ادبیات و اقتصاد آزادی: نظم خودجوش فرهنگ

کتاب«ادبیات و اقتصاد آزادی: نظم خودجوش فرهنگ» منتشر شد.

این کتاب که نوشته پل کانتور و چند اقتصاددان و فیلسوف اقتصادی دیگر در دانشگاه‌های معتبر آمریکا و اروپا است در چند سال گذشته موجب رواج تلقی‌های تازه در ذهنیت اقتصاددانان و نویسندگان و فرهنگ‌سازان نسبت به یکدیگر شده است. این کتاب اخیرا با ترجمه سلما رضوان‌جو، دانش‌آموخته ادبیات انگلیسی و ویراستاری علی سیاح دانش‌آموخته فلسفه هنر توسط انتشارات دنیای اقتصاد منتشر شده است.

آنگونه که ویراستار انگلیسی کتاب نوشته است این کتاب «نخستین تحقیق سازمان‌یافته درباره نسبت اقتصاد با ادبیات» است که از نمونه‌های درخشان پژوهش‌های میان‌رشته‌ای به‌شمار می‌رود.

در مقدمه ناشر فارسی کتاب آمده است: «مطالعه این کتاب نشان می‌دهد هدف اولیه و بنیادی علم اقتصاد-دست‌کم از منظری که در این کتاب معرفی شده- ، آموزش مهارت‌های کسب پول نیست؛ بلکه تبیین فلسفه‌ای روشن درباب کنش‌های بشری و نشان دادن درونمایه‌های فلسفی و هنری کردارهای آدمی است که در دادوستد و بازار متبلور و بازنموده می‌شود. چنین دانشی به زندگی انسان معنا می‌بخشد و عناصر مشروعیت‌بخشی به آزادی او را کشف می‌کند، بنابراین کتاب «ادبیات و اقتصاد آزادی» را می‌توان اثری دانست که تلاش می‌کند گسست میان «ثروت‌آفرینی و معناآفرینی » را که نوعا مفاهیم معارض انگاشته می‌شوند پر کند و بالطبع باب همنشینی نقادانه عوالم ماده و معنا را بگشاید و امکان‌هایی تازه برای گفت‌وگوی فیلسوفانه میان اقتصاددانان، نویسندگان و هنرمندان، فراهم آورد».قیمت این کتاب که در ۶۰۰ صفحه قطع وزیری منتشر شده ۴۰ هزار تومان است.