شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۱ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۸۱

  • اثر صفر کریدور زنگزور بر اقتصاد ایران؟

    دنیای‌‌‌‌اقتصاد: قره‌باغ که‌‌‌‌ به‌‌‌‌ لحاظ جغرافیایی‌‌‌‌ علاوه‌‌‌‌بر بخش‌‌‌‌هایی‌‌‌‌ از ایران، ترکیه‌‌‌‌ و روسیه‌‌‌‌، دربرگیرنده سه‌‌‌‌ جمهوری‌‌‌‌آذربایجان، ارمنستان و گرجستان است‌‌‌‌، به‌‌‌‌ واسطه‌‌‌‌ پیچیدگی‌‌‌‌های قومی‌‌‌‌-زبانی‌‌‌‌ و مرزبندی‌های مصنوعی‌‌‌‌ همواره آبستن‌‌‌‌ منازعات گوناگون بوده‌‌‌‌است‌‌‌‌ که‌‌‌‌ شاید بتوان مهم‌‌‌‌ترین‌‌‌‌ آن را دست‌‌‌‌کم‌‌‌‌ از حیث‌‌‌‌ پیامدهای مستقیم‌‌‌‌ آن برای ایران، منازعه‌‌‌‌ قره‌باغ میان جمهوری‌‌‌‌آذربایجان و ارمنستان دانست‌‌‌‌. پس‌‌‌‌ از پیروزی نظامی‌‌‌‌ جمهوری‌‌‌‌آذربایجان در جنگ‌‌‌‌ دوم قره‌باغ و توافق‌‌‌‌ آتش‌‌‌‌بس‌‌‌‌ میان دو کشور با میانجیگری روسیه‌‌‌‌، مساله‌‌‌‌ «کریدور زنگزور» به‌‌‌‌عنوان مسیر دسترسی‌‌‌‌ زمینی‌‌‌‌ میان خاک اصلی‌‌‌‌ جمهوری‌‌‌‌آذربایجان به‌‌‌‌ نخجوان، از طریق‌‌‌‌ قلمرو ارمنستان، به‌‌‌‌ مهم‌‌‌‌ترین‌‌‌‌ مساله‌‌‌‌ای تبدیل‌‌‌‌ شده‌‌‌‌است که به‌‌‌‌صورت بالقوه پتانسیل‌‌‌‌ افزایش‌‌‌‌ تنش‌‌‌‌ها و حتی‌‌‌‌ درگیری نظامی‌‌‌‌ در منطقه‌‌‌‌ را دارد.از آنجا که‌‌‌‌ این‌‌‌‌ مسیر که الزامات آن در توافق‌‌‌‌ صلح‌‌‌‌ سه‌‌‌‌جانبه‌‌‌‌ باکو-ایروان-مسکو پیش‌‌‌‌بینی‌‌‌‌ شده‌‌‌‌است‌‌‌‌، از جوار مرزهای ایران می‌‌‌‌گذرد، طبیعتا به‌‌‌‌ یکی‌‌‌‌ از مهم‌‌‌‌ترین‌‌‌‌ نقاط تمرکز نهادهای نظامی‌‌‌‌-امنیتی‌‌‌‌، سیاسی‌‌‌‌ و اقتصادی ایران بدل شده‌‌‌‌است
  • فاز جدید جدال پینگ‌‌‌‌‌پنگی انتخابات اتاق

    دنیای‌اقتصاد: ماجراهای مربوط به انتخابات دوره دهم اتاق بازرگانی، تبدیل به مثنوی بلندبالایی شده‌است که شاید بسیاری از پیگیران حرفه‌‌‌‌‌ای مسائل مربوط به اتاق را نیز دچار ملال کرده باشد. با فرض اینکه خواننده اخبار قبلی مربوط به این ماجرا را پیگیری کرده باشد، این موضوع از روز یکشنبه و پس از سخنان سلاح‌‌‌‌‌ورزی در جلسه هیات‌نمایندگان وارد مرحله‌‌‌‌‌ای دیگر شد. نخست اینکه بحث از مجاری غیررسمی، وارد کانال رسمی شد و گفت‌و‌گوهای مربوط به شبکه‌‌‌‌‌های اجتماعی به صدور بیانیه رسمی رسید. سلاح‌‌‌‌‌ورزی در بخشی از سخنان خود در این روز با اشاره به حکم برکناری خود از سوی شورای‌عالی نظارت ایراداتی حقوقی به آن وارد کرد و در نهایت گفت که حکم خود را در صورتی‌که روال قانونی داشته‌باشد و قوه‌‌‌‌‌قضائیه آن را تایید کند می‌‌‌‌‌پذیرد، اما دولت منتظر نباشد که رئیس بعدی چهره‌‌‌‌‌ای مطلوب آن باشد.
  • توافق برای گسترش تجارت با پاکستان

    دنیای‌اقتصاد: سرکنسول جمهوری‌اسلامی ایران در پیشاور و رئیس اتاق بازرگانی و صنایع سرحد پاکستان طی دیداری در این شهر بر تقویت روابط تجاری دوکشور توافق کردند. به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم به نقل از اکسپرس تریبیون، علی بنفشه‌خواه، سرکنسول جمهوری‌اسلامی ایران در پیشاور با فواد اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع سرحد پاکستان در محل این اتاق بازرگانی دیدار و گفت‌وگو کرد.
  • رشد ۲۵‌درصدی تجارت ایران و چین

    دنیای‌اقتصاد: صادرات ایران به چین در دهمین ماه سال‌جاری میلادی ۲۵‌درصد رشد کرد و کل مبادلات دو کشور از ابتدای ۲۰۲۳ به بیش از ۱۲‌میلیارد دلار رسید.
  • لزوم تدوین برنامه جامع صادرات

    دنیای‌اقتصاد: در نشست کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران، با تاکید بر لزوم تدوین برنامه جامع توسعه صادرات، اعلام شد: ارائه راهکارهای تقویت صادرات غیرنفتی در اولویت این کمیسیون است. اعضای کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران در نشست اخیر ضمن تاکید بر تدوین برنامه جامع توسعه صادرات، بررسی و ارائه راهکارهای توسعه صادرات غیرنفتی را به‌عنوان اولویت درنظرگرفتند.
  • سه پیش‌نیاز هوش مصنوعی

    دنیای‌اقتصاد: فناوری هوش مصنوعی در سه بعد داده، نیروی انسانی و زیرساخت‌های فنی با موانع جدی در ایران رو به‌رو است. این فناوری در مراحل بعدی توسعه نیز در چهار بعد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی با چالش‌های کلانی همراه است. ایجاد ناترازی در بازار کار و تشدید بیکاری، نبود شفافیت، تبعیض و تهدید حریم خصوصی از جمله این چالش‌هاست.
  • رابطه دوسویه قدرت خرید و کیفیت تولید

    دنیای‌اقتصاد: داستان افت کیفیت و همچنین رشد قیمت محصولات، سال‌هاست به‌واسطه شرایط مختلفی از جمله تحریم بر اقتصاد ایران سایه افکنده است. استفاده از به‌روز‌ترین پتنت‌‌‌ها و لایسنس‌‌‌ها، راهکاری است که می‌‌‌توان این موضوع را به واسطه آن بهبود بخشید. حال آنکه شرایط تحریمی اجازه آن را نمی‌‌‌دهد که صنایع از این پتنت‌‌‌ها و لایسنس‌‌‌ها بهره‌‌‌مند شوند. نوید ایزدپناه، عضو کمیسیون صنایع اتاق ایران، در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» درباره مشکلات و موانعی که در مسیر صنایع برای فعالیت برپایه لایسنس‌‌‌ها و پتنت‌‌‌های بین‌المللی وجود دارد، گفت: برای به‌دست آوردن پتنت و لایسنس، الزامی به نام دریافت مجوزهای حقوقی وجود دارد و باید برای فعالیت براساس پتنت و لایسنس، این مجوز را در اختیار داشت.
  • رشد شاخص آبرسانی روستایی از ۸۲درصد به ۸۶‌درصد

    دنیای‌اقتصاد: در نشست معاون برنامه‌‌‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو با نمایندگان دستگاه‌‌‌های اجرایی عضو مجامع عمومی و شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو عنوان شد: طی سال گذشته در حوزه مجامع شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو اقدامات اساسی انجام شد که باید از آن به‌عنوان استقرار نظام حاکمیت شرکتی در صنعت آب و برق کشور یاد کرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، نشست هم‌‌‌اندیشی نمایندگان دستگاه‌‌‌های اجرایی عضو مجامع عمومی و شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو، با حضور یزدان رضایی، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو در محل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران برگزار شد. رضایی گفت: برای نخستین بار در سال‌جاری ۱۷۳شرکت زیرمجموعه وزارت نیرو در مهلت قانونی و با استاندارد بالا و کیفیت عالی توسط سازمان حسابرسی با استاندارد یکسان و وحدت رویه رسیدگی شدند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر