شماره روزنامه ۶۰۱۵
|

  • معجزه تولید با ارزپاشی؟

    دنیای اقتصاد: در شرایطی برخی خودروسازان از عدم تخصیص ارز تولید و تامین قطعات و لوازم یدکی خودرو گلایه می‌کنند که بانک مرکزی با انتشار فهرست ارزبگیران نیمایی، میزان ارز خودرو را اطلاع‌رسانی کرد. تخصیص ارز به خودروسازان مونتاژی، تولید‌کنندگان نیمه‌دولتی یعنی ایران‌خودرو و سایپا و همچنین واردات خودرو، سال گذشته با حواشی زیادی همراه بود. طبق آمارهای ارائه‌شده از سوی گمرک، سازمان توسعه تجارت و همچنین بانک مرکزی، در شرایطی وزارت صمت برای خودروسازان خصوصی، سال گذشته ارزپاشی کرده که نیمه‌دولتی‌ها و وارداتی‌ها از این قافله عقب بودند.
  • مذاکرات خودرویی ترکیه و چین

    دنیای اقتصاد- گروه اقتصاد بین‌الملل: ترکیه در حال مذاکره با شرکت‌های خودروسازی چینی به ‌منظور افزایش سرمایه‌گذاری در بخش نوپای خودروهای برقی این کشور است. این تلاش در راستای سیاست آنکارا مبنی بر تقویت این بخش روبه‌‌رشد انجام می‌گیرد. به گفته وزیر صنعت ترکیه در مصاحبه با بلومبرگ، مذاکرات با شرکت‌های چینی «بی‌وای‌دی» ‌و «چری» برای سرمایه‌گذاری در کارخانه‌های ترکیه در «مرحله پیشرفته‌» قرار دارد. فاتح کاجیر گفت: ترکیه علاقه‌مند است این مذاکرات هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد. چری شرکتی دولتی است، در‌حالی‌که سهام شرکت «بی‌وای‌دی» در بورس معامله می‌شود. سرمایه‌گذاری چینی‌ها می‌تواند بخش روبه‌‌رشد خودروهای برقی در ترکیه را تقویت کند. شرکت ترکیه‌ای «توگ» اولین کارخانه خود را در سال ۲۰۲۲ افتتاح کرد و فروش محصولات این تولیدکننده خودروهای برقی، سال گذشته آغاز شد.
  • بی‌میلی لامبورگینی به برقی‌‌سازی

    دنیای اقتصاد: شرکت خودروسازی لامبورگینی در حال حاضر از ساخت خودروهای اسپرت کاملا برقی خود اجتناب می‌کند، زیرا شک و تردید در مورد این فناوری افزایش یافته است. استفان وینکلمن، مدیرعامل لامبورگینی، اظهار کرد اگرچه عملکرد در خودروهای الکتریکی مشکلی ایجاد نخواهد کرد، برخی از موارد مانند صدای موتور V۱۰ هوراکان قابل تکرار نیستند.زمان پرتنشی در بخش خودروهای گران‌قیمت است و تقاضا برای خودروهای الکتریکی کاهش می‌یابد و دولت‌ها یارانه‌های این فناوری را کاهش می‌دهند.
  • هیچ محدودیتی برای خرید خودروهای برقی نیست

    دنیای اقتصاد: بر اساس مصوبه شورای رقابت برای خرید خودروهای برقی هیچ محدودیتی وجود ندارد؛ متقاضیان صرفا با مسدود کردن ۱۰۰میلیون تومان در حساب بانکی، می‌توانند نسبت به ثبت‌نام برای خرید خودروهای برقی از طریق سامانه یکپارچه اقدام کنند. مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه، در گفت‌و‌گو با تسنیم گفت: خرید خودروهای برقی هیچ محدودیتی اعم از نداشتن پلاک فعال و ... ندارد و متقاضی صرفا با مسدود کردن ۱۰۰میلیون تومان می‌تواند نسبت به ثبت‌نام در سامانه اقدام کند. وی افزود: برخی از بانک‌ها به اشتباه اعلام کرده‌اند که برای خرید خودروهای برقی محدودیت‌هایی از جمله نداشتن پلاک فعال و… اعمال شده است، در‌حالی‌که این خبر صحت ندارد.
  • رشد تولید باید همراه با کاهش هزینه سربار باشد

    خانه ملت: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه خودروسازان علاوه بر افزایش تولید، کاهش هزینه سربار را نیز در دستورکار قرار دهند، گفت: از آنجا که رقیبی برای خودروسازان داخلی وجود ندارد، این شرکت‌ها به دنبال استفاده از تکنولوژی روز دنیا و ارتقای بهره‌وری نمی‌روند.
  • برنامه ژاپن برای مقابله با نفوذ خودرویی چین

    دنیای اقتصاد: روزنامه نیکی ژاپن گزارش داد ژاپن و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) قصد دارند اولین راهبرد مشترک خود را در زمینه تولید و فروش خودرو در بلوک جنوب شرقی آسیا ایجاد کنند تا با حضور فزاینده چین در بازار خودروهای الکتریکی به مقابله بپردازند. به گزارش ایسنا، روزنامه نیکی بدون ذکر منبع اعلام کرد: هدف ترسیم یک راهبرد مشترک موقت است.نیکی عنوان کرد که انتظار می‌رود راهبرد مشترک شامل همکاری در آموزش پرسنل، کربن‌زدایی در تولید، تهیه منابع معدنی و سرمایه‌گذاری در زمینه‌های نسل بعدی مانند سوخت‌های زیستی باشد.طبق گزارش رویترز، هفته گذشته، هوندا موتور ژاپن متعهد شد که سرمایه‌گذاری در زمینه برقی‌سازی و نرم‌افزار خود را تا سال مالی ۲۰۳۰ دو برابر کند و به حدود ۶۵میلیارد دلار برساند، زیرا با رقابت فزاینده‌ خودروسازان چینی از جمله بی‌وای‌دی مواجه است.
  • دفاع شورای رقابت از اصلاح قیمت خودرو

    دنیای اقتصاد: با وجود نظر مثبت و حتی تاکید شورای رقابت بر اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروها، سیاستگذار مایل به اجرای آن نیست، موضوعی که به نظر می‌رسد ریشه در تفکرات و رفتارهای پوپولیستی دارد. اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروها طی بیش از یک دهه گذشته یکی از دغدغه‌های اساسی سیاستگذار، تولیدکننده و مصرف‌کننده بوده که وقت و انرژی بسیار زیادی را معطوف به خود کرده است. در این سال‌ها منهای دورانی نسبتا محدود که نهادهایی مانند سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و ستاد تنظیم بازار اختیار تعیین قیمت کارخانه‌ای خودروها را در دست داشته‌اند، شورای رقابت تنظیم‌گر اصلی در حوزه قیمت خودروها در مبدا بوده است.
  • ورود کانادا به جدال تعرفه خودرویی

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: بعد از تصمیم دولت آمریکا برای افزایش سنگین تعرفه‌ها بر واردات خودروهای برقی چینی، وزیر تجارت کانادا نیز اعلام کرده است که اتاوا اعمال تعرفه‌های جدید بر این خودروها را بررسی می‌کند. براساس گزارش خبرگزاری بلومبرگ، خانم مری نگ که در حاشیه مجمع سازمان همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه در پرو سخن می‌گفت، ‌تاکید کرد: «به‌‌دقت در حال بررسی این موضوع هستیم و گفت‌وگوهای بی‌پرده‌ای را با شرکای خود در آمریکا انجام داده‌ایم.» دولت بایدن هفته گذشته تعرفه‌های جدید و گسترده‌ای را بر کالاهای با فناوری پاک چینی اعلام کرد، که هدف اصلی آن محصولات نیمه‌هادی، سلول‌های خورشیدی و خودروهای برقی است. تعرفه جدید ایالات متحده بر خودروهای الکتریکی ساخت چین در سال جاری اجرایی خواهد شد و در اثر آن نرخ تعرفه نهایی وضع‌شده از ۲۷.۵درصد به ۱۰۲.۵درصد افزایش خواهد یافت. علاوه بر افزایش تعرفه واردات خودروهای برقی، عوارض واردات سلول‌های خورشیدی هم از ۲۵درصد به ۵۰درصد افزایش خواهد یافت.
  • رونمایی از ارزبگیران نیمایی خودرو

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی بعد از گمرک، جزئیاتی از ارز تخصیص‌یافته به شرکت‌های مختلف را منتشر کرد.اوایل ماه جاری، گمرک از اسامی ارزبگیران رونمایی کرد، این در شرایطی است که بانک مرکزی هم اعلام کرده بود جزئیات ارز تخصیص‌یافته و تامین‌شده برای شرکت‌های مختلف را منتشر خواهد کرد. فهرست منتشر‌شده وضعیت اولویت‌دهی تخصیص ارز به شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی را شفاف کرده است.در این فهرست نیز ارز تخصیص‌یافته به مونتاژ و تامین قطعات یدکی خودرو خودنمایی می‌کند.
  • نقشه راه جدید اسقاط خودرو

    دنیای اقتصاد: دستورالعمل اسقاط خودرو‌های فرسوده جهت‌ واردات و تولید انواع خودرو موضوع ماده (۱۰) قانون ساماندهی‌ صنعت‌ خودرو ابلاغ شد. در این دستورالعمل آمده که خودروهای بالای ۱۰ سال که به سن فرسودگی نرسیده‌اند، اگر از نظر ایمنی یا آلایندگی طی دو بار متوالی قادر به اخذ گواهی معاینه فنی نشوند، مالک وسیله نقلیه می‌تواند نسبت به اسقاط وسیله نقلیه خود اقدام کند. البته این گروه از خودروها در اولویت پرداخت تسهیلات قرار نخواهند گرفت. در بخشی دیگر از این دستورالعمل تاکید شده «سن فرسودگی اتوبوس‌های درون‌شهری مشروط به بازآمد (اورهال) و اخذ تاییدیه‌های مربوط به ایمنی و زیست‌محیطی از سازمان‌های ذی‌ربط تا ۵ سال قابل افزایش خواهد بود».
  • اعلام حقوق ورودی خودروهای برقی و هیبریدی

    تسنیم: حقوق ورودی برقی‌ها برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی معادل نیم واحد درصد، حقوق ورودی برقی برای سایر متقاضیان ۴ واحد درصد و حقوق ورودی خودروهای برقی - بنزینی (هیبریدی) ۱۵واحد درصد است. در متن بخشنامه گمرک آمده است:با مد نظر قرار دادن بند (ت) تبصره (۹) قانون بودجه سال (۱۴۰۳) کل کشور، واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده با عمر کمتر از پنج سال برقی و برقی بنزینی (هیبریدی) به داخل کشور مجاز بوده و حقوق ورودی خودروی برقی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهرها در سال ۱۴۰۳ معادل نیم واحد درصد و برای سایر متقاضیان چهار واحد درصد و حقوق ورودی خودروهای برقی بنزینی (هیبریدی) پانزده واحد درصد تعیین شده است.
  • عرضه ۵ خودرو در سامانه خودروهای برقی

    فارس: پنج خودروی برقی وارداتی در سامانه جدید عرضه خودروهای برقی بارگذاری شده که متقاضیان این خودروها باید مبلغ یک‌میلیارد ریال را نزد یکی از بانک‌های واجد شرایط مسدود کنند. با راه‌اندازی سامانه جدید عرضه خودروهای برقی وارداتی به آدرس https://evauto.ir متقاضیان برای خرید این خودروها باید مبلغ یک‌میلیارد ریال را در حساب خود، نزد یکی از شعب بانک‌های واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودروهای برقی وارداتی وکالتی مسدود کنند. متقاضیان تا ساعت ۲۳:۵۹ روز شنبه پنجم خرداد ۱۴۰۳ می‌توانند ثبت‌نام انجام داده و یک اولویت از سبد محصولات اعلامی در سامانه را انتخاب کنند. متقاضیان همچنین تا ساعت ۱۳:۰۰ روز چهارشنبه هفته جاری دوم خرداد ۱۴۰۳ فرصت واریز و مسدود کردن وجه را در یکی از حساب‌های خود نزد شعب بانک‌های واجد شرایط اعلامی در سامانه دارند. در حال حاضر نیز اطلاعات ۵ خودروی برقی برای عرضه در سامانه بارگذاری شده است. خودروهای عرضه‌شده‌ در سامانه شامل خودروهای Sinogold-Tangoo۵، HongQI-EQM۵EV، Honda-ENSI، Audi-Q۵، KMCEJ۷ است.
  • آزمون برقی سیاستگذار خودرو

    دنیای اقتصاد: «آزمون بزرگ» وزارت صمت برای عرضه برقی‌ها از امروز آغاز شد و این در حالی است که شنیده می‌شود اختلافاتی میان سیاستگذار و شورای رقابت بر سر نحوه قیمت‌گذاری و محدودیت‌های فروش شکل گرفته است. واردات خودروهای برقی شاید به میزان فروش این خودروها حاشیه‌ساز نبود. درحال‌حاضر ۵تا ۶هزار خودروی وارداتی از گمرکات کشور ترخیص قطعی شدند و در مرحله فروش قرار گرفتند؛ این در شرایطی است که حالا شیوه عرضه این خودروها محل اختلاف شورای رقابت و وزارت صمت شده است. آنچه مشخص است قرار بود خودروهای وارداتی برقی وارد ناوگان تاکسیرانی شود؛ این در شرایطی است که به دلیل عدم حمایت‌های دولتی در این زمینه، سیاستگذار تصمیم گرفت برقی‌های وارداتی را در مرحله اول به متقاضیان خودروهای وارداتی ثبت‌نام‌کننده در سامانه یکپارچه واگذار و در مرحله بعد فروش را برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی آزاد اعلام کند.
  • کارنامه تولید و فروش خودرو و قطعه‌ در فروردین

    دنیای اقتصاد: جدید‌ترین گزارش منتشرشده درباره عملکرد خودروسازان در تولید و فروش نشان می‌دهد آنها در تولید دچار افت مطلق شده‌اند، اما در فروش افت‌و‌خیز نسبی داشته‌اند. طبق آماری که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در قالب گزارش «پایش حقیقی اقتصاد ایران در فروردین امسال» منتشر کرده، شاخص تولید و فروش خودرو و قطعات به جز یک آیتم در دیگر بخش‌ها منفی بوده است. بر این اساس، تولید خودرو و قطعات در هر دو بخش ماهانه و نقطه‌به‌نقطه افت کرده است. این در حالی است که فروش خودرو و قطعه در بخش ماهانه کاهش پیدا کرده، اما در حالت نقطه‌به‌نقطه بالا رفته است.
  • کانادا تعرفه خودروهای چینی را افزایش می‌دهد

    دنیای اقتصاد: وزیر تجارت کانادا اظهار کرد که کانادا در حال بررسی تعرفه‌های بالاتر بر خودروهای برقی چینی است. مری نگ، وزیر تجارت کانادا، گفت: ما در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا نیاز به افزایش تعرفه بر خودروهای برقی ساخت چین هست یا نه. او در یک مصاحبه تلفنی در نشست‌های مجمع همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه عنوان کرد که کانادا با دقت این موضوع را بررسی می‌کنیم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر