شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۸۸۳

  • مذاکرات غیرمستقیم ایران و غرب

    دنياي اقتصاد: هفته گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس جلسه‌ای را با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه پیرامون آخرین تحولات جنگ برگزار کرد. در این نشست آخرین وضعیت غزه و تحولات منطقه تشریح شد. در همین راستا فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد که مقاومت کماکان بر مواضع خود ایستادگی می‌کند و با توجه به اقدامات صهیونیست‌ها، تاکنون چند جبهه در مقابل آنها ایجاد شده است. از سوی دیگر مالکی به سرانجام مذاکرات با غربی‌ها برای رفع تحریم‌ها بعد از جنگ غزه اشاره کرد. او گفت که جنگ غزه بر مذاکرات سایه انداخته و دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و غرب بیشتر شده است. او همچنین تصریح کرد مذاکرات میان ایران و غرب در خصوص برجام و رفع تحریم‌ها به صورت واسطه‌ای صورت می‌گیرد، اما اینکه به صورت رودررو و مستقیم باشد نیازمند گذر زمان است.
  • جشن آزادی اسرا در فلسطین

    دنیای‌اقتصاد: دیروز شنبه ۴آبان‌ماه دومین روز از آتش‌بس غزه بود. در روز اول آتش‌بس که از ساعت ۷صبح جمعه ۳آبان‌ماه شروع شد، ۱۳اسرائیلی در مقابل ۳۹فلسطینی مبادله شدند. ۱۷نفر از این ۳۹فلسطینی زیر سن قانونی هستند و ۲۲نفر هم زن هستند. همچنین ۱۰تایلندی و ۱فیلیپینی هم آزاد شدند. «عصید صدیقی» و «مرسیها گادزو» در گزارش ۲۵نوامبر در الجزیره که پیوسته به‌روزرسانی می‌شد نوشتند، «انجمن زندانیان فلسطینی» اعلام کرد که دیروز شنبه حدود ۴۲زندانی فلسطینی آزاد شدند. این انجمن افزود که این تعداد به مقام‌های اسرائیلی اعلام شد. این فهرست شامل ۱۸زن و ۲۴کودک است. همچون روز جمعه، این آزادی از طریق «زندان اوفر» در خارج از رام‌الله در کرانه باختری اشغالی رخ داد. الجزیره در گزارش ۲۴نوامبر خود نام تمام زندانیان فلسطینی آزادشده از زندان‌های اسرائیل را ذکر کرده بود.
  • مخل تورمی سرمایه‌گذاری مولد

    دنیای‌اقتصاد: تولید همچنان با تورم دست و پنجه نرم می‌کند؛ تورمی که جذابیت سرمایه‌گذاری در بخش مولد اقتصاد را کاهش داده و روند فرار سرمایه از این بخش را تشدید کرده است. بررسی تورم تولیدکننده در تابستان ۱۴۰۲ حاکی از کاهش تورم نقطه به نقطه برای یک‌سری از گروه‌‌‌های صنعتی نسبت به فصل قبل یعنی بهار ۱۴۰۲ است، اما این تورم همچنان بر مدار افزایشی قرار دارد.
  • بیت‌کوین در سقف ۱۸ ماهه

    دنياي‌اقتصاد: بررسی‌های به عمل آمده در حوزه کریپتو حاکی از آن است که دو دارایی محبوب این بازارها در روزهای اخیر روند قیمتی مطلوبی را از آن خود کرده‌اند. بیت‌کوین، بزرگ‌ترین دارایی این بازار توانست از کانال ۳۸ هزار دلاری عبور کند و برای ساعاتی از روز به ۳۸ هزار و ۴۴۰ دلار برسد.
  • مثبت‏‏‏‏‌های مسری در بورس

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: تابلوی معاملاتی بورس اوراق‌بهادار تهران در اولین روز معاملاتی هفته برخلاف آنچه در چهارشنبه هفته اخیر شاهد بودیم، قرمز بود. این روزها بازار سرمایه بیش از هرچیز دیگری ساعات معاملاتی را در بلاتکلیفی پشت‌سر می‌گذارد و با توجه به اینکه تعیین‌تکلیف یکی از عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه که لایحه بودجه‌۱۴۰۳ است نیز به بعد از ۱۲آذر موکول شده، سایه بلاتکلیفی بر بازار سرمایه ماندگار شده‌است. طبیعی است که هریک از قسمت‌هایی که در بودجه ‌تصویب خواهد شد، می‌تواند بر سود و زیان شرکت‌های بورسی در سال‌آینده تاثیرگذار باشد، بنابراین سرمایه‌گذاران معمولا در این مقاطع دست نگه می‌دارند تا شفافیت به بازار برگردد و بعد بتوانند با خیالی آسوده صنعت یا نماد موردنظر خود را انتخاب کرده و اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.
  • تحول در هوش مصنوعی؛ از آرمان‌گرایی تا عمل‌گرایی

    دنیای اقتصاد: حتی با در نظر گرفتن چارچوب‌های صنعت تکنولوژی هم که به سرعت تغییر می‌کنند، هفته گذشته در دنیای هوش مصنوعی پر از حیرت و سرگردانی بود. در روز هفدهم نوامبر هیات‌مدیره شرکت OpenAI تصمیم به اخراج سم آلتمن، مدیرعامل این شرکت سازنده چت جی‌پی‌تی گرفت. تا روز بیستم نوامبر آلتمن پیشنهاد پیوستن به مایکروسافت را دریافت کرده بود که بزرگ‌ترین سهامدار OpenAI به حساب می‌آید.
  • چرا «اضطرار کاذب» مانع پیشرفت کار است؟

    مترجم : منا اختیاری منبع: HBR
    ما در عصری قرار داریم که بیش از هر زمان دیگری به یکدیگر متصل هستیم، در حرکتیم و با حداکثر سرعت کار می‌‌‌کنیم تا از پس بار کاری‌‌‌مان بربیاییم و از گردونه رقابت حذف نشویم. به همین دلیل یک جور حس اضطرار و شتاب و کمبود وقت در زندگی روزانه‌‌‌مان رسوخ می‌کند. اکثر مواقع، بخش زیادی از فعالیت‌‌‌های دیوانه‌کننده و پر‌جنب و جوش سازمان‌ها ناشی از اضطرار و شتاب کاذب است؛ رویکرد بی‌‌‌حاصلی که به پیشرفت معناداری منجر نمی‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر