شماره روزنامه ۶۰۱۵
|

  • مسیریابی بورس در خرداد

    دنیای اقتصاد: سرانجام پرونده ریزش‌های سریع بورس تهران در اردیبهشت بسته شد و شاخص اصلی این بازار در کانال ۲میلیون و ۱۰۷هزار واحدی قرار گرفت. بی‌انگیزگی قوی برای خرید سهام و از دست رفتن دو کانال روانی مهم، فروشندگان محتاط را فعال کرد و به این ترتیب، رشد شتابان شاخص در هفته نخست اردیبهشت متوقف و نماگر اصلی سهام با کاهش ۴.۳۳درصدی محدود شد. در دوئل ماهانه خریداران و فروشندگان، رقابت به سمت فروشندگان رقم خورد. طی این ماه مبلغی به میزان ۱۶۲۶میلیارد تومان از بازار خارج شد.
  • پایان ماه پرفراز و نشیب بازار سهام

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: ماه پرنوسان بازار سهام بالاخره به پایان رسید ‌و هر سه نماگر اصلی بازار سهام با کاهش ارتفاع همراه شدند. نکته قابل‌توجه این است که در ماه گذشته، شاخص‌های سهامی سنگین‌ترین ریزش ماهانه خود را در ۶ ماه اخیر به‌ثبت رساندند. در جریان معاملات اردیبهشت ماه، شاخص‌کل بورس تهران افت ۴.۳۳‌درصدی را ثبت کرد.
  • بخریم یا بفروشیم؟

    علیرضا خان‌محمدی /کارشناس ارشد بازار سهام
    در این بازار چه باید کرد؟ آیا اصلاح بازار ادامه دارد؟ در بازار بمانیم یا اینجا نقطه خروج از بازار است؟ در ابتدا عرض کنم خرید و فروش در بازار سهام یک تصمیم شخصی است و در این متن قصد دارم به تصمیم‌گیری در این خصوص کمکی کرده و ابعاد مختلف و تاثیرگذار بررسی شود تا به تصمیم بهتر منجر شود لذا درخواست دارم متن را کامل مطالعه فرمایید.
  • حمایت‌‌‌‌‌لازم

    بازار سرمایه آخرین روز از اردیبهشت را با اعلام سازمان بورس مبنی‌بر اینکه «در پی شهادت رئیس‌جمهور محترم کشور و همراهان ایشان به اطلاع کلیه فعالان و ذی‌نفعان بازار سرمایه می‌رساند، امروز مورخ ۱۴۰۳.۲.۳۱ کلیه معاملات در بورس اوراق‌بهادار تهران و فرابورس ایران و معاملات اوراق‌بهادار مبتنی بر کالا در بورس‌های کالایی تعطیل خواهد بود»، شروع نکرده به پایان برد و به این‌ترتیب پرونده یک اردیبهشت پرالتهاب برای بورس تهران به پایان رسید.
  • ماشه ریزش بورس

    دنیای اقتصاد: افت بی‌سابقه بیش از ۲.۵درصدی شاخص کل، یکشنبه سرخ دیگری را برای بازار سهام رقم زد و شاخص در چند قدمی ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحد ایستاد. انتشار کاهش ۴۰درصدی سود «شبندر» ماشه کاهش بازاری را رقم زد که در روزهای اخیر به واسطه رشد نرخ سود اوراق خزانه دولتی شرایط متزلزلی را پشت سر می‌گذاشت. باطل شدن برخی معاملات پالایشی و انتشار نامه سکاندار بورسی به وزیر نفت در راستای تعیین تکلیف قیمت خوراک پتروشیمی‌ها نیز دو نوشداروی بعد از مرگ سهراب بودند.
  • قامت سرخ بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: روز یکشنبه یک روز منفی دیگر برای نماگرهای اصلی بازار ثبت شد که سنگین‌ترین افت در ماه‌های گذشته معاملاتی بود، به طوری که سه شاخص اصلی بازار کاهش ارتفاع ملموسی داشتند. در این بین روز گذشته دماسنج اصلی بورس با کاهش ارتفاع ۲.۵۹درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی در سطح ۲میلیون و ۱۱۲هزار واحدی قرار گرفت.
  • روزهای خوش بازارهای مالی دنیا

    دنیای‌اقتصاد– محمدامین مکرمی: سرمایه‌گذاران شاهد روزهای طلایی در همه بازارهای مالی دنیا هستند. شاخص صنعتی داوجونز روز پنج‌شنبه برای اولین‌بار از سطح ۴۰‌هزار واحد عبور کرد، درحالی‌که فضای وال‌‌‌‌استریت به دلیل سودآوری مناسب شرکت‌ها، نرخ پایین بیکاری در آمریکا و افت تورم، عالی به‌نظر می‌رسد. براساس گزارش وال‌‌‌‌استریت ژورنال، مدتی است که قیمت همه دارایی‌ها از جمله سهام شرکت‌های ارزشی و رشدی، رمزارزها، طلا و سایر فلزات ارزشمند، در روند صعودی قرار دارد. حتی سرمایه‌گذاران ریسک‌‌‌‌گریز نیز با گزینه‌‌‌‌های جذابی همچون گواهی‌سپرده با بازده حدود ۵‌درصد، اوراق‌بدهی با بازده مناسب و سایر دارایی‌های درآمد ثابت، روبه‌رو هستند.
  • تحلیل و بررسی آخرین وضعیت بازار‌های جهانی

    امیررضا اعلاباف / تحلیلگر بازار سرمایه
    پس از واکنش مثبت شاخص‌های بازار کامودیتی و فلزات اساسی و گرانبها در پایان هفته قبل به اعلام هفتگی تعداد افراد بیکار (درخواست اولیه) در آمریکا که ۲۳۱‌هزار نفر ثبت‌شده و ۲۱‌هزار نفر بالاتر از سطح موردانتظار ۲۱۰‌هزار نفر و بالاترین سطح از اوت سال‌۲۰۲۳ بود، با آغاز هفته جدید شاهد ثبات نسبی در سطح قیمت‌ها هستیم.
  • بورس روی دور عدم‌قطعیت‌ها

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در جریان دادوستدهای دیروز سیمای سرخ را به نمایش گذاشت. پس از یک رشد نصف‌و‌نیمه، شاخص در نخستین روز هفته در روز یکشنبه عرضه‌ها شدت گرفت و روز گذشته شتاب تشدید فشار فروش در بازار بیش از پیش شد تا جایی که شاهد افت ۲.۶۴درصدی دماسنج اصلی بازار و نزول ۹۰درصدی نماگرهای سهامی بودیم. در فصل بهار ۱۴۰۳ بورس تهران بیش از همیشه با رویدادهای سیاسی و اقتصادی داخلی دست‌و‌پنجه نرم کرد. این فضا که با تردیدهای بسیار گره خورده است به سایر بازارهای موازی و اثرگذار همچون ارز نیز کشیده شد. به این ترتیب در‌حالی‌که اکثر بازارها فروردین جذابی را آغاز کرده بودند اما رفته رفته از مسیری که در پیش گرفته بودند منحرف شدند. این‌روزها بازار سرمایه با ریسک‌های متعددی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند.
  • واریز ۵۳۲‌میلیارد ‌تومان سود به‌حساب سهامداران از طریق «سجام»

    سنا: سپرده‌‌‌‌‌گذاری مرکزی اوراق‌بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: در هفته چهارم اردیبهشت سال‌۱۴۰۳ بیش از ۵۳۲‌میلیارد‌ تومان سود از طریق اطلاعات سامانه «سجام» به‌حساب سهامداران واریز شد.
  • لزوم اصلاح دستورالعمل نرخ خوراک پالایشی‌‌‌‌‌ها

    سنا: ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور با بیان اینکه به دلیل تورم موجود، بعضا پالایشگاه‌ها در سال‌جاری زیانده خواهند بود و در مقایسه با سنوات گذشته سود قابل‌توجهی عاید این صنعت نمی‌شود، گفت: اگر در آینده دستورالعمل نرخ خوراک پالایشی‌‌‌‌‌ها اصلاح نشود، تولید دچار بحران می‌شود و دولت هم در این زمینه با مشکلاتی از جمله تشدید ناترازی انرژی مواجه خواهد شد. ناصر عاشوری به عدم‌موفقیت پیگیری‌ها برای اصلاح نرخ خوراک پالایشی‌‌‌‌‌ها اشاره و اظهار کرد: متاسفانه در دولت گوش شنوایی برای اصلاح نرخ خوراک و فرآورده‌های اصلی وجود ندارد، به‌دنبال اقدامات قانونی این موضوع و مکاتبات انجام‌شده با معاون اول رئیس‌جمهور، دستور لازم جهت بررسی حتمی این مساله ابلاغ شده‌بود.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر