قیمت جهانی نفت در معاملات روز سه شنبه ۳۷ سنت کاهش یافت و به ۱۰۸ دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه رسید. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، در حالی که افزایش مجدد نگرانی ها در مورد احتمال تعدیل سیاست محرک اقتصادی فدرال رزرو آمریکا، تاثیر افزایشی ناشی از ادامه اختلال در عرضه نفت لیبی را خنثی کرده است، قیمت نفت برنت دیروز کاهش یافت و به نزدیکی 108 دلار در هر بشکه رسید.
پس از آنکه روز دوشنبه مقامات ارشد فدرال رزرو به بهبود وضعیت اقتصاد آمریکا به عنوان عاملی که می‌تواند بانک مرکزی این کشور را به تعدیل سیاست خرید دارایی ها رهنمون سازد، اشاره کردند، قیمت نفت خام آمریکا بیشترین کاهش قیمت یک روزه را طی حدود یک هفته گذشته تجربه کرد.
اظهارات جانت یلن، کاندیدای تصدی پست ریاست فدرال رزرو آمریکا در هفته گذشته این احتمال را تقویت کرد که بانک مرکزی این کشور فعلا سیاست محرک اقتصادی خود را ادامه خواهد داد.
بر‌اساس این گزارش، قیمت نفت برنت برای تحویل ماه ژانویه، دیروز با ۳۷ سنت کاهش به ۱۰۸ دلار و ۱۰ سنت رسید. این سومین جلسه متوالی است که قیمت نفت برنت کاهش می‌یابد. قیمت نفت خام آمریکا نیز با یک سنت کاهش به ۹۲ دلار و ۹۲ سنت رسید.
به گفته یوسوکه ستا، تحلیلگر بازار نفت، اظهارات یلن که نگرانی‌ها را در مورد تعدیل زودهنگام سیاست محرک اقتصادی فدرال رزرو کاهش داد، همچنان موجب تقویت قیمت نفت برنت شده است. بسیاری در بازارهای مختلف، انتظار هیچ‌گونه تغییر سیاستی را تا قبل از ماه مارس ندارند.
ستا افزود، عدم دستیابی به توافق بین ایران و گروه ۱+۵ و اختلال در عرضه نفت لیبی از دیگر عوامل تقویت قیمت نفت برنت بوده‌ است.
وی افزود: «زمانی که ما به مناقشه هسته‌ای غرب با ایران می‌نگریم، می‌بینیم که این مناقشه ریشه‌ای است و به راحتی قابل حل شدن نیست. به همین دلیل قیمت نفت برای تحویل در ماه‌های ژانویه و فوریه به صورت ثابت ۵۰ سنت در هر بشکه نوسان دارد.»
ایران و کشورهای ۱+۵ امروز در ژنو مذاکرات هسته‌ای را ادامه خواهند داد.