شماره روزنامه ۶۰۳۰
|

  • حذف سهم پیام‌رسان‌های خارجی از تجارت الکترونیک ۱۴۰۲؟

    دنیای اقتصاد: مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در نشست خبری گزارش وضعیت تجارت الکترونیک در سال ۱۴۰۲ را ارائه کرد. طبق این گزارش ارزش و تعداد معاملات این حوزه در سال گذشته به‌ترتیب معادل ۷۴ و ۳۱ درصد رشد داشته است. در حالی‌که این گزارش بیانگر انجام ۳۱۸۸ هزار میلیارد تومان معامله در تجارت الکترونیک است، اما در آن به سهم پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی از این میزان معامله اشاره نشده است. این در حالی است که گزارش اخیر دیتاک نشان‌دهنده گردش مالی ۷۰هزار میلیاردی بازار خرده‌فروشی (فروشگاه‌های فعال درشبکه‌های اجتماعی) است.
  • ادغام محصولات اپل با هوش مصنوعی

    ایسنا: اپل روز گذشته در کنفرانس توسعه‌دهندگان ۲۰۲۴ خود غافلگیری‌های زیادی برای علاقه‌مندان داشت که سرخط اصلی آن ادغام هوش مصنوعی در محصولاتش تحت عنوان سیستم اپل اینتلیجنس (Apple Intelligence) بود. اپل کنفرانس سالانه توسعه‌دهندگان خود را با جزئیات به‌روزرسانی نرم‌افزارهای آی‌فون، آی‌پد و مک آغاز کرد. در سخنرانی آغازین این کنفرانس بسیاری از انتظارات کاربران را برآورده کرد و از بسیاری از به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری پرده‌برداری کرد. تغییرات بزرگی که در iOS ۱۸، macOS Sequoia و watchOS۱۱ ایجاد می‌شود که شامل پشتیبانی از RCS، یک برنامه رمزهای عبور جدید، یک برنامه ماشین‌حساب اصلاح‌شده برای آی‌فون و آی‌پد و مجموعه‌ای از ادغام‌های هوش مصنوعی در سراسر محصولات اپل به لطف سامانه هوش اپل یا Apple Intelligence است.
  • تعرفه حفاری فیبرنوری در تهران تعیین شد

    مهر: در مصوبه شماره ۵ جلسه ۳۵۴ کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعرفه حفاری فیبرنوری ۴۰۰ هزار تومان تعیین و اصلاحاتی در زمان اجرای پروژه فیبرنوری اپراتورها انجام شد.
  • نخستین تماس تلفنی ایمرسیو جهان برقرار شد

    ایسنا: پکا لاندمارک، مدیرعامل نوکیا، با استفاده از فناوری صوتی و تصویری ایمرسیو که کیفیت تماس را با صدای سه‌بعدی بهبود می‌بخشد و تعاملات را طبیعی‌تر می‌کند، یک تماس تلفنی انجام داد. لاندمارک که در هنگام برقراری نخستین تماس تلفنی نسل دوم در سال ۱۹۹۱ حضور داشت، اظهار کرد: «ما آینده تماس‌های صوتی را نشان داده‌ایم.» تماس‌های فعلی تلفن‌های هوشمند، مونوفونیک هستند که عناصر صوتی با یکدیگر فشرده می‌شوند و صدایی صاف‌تر و با جزئیات کمتر دارند، اما فناوری جدید صدای سه‌بعدی را ایجاد می‌کند که در آن تماس‌گیرنده همه‌چیز را می‌شنود، انگار که با فرد دیگر در همان محل حضور دارد.
  • ایلان ماسک استفاده از دستگاه‌های اپل را ممنوع می‌کند

    مهر: ایلان ماسک میلیاردر و مدیر ارشد اجرایی تسلا و اسپیس‌ایکس اعلام کرد اگر اپل هوش مصنوعی اوپن ای‌آی را در سطح سیستم‌عامل به کار گیرد، استفاده از دستگاه‌های اپل را ممنوع می‌کند. به گزارش رویترز، او در پلتفرم ایکس نوشت: «این عجیب است که اپل به اندازه کافی هوشمند نیست تا هوش مصنوعی خود را داشته باشد، اما می‌تواند حفاظت از حریم خصوصی و ایمنی توسط اوپن ای‌آی را تضمین کند.» روز دو‌شنبه اپل مجموعه‌ای از ویژگی‌های هوش مصنوعی در سراسر اپلیکیشن‌ها و سیستم‌عامل خود و همچنین همکاری با اوپن ای‌آی برای ارائه فناوری چت جی‌پی‌تی در دستگاه‌هایش را اعلام کرد.
  • کمبود داده، رشد هوش مصنوعی را متوقف می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: الگوهای هوش مصنوعی به‌شدت تابع و وابسته به داده‌ها هستند. با این اوصاف است که تداوم رشد و نفوذ هوش مصنوعی به خصوص به کمک سیستم‌هایی مانند چت‌بات چت جی‌پی‌تی، با کاهش جدی و البته قریب‌الوقوع داده مواجه خواهد بود که به نظر می‌رسد این اتفاق تا حد زیادی به دلیل کاهش قابل توجه داده‌های متنی در دسترس عموم رخ خواهد داد.
  • هوش مصنوعی iOS۱۸ اپل چندان پیشرفته نخواهد بود

    مهر: یک تحلیلگر محصولات اپل معتقد است در iOS۱۸ ویژگی‌های پیشرفته هوش مصنوعی نوین ارائه نمی‌شود و قابلیت‌های مذکور روی دستگاه‌های محدودی خواهد بود.
  • شناسه گوشی‌های سرقتی در کشورهای همسایه مسدود می‌شود

    ايسنا: دادستان تهران اعلام کرد که وزارت امورخارجه و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده‌اند با عقد تفاهم‌نامه با کشورهای همسایه نسبت به مسدودسازی شناسه بین‌المللی تجهیزات موبایل‌(IMEI) مربوط به گوشی‌های سرقتی از ایران اقدام کنند. به گزارش قوه‌قضائیه، علی صالحی با توجه به افزایش آمار شکایت‌های مربوط به سرقت گوشی تلفن همراه و برای پیشگیری از ناامن شدن فضای عمومی و نظر به همبستگی جرم سرقت موبایل با جرایمی از قبیل مالخری و قاچاق، اعلام کرد که مقرر شده است وزارت صمت امکان دسترسی برخط پلیس به اطلاعات شناسه بین‌المللی تجهیزات موبایل (IMEI) متعلق به گوشی‌های تلفن همراه مسروقه برای ردیابی این قبیل گوشی‌ها را فراهم کند.
  • ایرادات گوگل در حوزه حریم خصوصی لو رفت

    ایسنا: اطلاعات کمیابی از راهکارهای گوگل برای نفوذ و همچنین برخی اتفاقات رخ داده در این شرکت، در قالب مجموعه‌ای از پرونده‌های حریم خصوصی داخلی به بیرون درز کرده است. گوگل با تایید این اتفاق، اعلام کرده گزارش‌های به دست آمده مربوط به حدود شش سال پیش است و در همان زمان مشکلات آنها بررسی شده‌اند.
  • کام تلخ مؤدیان مالیاتی

    دنیای اقتصاد-مهسا طاعتی: قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان از سال ۱۳۹۸ تصویب شده، اما اجرای آن از همان زمان تاکنون هر بار به دلایل مختلف با تعویق و تعلل مواجه شده است. سرانجام از آبان‌ماه سال ۱۴۰۱ در راستای اجرای این قانون، صدور صورت‌حساب الکترونیکی کلید خورد و حالا طبق اعلام سخنگوی سازمان امور مالیاتی به «دنیای اقتصاد»، تعداد صورت‌حساب‌های الکترونیکی صادره به بیش از دو میلیارد رسیده و تمام فازهای قانون پایانه‌های فروشگاهی اجرا شده است.
  • شرکت سوئدی کارمندان مجازی استخدام می‌کند

    مهر: شرکت سوئدی ایکیا برای افرادی که دوست دارند در خانه بنشینند، بازی رایانه‌ای انجام دهند و پول دربیاورند، فرصت شغلی ایجاد کرده است. به گزارش دیلی‌میل، این شرکت مبلمان‌سازی به افراد ساعتی ۱۳.۱۵ پوند دستمزد می‌دهد تا در نسخه مجازی فروشگاه‌هایش کار کنند. این شغل که کاملا از راه دور انجام می‌شود، شامل کمک به مشتریان برای انتخاب مبلمان و ارائه کوفته گوشت در نسخه‌ای دیجیتال از کافه معروف ایکیا است.
  • جنسن هوانگ پیشتاز موج جدید میلیاردرهای فناوری شد

    ايسنا: همسو با افزایش ارزش بازار انویدیا و عبور آن از مرز سه تریلیون دلار، مدیرعامل این شرکت، در فهرست ثروتمندترین افراد جهان، مدام صعود کرده است. جنسن هوانگ، روز جمعه به نقطه عطف جدیدی دست پیدا کرد و بر اساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، با ثروت خالص ۱۰۶.۱میلیارد دلار، از مایکل دِل، پیشگام رایانه شخصی، عبور کرد و سیزدهمین ثروتمند بزرگ دنیا شد. ثروت او امسال که تقاضا برای تراشه‌های انویدیا برای انجام وظایف هوش مصنوعی، سیری‌ناپذیر مانده، بیش از ۶۲ میلیارد دلار افزایش یافته است.
  • شرکت‌های دانش‌بنیان‌ مردم‌نهاد به زودی راه‌اندازی می‌شوند

    مهر: معاون علمی رئیس‌جمهور با اعلام اینکه در نمایشگاه آبادیران از «شرکت‌های دانش بنیان مردم‌نهاد» رونمایی می‌شود، گفت: در این شرکت‌ها مردم بازیگران اصلی مجموعه‌های نوآورانه می‌شوند.»
  • افزایش حملات «داس» به احزاب سیاسی اتحادیه اروپا

    ایسنا: هکتیویست‌ها، احزاب سیاسی اروپایی را که استراتژی‌های مخالف منافع آنها را تبلیغ می‌کنند، هدف حملات داس قرار داده‌اند. انتخابات پارلمان اروپا در هلند در جریان است و قرار است در روزهای آینده در ۲۶ کشور اتحادیه اروپا آغاز شود و حملات سایبری با انگیزه‌های سیاسی را شعله‌ور کرده است. شرکت آمریکایی «کلود فلر» در گزارشی اعلام کرد حداقل سه حمله داس‌(انکار سرویس توزیع شده) به سایت‌های مختلف مرتبط با انتخابات در هلند و همچنین چند حزب سیاسی متعدد را خنثی کرده است. این شرکت اینترنتی اطلاعات درباره دو حمله داس را که در روزهای پنجم و ششم ژوئن اتفاق افتادند، به اشتراک گذاشته است.
  • هوش مصنوعی سرتاپای دستیار صوتی اپل را عوض می‌کند

    مهر: به نظر می‌رسد اپل تصمیم دارد در کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان خود در سال جاری میلادی از قابلیت‌های جدید هوش مصنوعی سیری (دستیار صوتی) در چند اپلیکیشن آی‌فون رونمایی کند. به گزارش گیزموچاینا، کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل (WWDC) بستری برای شایعات و گمانه‌زنی‌ها درباره آپدیت‌های نرم‌افزاری است و در سال جاری سیری، دستیار دیجیتال اپل مرکز این گمانه‌زنی‌ها بوده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر