شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۵۹۸۴

  • گره صادرات کجاست؟

    دنیای اقتصاد: نبض صادرات تحت ‌تاثیر ریسک‌های اقتصادی و غیراقتصادی، وضعیت مطلوبی ندارد و برای احیای آن نیز سیاست‌های موثری روی میز نیست. «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌وگو با محسن جلال‌پور، فعال بخش خصوصی و کهنه‌کار صادرات، به بررسی گره‌های این حوزه و چگونگی گشایش آنها پرداخته است. جلال‌پور معتقد است، برگشت به روابط بین‌الملل و منطقی با دنیا گره اصلی و بزرگ را باز می‌کند. او در عین حال «برگزاری و حضور در نمایشگاه‌ها» را برای ایجاد بازارهای جدید موثر می‌داند.
  • نیاز اقتصاد به جراحی بزرگ

    دنیای‌اقتصاد: صنایع تولیدی در ایران با وجود بحران‌های متعدد و توفان‌های اقتصادی، همچنان به تلاش برای افزایش کمی و کیفی محصولات خود ادامه می‌دهند اما بیم آن می‌رود که در صورت ادامه این بحران‌ها شاهد تعطیلی کارخانه‌ها یا کاهش کیفیت محصولات آنها باشیم. به همین دلیل رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای‌اقتصاد» تاکید کرده در کشور نیازمند جراحی بزرگ اقتصادی هستیم.
  • نقشه غیردستوری برای مسکن حمایتی

    در حالی قرار است در قالب نهضت ملی مسکن ۴ میلیون خانه ارزان طی ۴ سال در کشور ساخته شود که به گفته سازندگان ذی‌صلاح این طرح ۷ تنگنا و چالش اساسی دارد که باید برای حل آن چاره‌‌‌اندیشی شود. تنگنا‌‌‌هایی که در صورت بی‌‌‌توجهی به آنها تحقق هدف‌‌‌گذاری این طرح بزرگ را با موانعی مواجه کرده و هرروز وضعیت اجرای آن را پر چالش‌‌‌تر خواهد کرد. ب
  • مزیت بلوبانک سامان در نسخه سوم

    برای همه‌‌ ما پیش می‌‌‌آید که در سفر، در دورهمی‌‌‌های بیرون از خانه، خرید جمعی هدیه و... یک نفر را انتخاب کنیم که به جای همه حساب کند و بعد بقیه سهم خودشان را به او بپردازند. بچه‌‌‌های امروزی بهش می‌‌‌گویند کارهای دنگی‌‌‌ دونگی. حساب‌‌‌وکتاب کردن سهم آدم‌‌‌های شریک خرج، پیگیری پرداخت‌‌‌ها و اصلا اعلام مقدار سهم‌‌‌ها به هر نفر کار سختی است و برای همین است که می‌شود روی مادرخرج حساب ویژه‌‌‌ای در زندگی هم باز کرد.
  • راز فروش میلیونیX۲۲ پرو

    انتخاب X۲۲ پرو توسط بیش از یک میلیون خریدار در بازار جهانی، بهترین گواه بر پیشرفت و ترقی کیفیت خودروهای تولیدی برند MVM است. از زمان راه‌اندازی خط تولید خودرو X۲۲ پرو تاکنون، بیش از یک میلیون نسخه از آن در بازار جهانی به فروش رفته و این مدل توانسته اعتماد کاربران را در سراسر جهان جلب کند.
  • خطر سرمایه‌گذاری مسکن در مناطق مرفه

    حسن بختیاری / مدیرعامل شرکت تعاونی مروارید شرق فاخر (سپکو)
    تغییر شکل بازار ساخت‌‌‌وساز در دو دهه اخیر که ناشی از تحلیل و حذف تدریجی طبقه متوسط جامعه بوده، این بازار را دستخوش تغییرات زیادی کرده است. تورم در حوزه نهاده‌‌‌های ساختمانی و مسکن در دهه‌‌‌های ۶۰ تا ۸۰ خورشیدی بسیار پایین‌‌‌تر از ارقام موجود از دهه ۹۰ به بعد بوده؛ البته این موضوع در کل اقتصاد کشور به‌‌‌عنوان پدیده‌‌‌ای عجیب و افسارگسیخته و به‌‌‌صورت فراگیر اتفاق افتاد که ناشی از آن، شکاف طبقاتی ایجاد و بخش اعظمی از مردم کشور را به زیر خط فقر فرستاد و عده قلیلی نیز متمول و ثروتمند شدند و متاسفانه جمعیت طبقه متوسط به‌طور قابل‌توجهی به زیر خط فقر تبعید شد؛ از این رو تقاضای بازار مسکن در محلات و مناطق متوسط شهری کاهش و در حاشیه شهرها و مناطق پایین شهر افزایش پیدا کرد و از آنجا‌‌‌که معمولا مصالح و تجهیزات مصرفی در ساخت پروژه‌‌‌ها، تا اتمام مرحله سفت‌‌‌کاری در همه جای نقاط شهرها یکسان بوده، ولی قیمت خرید و فروش در مناطق پیش‌‌‌گفته دارای تفاوت چشمگیری است؛ بنابراین سود ساخت‌‌‌وساز در حاشیه و مناطق پایین شهرها پایین بوده و سازندگان که برای بقای کسب و کار خود چاره‌‌‌ای جز مهاجرت به این نواحی نداشته‌‌‌اند خود را با کاهش ضریب سود پیش‌‌‌رو وفق داده، اما جامعه که بساز بفروشی را شغل پرسودی می‌‌‌داند همچنان با دیدگاهی مانند گذشته از درآمد بساز بفروش‌ها یاد می‌کند.
  • منشأ دستاوردهای فولاد هرمزگان

    کیکاووس ندائی / معاون منابع انسانی شرکت فولاد هرمزگان
    نام‌گذاری روز ۲۵ فروردین ماه به‌‌‌‌عنوان روز ملی منابع انسانی، بیانگر نقش و جایگاه برجسته منابع انسانی در کلیه فعالیت‌‌‌‌های تولیدی و خدماتی است. بدون تردید تمامی دستاوردهای حوزه‌‌‌‌های گوناگون بشری مرهون کوشش انسان‌‌‌‌های تلاشگر، شایسته و خلاق است که با آگاهی و هدفمندی مسوولیت‌‌‌‌های خویش را شناخته و گام در راه توسعه و پیشرفت گذاشته‌‌‌‌اند.
  • تحقق شعار سال در بخش لوازم خانگی

    دنیای‌اقتصاد: شعار امسال «جهش تولید با مشارکت مردم» اعلام شده است. اهمیت این شعار بر کسی پوشیده نیست چرا که با جهش تولید در همه بخش‌های اقتصادی و صنعتی است که کشور به خودکفایی کامل رسیده و نیاز به تامین قطعات و کالاها از خارج کشور به کمترین حد خود خواهد رسید. در این میان مردم کشور نقش ویژه‌ای در تحقق این شعار خواهند داشت. مردم یا به عبارتی مصرف‌کننده با انتخاب و خرید کالای ایرانی می‌توانند سهم بسزایی در تحقق این شعار داشته باشند. البته در سوی دیگر تولیدکننده نیز در این میان نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت؛ چرا که اگر کالای تولید شده ملی و ایرانی، از کیفیت و استاندارد لازم برخوردار نباشد، طبیعتا مصرف‌کننده نیز میل و رغبتی برای خرید آن نداشته و در نتیجه به سمت خرید کالاهای خارجی خواهد رفت. البته در این میان قیمت تمام‌شده نیز برای هر دو طرف تولیدکننده و خریدار بااهمیت است که باید تدابیری برای مناسب‌سازی آن اندیشیده شود.
  • حال و روز خراب فرش دستباف ایرانی

    با توجه به مشکلات و موانع موجود، صادرات فرش ایرانی که پیش از این حجم قابل‌توجهی داشت، حالا به پایین‌ترین میزان خود رسیده و این موضوع باعث نگرانی کارشناسان و مسوولان این حوزه شده است. طبق اعلام گمرک صادرات فرش دستباف در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ۵۰ میلیون دلار رسیده که فعالان این حوزه معتقدند با اصلاح برخی قوانین داخلی می‌توان رقم صادرات را افزایش داد. گمرک در مجموعه نکاتی که از وضعیت تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۲ منتشر کرده، اعلام کرد که صادرات فرش دستباف ایران از رکورد ۲ میلیارد دلاری سالانه خود در دهه ۷۰ و میانگین ۵۰۰ میلیون دلاری در سال در ۱۰ سال پیش از تحریم‌‌‌ها، به کمتر از ۵۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
  • وعده‌‌‌های دولت چه شد؟

    مهدی بستانچی/ رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران
    نفس تولید به شماره افتاده است. این شامل همه‌‌‌ فعالان صنعتی با همه مقیاس‌‌‌ها می‌شود. نفس همه کسب و کارها به شماره افتاده در SME‌‌‌ها بدتر است. چون بالاخره در بنگاه‌‌‌های بزرگ حریان نقدینگی وجود دارد، اما در کسب و کارهای کوچک وضعیت خوب نیست و ما شاهد تورم فزاینده در کنار رکود شدید و نبود نقدینگی هستیم. از سوی دیگر منابع بانکی و تسهیلات تولید از سوی بانک‌ها قفل شده که این هم شرایط را برای بنگاه‌‌‌ها سخت‌‌‌تر کرده. اگر نگاهی به گزارش شامخ بهمن ۱۴۰۲ که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران منتشر کرده بیندازیم می‌‌‌بینیم که شاخصی که اردیبهشت ۶۶.۹۶بوده در بهمن به ۵۶.۹۵ رسیده که در ۶ سال گذشته با ۱۰واحد اختلاف بیشترین فاصله را داشته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر