همسویی بانک تعاون با سیاست‏‏‌های دولت

 

محمد شیخ‌حسینی مدیر عامل بانک توسعه تعاون در ارتباط ویدئو کنفرانسی با همکاران استانی و شعب سراسر کشور اظهار کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان نهاد ناظر و سیاستگذار شبکه بانکی و مالی کشور راهبردها و اقدامات مهمی را به بانک‌‌‌ها ابلاغ کرده و برای اطمینان از رعایت آن، بازرسی‌‌‌های دوره‌‌‌ای انجام می‌‌‌دهد.

وی افزود: مرکز بازرسی، مدیریت عملکرد و رسیدگی به شکایات وزارت امور اقتصادی و دارایی برنامه گسترده‌‌‌ای جهت بازرسی سراسری با محوریت موضوعات چهارگانه نحوه اجرای بخشودگی وجه التزام تاخیر تادیه دین، رعایت دستورالعمل اعتبارسنجی در اعطای تسهیلات خرد و بررسی نحوه عملکرد بانک‌‌‌ها درخصوص اعطای وام‌‌‌های قرض‌‌‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری تدارک دیده است که بانک توسعه تعاون نهایت همکاری را با این مرکز در نظر دارد.

شیخ‌حسینی گفت: بانک توسعه تعاون درخصوص اعطای وام‌‌‌های قرض‌‌‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری و نیز تسهیلات خرد بر پایه اعتبارسنجی با پرداخت مجموعا ۷۲۹۱ فقره ۱۲۵ درصد سهمیه مربوط به دوره زمانی سه ماه اول سال جاری را پرداخت کرده است و ۳۲ درصد سهمیه ابلاغی سالانه در این سه محور محقق شده است.

این مقام بانکی تاکید کرد: بانک توسعه تعاون با تدوین و ابلاغ راهبردهای هفت‌‌‌گانه زمینه را برای ارائه خدمات بهینه به جامعه هدف و عموم مشتریان آماده ساخته است و به ویژه تحول دیجیتال موجب گسترش خدمات غیرحضوری برای افتتاح حساب و تسهیلات برخط می‌‌‌شود و نقش مهمی در آسان‌‌‌سازی تسهیلات خرد برای عموم دارد و از این طریق شرایط بسیار مناسبی برای تحقق الزامات وزارت امور اقتصادی و دارایی فراهم می‌‌‌آید.

مدیر عامل بانک توسعه تعاون تصریح کرد: تسهیلات خرد کمترین میزان نرخ نکول را دارد و همکاران بانک واقف هستند که فرآیند سهل و آسان این تسهیلات ضمن گره‌‌‌گشایی از مشکلات مردم ارتقای رضایت عموم را در پی دارد.

شیخ‌حسینی خاطر‌نشان کرد: بانک توسعه تعاون به اجرای تمامی تکالیف و الزامات نهادهای ناظر بر شبکه پولی و مالی کشور تعهد دارد و همکاری و تعامل مناسبی با وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی دارد. بانک مرکزی نظارت و کنترل بر اقلام مقداری ترازنامه بانک‌‌‌ها را در پیش گرفته است و بر این اساس تسهیلات‌‌‌دهی و خلق نقدینگی بانک‌‌‌ها به صورت ماهانه تحت کنترل دقیق است.

وی ادامه داد: بانک‌‌‌ها به دلیل ویژگی قدرت خلق پول ضرورت دارد از طریق راهکارهای درونی و برونی تحت کنترل باشند. چنانچه بانک‌‌‌ها در پرداخت تسهیلات، دقت و اولویت کافی برای تقویت واحدهای تولیدی را داشته باشند و از پرداخت تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی که به منظور سفته‌‌‌بازی و اهداف سودجویانه متقاضی تسهیلات هستند پرهیز کنند، می‌‌‌توانند نقش موثری در مهار تورم و رشد تولید ایفا کنند.

این مقام بانکی یادآور شد: بانک توسعه تعاون در سطح خرد و کلان، مولفه‌‌‌های مرتبط با الزامات وزارت امور اقتصادی و دارایی را رعایت می‌‌‌کند، هم از این لحاظ که آمار مناسبی در تحقق سهمیه ابلاغی وام‌‌‌های قرض‌‌‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری و نیز تسهیلات خرد بر مبنای اعتبار‌سنجی را رقم زده است و به صورت موردی و پرونده‌‌‌ای نیز آمادگی دارد تمامی موارد را مورد بررسی قرار داده و پاسخگویی به هر گونه ابهام یا مساله‌‌‌ای را منظور دارد.

شیخ‌حسینی ادامه داد: بانکدار علاوه بر احاطه‌‌‌ای که نیاز است در مسائل فنی و مهارتی داشته باشد ضرورت دارد نسبت میان مصارف و منابع را نیز مدیریت کند. چنانچه هر واحد بانکی در رعایت این مصرف به صورت استاندارد و در حد ۸۵ درصد اهتمام کافی را داشته باشد، مدیریت نسبت مصارف به منابع در حد کلان نیز به نحو مطلوبی امکان‌پذیر است و شبکه بانکی با ناترازی محسوسی مواجه نخواهد شد.

در ادامه سید‌باقر فتاحی رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون گفت: این بانک در سال جاری مکلف به پرداخت ۲۰ هزار میلیارد وام  قرض‌‌‌الحسنه ازدواج جوانان شده است و با توجه به تقسیم‌بندی زمانی که صورت گرفته است و برای هر ماه یک‌دوازدهم سهمیه در نظر گرفته شده است، بانک ۱۵۷ درصد سهمیه ابلاغی مرتبط با سه ماهه را پرداخت کرده و در مجموع ۳۹ درصد سهمیه سالانه محقق شده است.

وی افزود: بانک توسعه تعاون طی سه ماه ابتدایی سال جاری به تعداد ۳۸۳۰ فقره و بیش از ۷۳۸۵ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه ازدواج جوانان پرداخت کرده است.

محمد‌جعفر ایرانی عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون نیز در این مراسم گفت: بانک توسعه تعاون در پرداخت تسهیلات قرض‌‌‌الحسنه فرزندآوری ۱۴۲ درصد سهمیه ابلاغی مربوط به سه ماه را پرداخت کرده است. بانک با این عملکرد ۳۶ درصد سهمیه سالانه را محقق کرده است.

ایرانی تصریح کرد: بانک توسعه تعاون طی سه ماه ابتدایی سال جاری به تعداد ۳۳۵۷ فقره وام قرض‌‌‌الحسنه فرزندآوری پرداخت کرده است.

در این جلسه که با ارتباط ویدئو کنفرانسی با مدیران شعب استان‌‌‌ها، معاونان استانی و روسای شعب سراسر کشور همراه بود، شهرام بخشا معاون مدیرعامل در امور برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات، صیاد رحمان‌پور مدیر امور استان‌‌‌ها و شعب، احمد محمدی مدیر امور اعتباری، سیدامیرحسین موسوی سرپرست مدیریت امور حقوقی و حمید فلاحتی رئیس اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات نیز مطالب و رهنمودهایی ارائه کردند.