حال اورژانسی پایتخت کشور

دنیای اقتصاد - استاندار تهران روز گذشته با حضور در جلسه علنی شورای شهر، ضمن اظهار نگرانی از وضعیتی که به‌خاطر حجم متراکم ساخت‌وسازها و بارگذاری بیش ‌از حد جمعیت، در پایتخت به‌وجود آمده است، اعلام کرد: اگر در سال‌جاری شهروندان به‌اندازه ۲۰ درصد در مصرف آب‌شرب صرفه‌جویی نکنند، مجبور به اعمال جیره‌بندی آب در جریان اجرای فاز ۲ هدفمندی خواهیم شد. حسین هاشمی با بیان اینکه «اشکالاتی به نحوه اجرای طرح تفصیلی جدید تهران وارد است»، وضعیت کنونی پایتخت را اورژانسی و نیازمند مراقبت‌های ویژه عنوان کرد. استاندار تهران با گلایه از تراکم ساخت‌وسازها اعلام کرد

احتمال جیره‌بندی آب در پایتخت

هاشمی: شهر حالت اورژانسی گرفته

گروه مسکن- بهشاد بهرامی: استاندار تهران با ابراز نگرانی از وضعیت پایتخت و تراکم جمعیتی بالا در این کلانشهر که به واسطه نحوه اجرای طرح تفصیلی جدید به وجود آمده، نسبت به احتمال جیره‌بندی آب در تهران هشدار داد.

در شرایطی که شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور در حال بازنگری طرح تفصیلی جدید تهران است؛ حسین هاشمی استاندار تهران با حضور در صحن علنی پارلمان محلی پایتخت با هشدار نسبت به وضعیت ساخت وساز سطح شهر، زمینه را برای اعمال تجدید نظر و تغییر اساسی در ضوابط خارج از اصول طرح تفصیلی جدید فراهم کرد.

روز گذشته استاندار تهران میهمان شورای شهر چهارم شد و با تذکر نسبت به وضع کنونی شهر تهران عنوان کرد: «حریم شهر، اجرای طرح تفصیلی جدید و مسکن مهر، آلودگی هوا و میزان مصرف آب» در پایتخت وضعیت مناسبی ندارند. وضعیت تهران امروز مانند مریضی است که به ICU رفته و ما ابتدا باید آن را از وضعیت اورژانسی خارج کنیم و بعد به فکر مداوای آن باشیم. باید بتوانیم مسیر درست را انتخاب کنیم چرا که آیندگان نسبت به عملکرد ما قضاوت خواهند کرد.

ابراز نگرانی از وضعیت ساخت‌وساز

هاشمی در خصوص اجرای طرح تفصیلی شهر تهران تذکر داد و گفت: باید قبول کنیم با اینکه طرح تفصیلی اجرا شده اما وضعیت ساخت وساز در تهران مناسب نیست و من به عنوان یک شهروند نحوه اجرای طرح را خوب نمی‌بینم.

او ادامه داد: در همه جای دنیا در هر محدوده، ساختمان‌ها دارای نظم خاصی در ارتفاع هستند و تنها در تهران است که ما شاهد ارتفاع سینوسی ساختمان‌ها و قرار گرفتن ساختمان‌های با ارتفاع کم و زیاد در کنار هم هستیم. مثلا در مهرآباد جنوبی در کوچه‌ای که ۶ متر عرض دارد ۵ طبقه ساختمان‌سازی شده است. حتی در شمال تهران که نسبتا مرفه‌نشین هستند، در خیابان ۲۰ متری ۱۵ طبقه ساختمان ساخته شده است. از طرف دیگر ساخت‌وسازهای تهران به گونه‌ای انجام شده است که جلوی حرکت باد را در این شهر گرفته است.

او با اشاره به بروز زلزله‌های روزانه در تهران و اطراف آن تصریح کرد: این دغدغه ذهن من را مشغول کرده و آرزو می‌کنم هیچ اتفاق بدی نیفتد چون در صورت بروز هر اتفاقی با وجود ساخت وسازهای کنونی برای مدیریت بحران به بن‌بست می‌خوریم. استاندار تهران رعایت نشدن الگوی معماری اسلامی- ایرانی را یکی دیگر از اشکالات ساخت‌وساز‌های شهر تهران دانست و اظهار کرد: در طرح مسکن مهر که خود دولت آن را اجرا کرده است هیچ آثاری از معماری ایرانی اسلامی وجود ندارد. حتی دولت در این موضوع به نوعی کم کاری کرده است. اما باید به خاطر داشته باشیم که آیندگان درباره عملکرد ما قضاوت می‌کنند.

دفاع از طرح تفصیلی و ماجرای تلفن به شهردار!

مهدی چمران، عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با اعتراض نسبت به تذکر استاندار تهران در مورد اجرای طرح تفصیلی جدید گفت: این طرح محصول شورای دوم و سوم است بنابراین باید همگی از اجرای آن دفاع کنیم.

او اضافه کرد: آنچه شما از ساختمان‌سازی سطح شهر به عنوان تخلف یاد می‌کنید مربوط به زمان قبل از اجرای طرح تفصیلی تهران است. با این حال هاشمی استاندار تهران با اشاره به آمار مستند خود اظهار کرد: طبق آماری که به دست من رسیده بسیاری از تخلفات صورت گرفته مبنی بر تراکم‌های مازاد در بافت فرسوده و به زمان بعد از اجرای طرح تفصیلی جدید مربوط است. او برای اثبات ادعای خود به خاطره‌ای اشاره کرد و افزود: یکی از سران مملکتی نقل می‌کند زمینی را در یکی از محلات تهران که اجازه ساخت ۳ طبقه داشته، خریداری می‌کند. بعد از مدتی می‌بیند زمین مجاور او ساختمانی به ارتفاع ۷ طبقه می‌سازد. او در تماسی با شهردار تهران علت این ماجرا را جویا می‌شود که شهردار پاسخ می‌دهد: «تخلف صورت گرفته و حتما با آن برخورد می‌شود.» اما پس از مدتی نه تنها برخوردی با آن ساختمان نمی‌شود بلکه زمین مجاور دیگر نیز اقدام به ساخت ساختمانی ۷ طبقه می‌کند.

تهران در مراقبت‌های ویژه

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به وضعیت آلودگی هوای تهران اشاره کرد و افزود: متاسفانه طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا یکی از علل شایع ابتلا به سرطان است و از این رو باید به این موضوع یک نگاه جدی می‌شد.

هاشمی تاکید کرد: وضعیت هوای تهران سبب شد تا ما براساس دستورالعمل و آیین‌نامه اجرایی کار گروه ویژه آلودگی هوا برای اولین بار ساعت دو بعدازظهر ادارات را تعطیل کنیم این در حالی بود که رئیس جمهور محترم با تعطیلی پایتخت مخالف بودند. با این وجود با ایجاد فضای هماهنگ و مناسب آلودگی هوا از شرایط هشدار به اضطرار رسید.

احتمال جیره‌بندی آب تهران

هشدار در مورد میزان مصرف آب شرب یکی دیگر از صحبت‌های استاندار تهران در صحن علنی شورای شهر روز گذشته بود. هاشمی با بیان اینکه آب شرب تهران یکی از مشکلات جدی در سال جاری خواهد بود، گفت: اگر شهروندان ۲۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی نکنند قطعا با قطعی آب و جیره‌بندی آن همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها روبه‌رو خواهیم بود که امیدواریم با همکاری شهروندان این مشکل نیز رفع شود.