که به نوعی گذرگاه موقت متصل می‌شود، به غزه برسد.
  • سایه عدم‌‌ قطعیت بر انتخابات آمریکا

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: نشریه اکونومیست سرمقاله این هفته خود را به موضوع انتخابات ریاست‌‌جمهوری آمریکا اختصاص داده و عوامل موثر بر سرنوشت این رویداد سیاسی مهم را بررسی کرده است. پس از سه‌شنبه بزرگ، به نظر واضح است که انتخابات ریاست‌جمهوری۲۰۲۴ در آمریکا مبارزه‌ای میان جو بایدن و دونالد ترامپ خواهد بود و برای اولین‌بار از سال۱۹۱۲ یک رئیس‌جمهور سابق، رئیس‌جمهور مستقر را به چالش خواهد کشید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر