معاون گردشگری کشور از ابلاغ دستورالعمل ارائه خدمات مسافرتی و گردشگری در فضای مجازی در آینده نزدیک خبر داد. به گزارش «ایسنا»، مرتضی رحمانی‌موحد در همایش بین‌المللی «بازاریابی اینترنتی و صنعت گردشگری» در این‌باره افزود: این دستورالعمل با همکاری مرکز توسعه تجارت الکترونیک، پلیس فتا و سازمان هواپیمایی کشور تدوین و در کمیته نظارت بر کسب‌وکارهای الکترونیکی تصویب شده است.

او در ادامه با اشاره به نقش مبادلات الکترونیکی در صنعت گردشگری، گفت: در سال‌های اخیر اینترنت تقریبا بر تمامی بخش‌های صنعت گردشگری سایه افکنده؛ به گونه‌ای که حدود ۲۱ درصد از درآمد حاصل از مبادلات الکترونیکی جهان به کاربرد اینترنت در گردشگری اختصاص دارد. از این نظر می‌توان صنعت سفر و گردشگری را در رده دومین صنایع استفاده‌کننده از فناوری اطلاعات قرا‌ر داد.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: مطابق آخرین تحقیقات صورت گرفته توسط شرکت گوگل، ۶۸ درصد افرادی که قصد سفر دارند ابتدا جست‌وجوی آنلاین انجام می‌دهند. همچنین ۴۲ درصد از مسافران در حین سفر از «گوشی هوشمند» برای هدایت و آشنایی با مسائل سفر بهره می‌برند و جست‌وجو در سایت‌های شرکت‌ها و آژانس‌های مسافرتی به میزان حدود ۶۵ درصد است. او یادآور شد: گردشگری الکترونیک به مفهوم دیجیتالی کردن تمام فرآیند و زنجیره‌های مرتبط با بخش‌های مختلف صنعت گردشگری ازجمله انتخاب برنامه سفر، رزرواسیون بلیت و محل اقامت، صدور ویزا، فروش اینترنتی، پرداخت از طریق کارت‌های اعتباری بین‌المللی، معرفی مراکز اقامتی و قابلیت‌های گردشگری، ارائه اطلاعات مربوط به مراکز پذیرایی و بسیاری موارد مشابه دیگر است.

رحمانی‌موحد سپس گردشگری مجازی را یکی از جنبه‌های اصلی گردشگری الکترونیک دانست و در ادامه اظهار کرد: صدور روادید الکترونیک و ویزای فرودگاهی که یکی از ابعاد حائز اهمیت گردشگری الکترونیک است باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه گردشگران می‌شود. همایش بین‌المللی «بازاریابی اینترنتی و صنعت گردشگری» با حضور استادان و کارشناسان وب دنیا، عصر جمعه ششم شهریورماه در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد. این همایش که در آن مدیران بازاریابی گوگل نیز حضور دارند، در طول این هفته در شهرهای مشهد، تبریز و بندرعباس نیز برگزار خواهد شد.