شماره روزنامه ۶۰۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۰ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۹۰

  • انفجار بزرگ در مقر حشدالشعبی

    دنیای اقتصاد: به گفته منابع امنیتی، بر اثر انفجار در یک پایگاه نظامی در عراق که توسط «نیروهای بسیج مردمی» (PMF) یا «حشدالشعبی» مورد استفاده قرار می‌گرفت، حداقل یک‌نفر جان باخت و ۲۰نفر زخمی شدند. حشد‌الشعبی گفت «حمله» اواخر روز جمعه، پایگاه نظامی «کالسو» واقع در ۵۰کیلومتری جنوب پایتخت بغداد در استان بابل را هدف قرار داد. محمود عبدالواحد، در گزارشی برای الجزیره در ۲۰آوریل نوشت، فیلم‌ها و تصاویر از محل وقوع، انفجار مهیبی را نشان می‌دهد که درختان اطراف را نیز به آتش کشیده و باعث گسترش آتش‌سوزی شده است. تصاویر گرفته‌شده از داخل پایگاه در صبح روز شنبه حکایت از یک دهانه بزرگ و آسیب به زیرساخت‌ها و وسایل نقلیه داشت. حشد‌الشعبی در بیانیه‌ای مدعی شد: «تجاوز آمریکا علت اصلی بمباران پایگاه نظامی کالسو بود» که در نزدیکی شهر اسکندریه قرار دارد.
  • گلوگاه‏‌های جهش تولید

    دنیای اقتصاد: نمایندگان بخش خصوصی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به مشکلاتی همچون تخصیص و تامین ارز، بخشنامه‏‌های محرمانه و خلق‏‌الساعه، تصمیم‏‌های بدون مشورت با بخش خصوصی و... از موانع پرشمار پیش‌روی تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم» گفتند. فعالان بخش خصوصی عدم‌قیمت‌گذاری‏‌ و دخالت دولت در اقتصاد، پیش‌بینی‏‌پذیر کردن فضای اقتصادی و نیز اعتمادسازی در بازار سرمایه را از الزامات تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» عنوان کردند. رئیس‏‌کل دادگستری تهران با اعلام خبر آغاز به کار کارگروه‏‌های ۱۲گانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان، از برنامه ویژه دستگاه قضا برای حمایت از بخش خصوصی گفت. در نشست نمایندگان بخش خصوصی، پیچیدگی و فرآیندی بودن مقررات، فرسایشی بودن اجرای قوانین و مقررات و تفسیرپذیری قوانین مربوط به تولید از جمله گلوگاه‏‌های عرصه تولید عنوان شد و ضرورت شناسایی برخط ترک فعل‏‌ها، حمایت نهادهای حاکمیتی از اجرای صحیح قوانین و مدیران شجاع، تقویت بعد نظارتی قوه قضائیه و حمایت قاطع از واحدهای تولیدی در ارتباط با جهش تولید مورد تاکید قرار گرفت.
  • فرود همزمان رشد و تورم

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین ‏الملل: تازه‌ترین گزارش بانک جهانی درباره وضعیت اقتصاد ایران حاکی از آن است که رشد اقتصادی متکی بر درآمدهای نفتی در سال۱۴۰۲ تداوم پیدا کرده است. این روند به بازگشت نرخ اشتغال به سطوح پیش از همه‌گیری کرونا کمک کرده است. با این حال، نرخ تورم با وجود اتخاذ سیاست پولی انقباضی کماکان بالا مانده است. این امر تا حدی به‌دلیل وجود انتظارات تورمی بوده است. براساس گزارش این نهاد بین‌المللی، چالش‌های ساختاری دیرپا که به علت تحریم‌های اقتصادی، افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک و تغییرات اقلیمی وخیم‌تر شده‌اند، چشم‌انداز رشد اقتصادی ایران را تضعیف کرده است.
  • آرایش جدید صنایع کوچک در ایران اکسپو

    دنیای‌اقتصاد: فرشاد مقیمی، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌های صنعتی، اعلام کرد حدود ۸۰۰ واحد صنعتی کوچک در اکسپو ۲۰۲۴ شرکت خواهند کرد. به بیان او حدود ۹۶‌درصد صنایع کشور مربوط به صنایع کوچک و متوسط است که در زنجیره‌ تامین صنایع بزرگ و مادر قرار دارند. به گفته‌ مقیمی در سال ۱۴۰۲ قریب به ۳۸۵۰ واحد صنعتی در نمایشگاه‌‌های داخلی و خارجی، حضور داشته‌‌اند و در اکسپو ۲۰۲۴ نیز بیشترین تلاش را برای هموار کردن مسیر صادرات برای تولیدکنندگان خواهند داشت.
  • گشتی در جهان کانمن

    مرگ دنیل کانمن، روان‌شناس و از مبدعان رویکرد رفتارگرایی در اقتصاد و مدیریت، دوباره این نظریه را به محور بحث اقتصاددانان و پژوهشگران علوم انسانی تبدیل کرده است. کانمن که با گسترش‌‌‌های نظری خود، نگاه‌‌‌ها به نحوه انتخاب و تخصیص منابع را در علم اقتصاد تغییر داد، در مهم‌ترین پژوهش‌‌‌های خود طرفدار نوعی از فعالیت علمی بود که پایه آن نه بر قطعیت که بر شناخت بهتر و دقیق‌‌‌تر از انسان استوار است. از آنجا که در روش‌‌‌شناسی اقتصاد نئوکلاسیک پایه‌‌‌های شناخت بر محور انسان عقلایی استوار است، رویکرد رفتاری با ظهور خود به مثابه عاملی ویرانگر بسیاری از ایده‌‌‌های جریان اصلی اقتصاد را با چالش جدی روبه‌رو کرد که نتیجه آن در قالب جدل‌‌‌های کلامی کانمن و بکر یا مقالات علمی مشهور آن دو نمایان است. به‌واسطه همین سطح از اثرگذاری رویکرد رفتاری، «باشگاه اقتصاددانان» روزنامه «دنیای‌اقتصاد» از سه اندیشمند جوان خواسته است تا درباره جهانی که دنیل کانمن به روی ما گشود، بنویسند.
  • سنگی دیگر در مسیر صنعت بازی کشور؟

    دنیای اقتصاد: در هفته گذشته خبری مبنی بر واگذاری اختیار اعطای مجوز کسب‌وکارهای بازی‌محور به وزارت فرهنگ و ارشاد منتشر شد. با اینکه جزئیاتی از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر نشده است، اما پیگیری این موضوع از کمیسیون نرم‌افزارهای سرگرمی و بازی‌های رایانه‌ای سازمان نصر تهران و برخی از فعالان بازی‌ساز نشان‌دهنده این است که برای مصوبه اخیر دو حالت وجود دارد؛ یا اینکه این اتفاق، موضوع جدیدی نیست و صرفا تاکید دوباره بر مسوولیت نظارتی وزارت ارشاد بر مجوزهای صنعت بازی است، یا رگولاتور در نظر دارد تا به صدور مجوز برای گیمفیکیشن‌ها نیز ورود کند.
  • ریشه‏‏‌های ناترازی صنعت برق

    دنیای اقتصاد-زینب طاری: عقب‌ماندگی تولید برق از میزان مصرف که اصطلاحا از آن به ناترازی تولید و مصرف یاد می‌شود، معلول ناترازی اقتصادی در درون صنعت برق است؛ به این معنا که ناهمخوانی درآمدها در برابر هزینه‌‌‌ها باعث شده تا از یکسو سرمایه‌گذاران تمایل چندانی به حضور در صنعت برق نداشته باشند و تمایل بیشتری به سرمایه‌گذاری در سایر صنایع داشته باشند و از طرفی دولت هم که یارانه سنگینی به مشترکان خانگی و کشاورزی می‌‌‌پردازد، خود قادر به احداث نیروگاه و حتی پرداخت مطالبات نیروگاه‌‌‌داران، پیمانکاران و تولیدکنندگان تجهیزات صنعت برق نباشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر