شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۴ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۸۹۴

  • آرسن لوپن هنر کیست؟

    دنیای اقتصاد: در تاریخ معاصر ایران نام چند سارق ماهر معروف شده که مهدی بلیغ شاید معروف‌ترین آنهاست. بلیغ همان کسی است که در دهه سی کاخ دادگستری تهران را فروخت و نامش را به عنوان آرسن لوپن ایران معروف کرد. او اما تنها آرسن لوپن ایران نیست. چند سال پیش گفتند شخصی تعداد زیادی از آثار باارزش هنرمندان ایرانی را فروخته و پولی هم به صاحبان یا وارثان نداده است. در بین هنرمندانی که آثارشان سرقت شده نام‌های مهمی همچون صادق تبریزی، سهراب سپهری، مسعود عربشاهی، فرامرز پیلارام، پرویز تناولی، ناصر اویسی و... به چشم می‌خورد. پیش‌تر اعلام شد شخصی که آثار هنری را فروخته اریک آذری نام دارد. او گویا متولد مسکو بود و در ایران یک فروشگاه آرایشی بهداشتی داشته است. حالا خانواده چهار هنرمند مالباخته دنبال پس گرفتن این کارها هستند و هنوز به نتیجه روشنی نرسیده‌اند.
  • رویدادهای هفته در گزارش تصویری «گاردین»

    دنیای اقتصاد: نشریه «گاردین»‌ مجموعه‌ای از تصاویر خبری یک هفته اخیر را منتشر کرده است؛ ادامه جنگ در غزه،‌ موجودات در حال انقراض و عکاسی حیات‌وحش، پررنگ‌ترین موضوع تصاویر عکاسان خبری را تشکیل داده‌اند. یکی از تصاویر شایان توجه به عکسی از یک بچه‌کرگدن سوماترایی که هفته اخیر متولد شد مربوط می‌شود. کرگدن‌های سوماترایی از حیوانات در معرض خطر انقراض محسوب می‌شوند و در حال حاضر کمتر از ۵۰ مورد از آنها زنده باقی مانده‌اند. تصویری از «عهد تمیمی»، کنشگر فلسطینی، در کنار مادرش، پس از آزاد شدن از زندان رژیم صهیونیستی از جمله عکس‌هایی است که بخشی از مشکلات جنگ در خاورمیانه را به نمایش درآورده‌اند. از دیگر عکس‌های مورد توجه در این گزارش تصویری، می‌توان به عکسی از خرس قطبی اشاره کرد که روی یک توده یخ در نروژ خوابیده است. این تصویر به فهرست نامزدهای نهایی رقابت «عکاس حیات‌وحش سال ۲۰۲۳» راه یافته است.
  • واکنش وزیر ارشاد به انتقاد یک نویسنده

    ایسنا: در روزهای گذشته سیدمهدی شجاعی در یادداشت تندی خطاب به شورای نظارت بر کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به توقیف کتاب «اگر غم لشگر انگیزد» معترض شده بود که این موضوع بازتاب وسیعی در میان فعالان حوزه ادبیات داشت. در همین زمینه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه مشکل انتشار کتاب سیدمهدی شجاعی برطرف خواهد شد، از برگزاری جلسه‌ای با محوریت همین موضوع در وزارت ارشاد طی هفته آتی خبر داد. محمدمهدی اسماعیلی توضیح داد: با دوستان خود صحبت کردم و ان‌شاءالله در هفته آتی این موضوع را به شکل حضوری جلو خواهیم برد.
  • «قاتل مودب» پشت ویترین کتابفروشی‌ها

    دنیای اقتصاد: کتاب «قاتل مودب؛ خاطراتی صریح از حزب بعث، صدام و سیاست‌های داخلی و خارجی رژیم عراق» به روایت صلاح عمرالعلی با ترجمه وحید خضاب روانه بازار نشر شد. این کتاب به روایت صلاح عمر‌العلی، عضو سابق شورای رهبری حزب بعث عراق، با هدف شناخت حکومت صدام از ابعاد مختلف از جمله سیاست داخلی، سیاست خارجی، امنیت، فرهنگ و اقتصاد رژیم بعث (در کل دوران ۳۵ساله حکومت بعثی از ۱۳۴۷ تا ۱۳۸۲ که ۲۴ سال آن تحت حاکمیت مستقیم صدام قرار داشت) نوشته شده است.
  • دو فیلم را با یک بلیت می‌دیدم

    داریوش فرهنگ، بازیگر و کارگردان مطرح سینما و تلویزیون، در کارگاه «بازیگری و کارگردانی در سینما» که در موزه سینمای ایران برگزار شد، برای علاقه‌مندان از تجربیات خود سخن گفت. فرهنگ درباره شروع علاقه‌مندی‌اش به سینما گفت: من شیفته و دیوانه سینما بودم و از کلاس دوم ابتدایی این علاقه در من به وجود آمد. من متولد آبادان هستم و تا ۹سالگی در آنجا زندگی می‌کردم. بعد از فوت پدر به کرمان که سرزمین مادری‌ام بود مهاجرت کردیم. تمام مدت زمانی که هشت‌ساله بودم، در سینما گذشت.
  • حمایت از فلسطین در اختتامیه جشنواره فیلم عربستان

    دنیای اقتصاد: در مراسم اختتامیه سومین دوره جشنواره فیلم «دریای سرخ» که در جده عربستان و در حضور تماشاگرانی چون نیکلاس کیج، گوئینت پالترو، هالی بری، جیسون استاتهام و آدرین برودی برگزار شد، جایزه یسر طلایی بهترین فیلم و جایزه نقدی ۱۰۰هزار دلاری به فیلم ترسناک پاکستانی - کانادایی «در شعله‌ها» به کارگردانی ضرار کان اهدا شد.
  • موفقیت اسکورسیزی در جوایز هیات ملی نقد

    «قاتلان ماه کامل» بهترین فیلم منتخب از سوی هیات ملی نقد شد و لیلی گلادستون و پل جیاماتی جوایز بهترین بازیگری را به خانه بردند. با دریافت جایزه بخش کارگردانی توسط اسکورسیزی، اینک او با فیلم‌ساز افسانه‌ای دیوید لین که ۴ بار برنده این جایزه شده و بیشترین برد در بین کارگردانان تاریخ از این جوایز در کارنامه داشت، برابری می‌کند. جالب اینجاست که برندگان این جوایز معمولا کمترین هم‌پوشانی را با برندگان اسکار در میان تمام دسته‌های اصلی دارند و آخرین بار اسکورسیزی برای «رفتگان» (۲۰۰۶) در هر دو جایزه برنده شد.
  • پای خالق بمب اتم به ژاپن باز شد

    دنیای اقتصاد: مخاطبان ژاپنی سرانجام می‌توانند «اوپنهایمر»، فیلم زندگی‌نامه‌ای موفق کریستوفر نولان درباره خالق بمب اتمی، را در سینماهای این کشور تماشا کنند. فیلم سینمایی «اوپنهایمر» در حالی سرانجام مجوز اکران در سینماهای ژاپن را گرفت که انتقادهایی مبنی بر اینکه این فیلم بمب‌های اتمی هیروشیما و ناکازاکی را بی‌اهمیت جلوه داده است، مطرح شده بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر