شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۷ دنیای اقتصاد

اخبار مدیران - روزنامه شماره ۵۹۵۷

  • از کارآگاه تا ماجراجو؛ تیپ‏‏‌های تصمیم‌گیری پنج‏‏‌گانه

    مترجم: مریم مرادخانی
    اگر به مسیر حرفه‏‏‌ای خود نگاه کنید، می‏‏‌بینید که از یک جایی به بعد از چارچوبی مشخص برای تصمیم‌گیری استفاده کرده‏‏‌اید. که ممکن است ناخودآگاه باشد یا آگاهانه. می‌توانید اسمش را بگذارید عادت یا الگو. چه خوشتان بیاید چه نیاید، شما به مرور سبک تصمیم‌گیری خودتان را پیدا کرده‏‏‌اید که امتحانش کرده‏‏‌اید و برایتان جواب داده. اما آیا روش شما بهترین روش است؟ معمولا سبک تصمیم‌گیری و حل مساله شما، همان روشی است که به آن خو کرده و با آن راحت هستید. اما ممکن است روش شما در برخی شرایط، موثر نباشد. حتی بهترین رهبران سازمانی، گاهی نیاز دارند رویه خود را تغییر دهند؛ به‌خصوص اگر روش همیشگی‌شان، در شرایط جدید جواب ندهد. «شریل استراوس آینهورن» رفتارها و روان‌شناسی پشت تصمیم‌گیری را مطالعه می‌کند. او پنج الگوی تصمیم‌گیری را شناسایی کرده و می‏‏‌گوید اگر همین حالا با چالشی مواجهید، راز موفقیت این است که ابتدا سبک خود را بشناسید و بدانید که چه زمانی باید رویکردتان را تغییر دهید. او بنیان‌گذار شرکت «دسیسیو» است که در امور تصمیم‌گیری به رهبران سازمانی مشاوره می‌دهد. او همچنین نویسنده کتابی به اسم «حلال مشکلات» است. شریل اخیرا مهمان «کرت نیکیش» از پادکست نشریه کسب و کار هاروارد بوده و به بررسی این مساله پرداخته. چکیده‏‏‌ای از این گفت‏‏‌وگو را با هم می‏‏‌خوانیم.
  • نقش دولت‏‌ها در تصمیم‌گیری برای استفاده از پلتفرم‏‌های شبکه‏‌ای

    مترجم: سیدحسین علوی لنگرودی
    در ابعاد منطقه‌‌ای، باید به رواج همزمان پلتفرم‌‌های شبکه‌‌ای آمریکایی و چینی اشاره کرد؛ جایی که خانه شرکت‌های بین‌المللی و مهمی است که فناوری‌‌های کلیدی و حساسی مانند نیمه‌‌رساناها، سرورهای کامپیوتری و لوازم الکترونیکی مصرفی را تولید می‌کنند و پلتفرم‌‌های شبکه‌‌ای محلی پرتعدادی نیز در آنها وجود دارد. اما بخش عمده‌‌ای از مردم این کشورها ترجیح می‌دهند از پلتفرم‌‌های شبکه‌‌ای آمریکایی استفاده کنند؛ هرچند که استفاده از پلتفرم‌‌های شبکه‌‌ای چینی نیز به‌‌ ویژه در شرکت‌ها و کشورهایی که رابطه اقتصادی و تجاری بیشتری با چین‌‌ دارند رو به افزایش است.
  • گم کردن خود در محل کار

    مترجم: مهدي نيکوئي
    آماندا گورمن، شاعر و فعال اجتماعی اهل آمریکا، گفته‌‌‌ای تأمل‌‌‌برانگیز درباره هویت شغلی دارد: «اگر می‌توانستم به عقب بازگردم و پیامی به خودم دهم، این بود که ارزش من به عنوان یک هنرمند، ناشی از میزان آثار خلق‌شده‌‌‌ام نیست. من فکر می‌‌‌کنم که چنین ذهنیتی از سرمایه‌‌‌داری برآمده است. آنچه در هنر اهمیت دارد، این است که در فرآیند خلق آثار خود چگونه و چرا بر زندگی مردم اثر می‌‌‌گذارید؛ حتی اگر فقط یک نفر باشد و حتی اگر آن یک نفر هم خودتان باشید.» این مطلب، داستان زندگی مگان گرینول، دختر ۱۶ساله‌ای است که در مسیر روزنامه‌‌‌نگاری قرار گرفت. پاییز سال ۱۹۹۹ بود و دخترک کلاس دهمی داستان ما به تازگی به تیم روزنامه دانش‌‌‌آموزی دبیرستان برکلی پیوسته بود تا در آستانه نوشتن دومین مقاله عمر خود باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر