نوسازی کوره شماره 2 واحد دولومیت‌سازی

خشایار پاسیار، رئیس واحد آهک و دولومیت فولاد مبارکه: اهمیت عملیات نوسازی به‌واسطه پیچیدگی تکنولوژی این کوره‌ها و تنوع پوشش نسوز

کارخانه دولومیت‌سازی شرکت فولاد مبارکه از سال ۱۳۸۵ تا کنون در زمینه تولید و تأمین دولومیت کلسینه موردنیاز شرکت فولاد مبارکه در حال فعالیت است. این کارخانه براساس تکنولوژی شرکت Maerz سوئیس و در قالب یک قرارداد BOT پانزده‌ساله با مشارکت شرکت فولادافزا سپاهان به‌عنوان پیمانکار طرح، احداث شد و به بهره‌برداری رسید و از سال ۱۴۰۰ نیز ادامه راهبری و بهره‌برداری از این واحد براساس مناقصه برگزارشده به شرکت فولادافزا سپاهان واگذار شد.

ضمن قدردانی از مشارکت تمامی واحدهای همراه در این پروژه،  باید اذعان داشته باشیم این نوسازی به‌واسطه پیچیدگی این کوره‌ها به دلیل نوع تکنولوژی و تنوع پوشش نسوز مورد استفاده از اهمیت خاصی برخوردار است. سازماندهی این برنامه اورهال با تشکیل یک تیم اجرایی متشکل از همکاران مرکز نسوز، کارشناسان و نیروهای فنی و اجرایی شرکت فولادافزا و واحدهای تعمیرات مرکزی و تعمیرات ناحیه، تحت نظارت واحد آهک و دولومیت انجام و با برگزاری جلسات متعدد پیش از آغاز اورهال، تمهیدات لازم برای اجرای دقیق و مؤثر این برنامه پیش‌بینی گردید که در نتیجه آن خوشبختانه اورهال با موفقیت کامل و با فعالیت ۲۴ ساعته تیم‌های درگیر در قالب اکیپ‌های جداگانه، زودتر از زمان برنامه‌ریزی‌شده و بدون هیچ‌گونه حادثه‌ای اجرا گردید.

محمد فتحی، مدیرعامل شرکت فولادافزا سپاهان: پیش‌بینی‌های لازم در تأمین آجرهای نسوز کوره

تلاش‌های تمامی واحدهای درگیر و حمایت و پشتیبانی مؤثر ناحیه آهن‌سازی و به‌ویژه واحد آهک و دولومیت در  اجرای این اورهال اقدامی مهم در جهت پایداری و استمرار تأمین دولومیت کلسینه موردنیاز ناحیه فولادسازی

بوده است.

یکی از عوامل موفقیت این اورهال پیش‌بینی‌های قبلی شرکت فولادافزا در تأمین آجرهای نسوز کوره‌های موجود است.

 با توجه به اینکه در حال حاضر امکان تولید برخی از این آجرها در داخل کشور وجود ندارد و تأمین آن‌ها از منابع خارجی نیز به‌دلیل شرایط تحریمی موجود با مشکلات و موانع فراوان روبه‌روست، این موجودی توانست نسوز موردنیاز اورهال را بدون هیچ‌گونه تأخیری تأمین کند.

به‌رغم اینکه به‌واسطه اجرای این اورهال، نیمی از ظرفیت تولید کارخانه دولومیت از مدار خارج گردید، با کنترل توقفات کوره شماره ۱ و بهره‌برداری بهینه از آن و همچنین تأمین به‌موقع کسری تولید از منابع بیرونی، به‌طور متوسط روزانه ۱۰۱۲ تن دولومیت کلسینه به مخازن ارسال گردید و هیچ‌گونه اختلالی در روند تأمین این محصول و فعالیت واحد فولادسازی در دوره ثبت رکورد تولید این ناحیه ایجاد نشد.

امیدواریم با انجام این عملیات نوسازی شرایط لازم برای تأمین بی‌وقفه دولومیت کلسینه موردنیاز شرکت فولاد مبارکه در آینده فراهم شده باشد.