شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۸ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۸۸۸

  • جایگاه «تهران و مسکو» در رنکینگ «اکونومیست»

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‌الملل: واحد اطلاعات نشریه اکونومیست به تازگی با بررسی شاخص هزینه‌‌‌های زندگی در شهرهای مختلف جهان ارزان‌‌‌ترین و گران‌‌‌ترین شهرها را برای زندگی معرفی کرده است.
  • پیشنهاد اقتصادی عربستان به ایران را جدی بگیریم؟

    دنیای اقتصاد- کامران کرمی: از ۷ اکتبر به این سو، عربستان سعودی تلاش کرده است از راه گفت‌‌‌وگو و رایزنی‌‌‌های دیپلماتیک با متحدان منطقه‌‌‌ای و بین‌المللی‌‌‌ از وقوع درگیری بزرگ‌تر در منطقه جلوگیری کند. این ممانعت در راستای پروژه اقتصادی عربستان در سطح منطقه و نیاز به ثبات سیاسی قرار دارد.
  • شکل جدید تقدیم بودجه‌

    دنیای‌اقتصاد: بودجه‌ دولت همه‌ساله در قالب یک لایحه به مجلس ابلاغ می‌شود. این لایحه با بررسی و چکش‌‌‌‌‌‌کاری‌‌‌‌‌‌های مختلفی در مجلس روبه‌رو می‌شود و پس از اعمال تغییرات مختلف در کمیسیون تلفیق به تصویب مجلس می‌رسد، پس از تصویب بودجه ‌در مجلس این لایحه به شورای‌نگهبان فرستاده می‌شود و پس از تصویب توسط شورای‌نگهبان نهایی می‌شود.
  • باید گفت‌وگوها برای برجام۲ آغاز شود

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از غرب خواست تا مذاکرات هسته‌‌‌ای با ایران را از سر بگیرند و از موضوع هسته‌‌‌ای ایران غافل نشود. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌‌‌ای با روزنامه فایننشال تایمز، «از قدرت‌‌‌های جهانی خواسته است تا مذاکرات با ایران را از سر بگیرند و خطرات ناشی از ذخیره اورانیوم غنی‌‌‌شده این کشور را جدی بگیرند». گروسی گفت: «باید سازوکار جدیدی درباره مذاکرات با ایران ایجاد کرد.» وی افزود که وضعیت پیرامون برنامه هسته‌‌‌ای ایران «بسیار نامشخص» است و از کشورها خواست تا «بنشینند و دوباره تعامل کنند».
  • عصر طلایی یقه‌آبی‌ها

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‌الملل: هفته‌نامه اکونومیست این هفته در سرمقاله‌ خود به تشریح تغییرات معناداری که در حال شکل دادن به بازار کار است، پرداخته است. از منظر این نشریه، عصر جدید کارگران روندهای متعارف نابرابری را بر هم زده است. از سال ۲۰۱۶، درآمد هفتگی واقعی افرادی که در پایین‌ترین سطح توزیع دستمزد آمریکا قرار دارند، سریع‌تر از گروه‌های دیگر رشد کرده است. شکاف میان دستمزدها در حال پر شدن است و از زمان همه‌گیری کووید-۱۹، فاصله میان گروه‌های مختلف بیش از هر زمان دیگری کمتر شده است.
  • آینده جهان پس از ظهور هوش مصنوعی

    در ماه‌‌‌های اخیر هوش مصنوعی و اثراتی که بر اقتصاد، بازار کار و چشم‌‌‌‌‌‌اندازهای کلی اقتصاد می‌‌‌گذارد به کانون بحث و تبادل نظر بین اقتصاددانان بدل شده است. موسسات مشاوره، بانک‌ها، نهادهای مرجع بین‌المللی و دانشگاه‌‌‌ها در قالب‌‌‌های مختلف، اعم از گزارش و مقالات علمی و خلاصه‌‌‌های سیاستی، نگرش خود را به امروز و آینده هوش مصنوعی ارائه می‌کنند و تقریبا روزی نیست که گزارش تازه‌‌‌ای در این زمینه منتشر نشود. بحث اقتصاددانان اما روی اثرات هوش مصنوعی بر بازارها از جمله بازار کار در نوع خود جالب توجه است. برخی که دیدگاه افراطی‌‌‌تری به هوش مصنوعی دارند آن را عامل نابرابری بیشتر در جهان، زمینه‌‌‌ساز بروز شکاف‌‌‌های اقتصادی و اجتماعی در کشورها و عامل عقب‌‌‌ماندگی بیشتر جوامع فقیر می‌‌‌دانند. اما به نظر می‌رسد اثرات رفاهی و سرریزهای هوش مصنوعی اثرات مثبتی نیز برای فقرا و نیروهای کار ساده داشته باشد. «باشگاه اقتصاددانان» در پرونده امروز سعی کرده است نگاهی به این موضوع بیندازد.
  • شرط‏‏‌بندی بزرگ بر سر نوآوری

    مترجم: مریم رضایی منبع: HBR
    وقتی جان وارنوک و چاک گشکه، بنیان‌گذاران فقید شرکت ادوبی، در سال ۲۰۰۷ از طرف هیات‌مدیره با من تماس گرفتند و خواستند مدیرعامل این شرکت شوم، حس عمیق قدردانی توام با ترس به من دست داد. اینکه از من خواسته شود سازمانی را با این حد از تاثیرگذاری هدایت کنم - از ظهور زبان برنامه‌‌‌نویسی پست‌‌‌اسکریپت برای پرینتر تا اسناد دیجیتال با PDF و تصویرسازی با فتوشاپ - فرصتی بود که یک بار در زندگی پیش می‌‌‌آمد. ادوبی فانوس دریایی نوآوری بود، از سال اولی که تاسیس شده بود سودآور بود، و قرار بود تا اواخر آن سال به درآمد ۳.۱۶ میلیارد دلاری برسد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر