شماره روزنامه ۶۰۲۶
|

  • بالا گرفتن انتقادات بین‌المللی از اسرائیل

    ارتش اسرائیل در مواجهه با انتقادات بین‌المللی از جنگ و حمله اخیرش به ساختمان مدرسه سازمان ملل که به عنوان پناهگاه در «نصیرات» استفاده می‌‌شد، از عملیات خود کاملا دفاع و ادعا کرد که نیروهایش گروهی متشکل از ۳۰ شبه‌‌نظامی را که از سه کلاس درس به عنوان پایگاه استفاده می‌کردند، هدف قرار داد.
  • مانور قدرت در مدیترانه

    دنیای اقتصاد: یک کلیپ ویدئویی که اخیرا با یک موسیقی متن الکترونیکی هیجان‌‌‌انگیز تنظیم شده است، چیزی را که مبارزان حزب‌‌‌الله آن را یک پهپاد تهاجمی می‌نامند نشان می‌دهد؛ یک سلاح جدید در زرادخانه این گروه در زمانی که حملات خود به اسرائیل را افزایش می‌‌‌دهد. به رخ کشیدن این سلاح جدید، نوعی مانور قدرت از سوی سید حسن نصرالله است.
  • دیدار بایدن و زلنسکی در پاریس

    دنیای‌اقتصاد: بایدن روز جمعه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در یک مقطع حساس در جنگ با روسیه دیدار کرد، زیرا دو متحد به دنبال راه‌هایی برای معکوس کردن شرایط میدان نبرد هستند. دو رئیس‌جمهور در پاریس در مراسمی به مناسبت هشتادمین سالگرد نبرد نرماندی علیه آلمان نازی در جنگ جهانی دوم، شرکت کردند. بایدن سپس اواخر جمعه به نرماندی بازگشت تا در مراسم تجلیل از سربازان آمریکایی سخنرانی کند و آن جنگ دیرینه را به درگیری امروز در اوکراین مرتبط کند. «پیتر بیکر» و «مایکل شی یر» در گزارش ۷ ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشتند، این دیدار - که اولین دیدار میان رهبران آمریکا و اوکراین از دسامبر گذشته است- تنها چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که بایدن به اوکراین اجازه استفاده از تسلیحات ارائه‌‌‌شده توسط ایالات متحده برای شلیک به خاک روسیه را داد. این یک تغییر ملموس پس از دو سال محدودیت برای جلوگیری از حمله به خاک روسیه (دشمن دارای تسلیحات هسته‌ای) بود.
  • چرا انتخابات پارلمان اروپا مهم است؟

    دنیای‌اقتصاد: صدها میلیون رای‌دهنده در ۲۷ کشور در هفته جاری برای شرکت در انتخابات به پای صندوق‌های رای خواهند رفت، اما پارلمان اروپا کم‌قدرت‌ترین نهاد اتحادیه اروپاست. اغلب به عنوان یک «مغازه سخنگو» مورد تمسخر قرار می‌گیرد. ۷۲۰ عضو آن دارای اختیارات محدودی هستند، و در حالی که تعداد کمی از آنها ستاره‌های برتر هستند، تعداد کمی سیاستمدار بازنشسته یا حتی جنایتکار هستند. «متینا استویس گریدنف» در گزارش ۷ ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشت، اما، اتحادیه اروپا از زمان آغاز به کار خود به عنوان یک اتحاد اقتصادی در نزدیک به هفت دهه پیش، هرگز در ارائه منافع ملموس به شهروندان خود یا برای جهان نیرویی مهم برای ثبات و رفاه نبوده است.
  • پیروزی دموکراسی بر خودکامگی در هند

    گروه اقتصاد بین‌الملل: رای‌‌‌دهندگان در بزرگ‌ترین دموکراسی جهان اخیرا دوباره ثابت کردند چگونه دموکراسی می‌تواند نخبگان سیاسی یک کشور را که رابطه خود را با واقعیات روی زمین قطع کرده‌‌‌اند، مورد ملامت و سرزنش قرار دهد و تمرکز قدرت در یک جا را محدود و سرنوشت یک کشور را دگرگون سازد. با گذشت یک دهه از تکیه‌‌‌زدن نارندرا مودی بر کرسی نخست‌‌‌وزیری هند، پیش‌بینی می‌‌‌شد مودی در انتخابات پارلمانی به پیروزی قاطع دست یابد. اما در چهارم ژوئن مشخص شد که حزب او با از دست‌‌‌ دادن اکثریت پارلمانی قادر نخواهد بود به‌‌‌تنهایی دولت تشکیل دهد و باید با سایر احزاب ائتلاف کند. این پیامد می‌تواند پروژه مودی را برای بازسازی هند از مسیر خارج ‌‌‌کند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    در مارس ۲۰۱۵، زمانی که قطر شروع به جنگ با حوثی‌‌‌ها کرد، وضعیت تغییر کرد. «توفان قاطع» به‌‌‌منظور «بازگرداندن دولت رئیس‌‌‌جمهور هادی از تصرف شبه‌‌‌نظامیان حوثی» آغاز شد و قطر همچنین به ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی پیوست که از رئیس‌‌‌جمهور هادی حمایت می‌‌‌کرد، یعنی تغییر موضع قطر در پاسخ به روی کار آمدن شیخ تمیم و نتایج بحران ۲۰۱۴ خلیج‌‌‌فارس بود. در جریان بحران خلیج‌‌‌فارس در سال ۲۰۱۷، کشورهای گروه ۴ قطر را متهم کردند که با هر دو طرف مغازله می‌کند به این معنا که هم در ائتلاف علیه حوثی‌‌‌ها حضور دارد و هم اطلاعاتی را به آنها ارائه می‌دهد. در نهایت، تلاش‌‌‌های میانجی‌گرانه‌‌ قطر در یمن به ایجاد و باز نگه‌‌‌داشتن روابط این کشور با اسلام‌‌‌گرایان کمک کرد.
  • تناقض‌نمایی بایدن در پاریس

    دنیای اقتصاد: بایدن روز چهارشنبه وارد فرانسه شد. او می‌خواهد رهبران اروپایی را در کنار خود جمع کند و عزمی را که به حمایت از اوکراین کمک کرده است، نشان دهد. اما او همچنین در برابر همان رهبران خواهد ایستاد و در عمل در میان دموکراسی‌های غربی به تنهایی از اسرائیل حمایت می‌کند. «مایکل شی‌یر» و «پیتر بیکر» در گزارش ۴ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشتند، سفر بایدن به فرانسه به مناسبت هشتادمین سالگرد تهاجم «روزD» (منظور نبرد نرماندی است)، اولین بار از زمان حمله ۷اکتبر است. او هفته آینده برای حضور درنشستی در ایتالیا با رهبران کشورهای گروه۷ به اروپا بازخواهد گشت و سه‌هفته پس از آن میزبان هفتادوپنجمین سالگرد نشست سران کشورهای ناتو در واشنگتن خواهد بود.
  • نگرانی بزرگ در اروپا

    دنیای اقتصاد: سهم اروپا از اقتصاد جهانی در حال کاهش است و ترس از اینکه این قاره دیگر نتواند با ایالات متحده و چین همگام شود، عمیق‌تر می‌شود. «انریکو لِتا»، نخست وزیر سابق ایتالیا که اخیرا گزارشی درباره آینده بازار واحد به اتحادیه اروپا ارائه کرده است، گفت: «ما بیش از حد کوچک هستیم.» «نیکولای تانگن» رئیس صندوق ثروت نروژ، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری جهان، به فایننشال‌تایمز گفت: «ما چندان جاه‌طلب نیستیم. آمریکایی‌ها فقط سخت‌تر کار می‌کنند.» اتحادیه اتاق‌های بازرگانی اروپا اعلام کرد: کسب‌وکارهای اروپایی باید اعتماد به نفس خود را بازیابند.
  • پایان افسانه شکست‌ناپذیری مودی

    دنیای‌اقتصاد: ناگهان هاله شکست‌ناپذیری اطراف نارندرا مودی شکسته شد. در انتخاباتی که شعار حزب او نوید یک پیروزی قاطع را داده بود و مودی بارها خود را فرستاده خدا اعلام کرده بود، نتایج اعلام‌شده در روز سه‌شنبه به‌طور غیرمنتظره‌ای تامل‌برانگیز بود. «مجیب مشعل»، «هاری کومار» و دیگران در گزارش ۴ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشتند، مودی، ۷۳ ساله، قرار است برای سومین دوره متوالی نخست‌وزیر شود؛ البته پس از اینکه کمیسیون انتخابات در اوایل روز چهارشنبه تایید نهایی را داد که احزاب تشکیل‌دهنده ائتلاف او مجموعا از اکثریت پارلمان عبور کرده‌اند. این شاهکاری است که تنها یک رهبر هندی دیگر به‌دست آورده و حزب او «بهاراتیا جاناتا» یا « B.J.P» به مراتب بیشتر از هر حزب دیگری کرسی‌ها را به‌دست آورده است.
  • کسی ضربه فنی نشد

    دنیای‌اقتصاد: دو مدعی نخست وزیری آینده بریتانیا روز سه‌شنبه در یک مناظره تلویزیونی با عصبانیت بر سر سیاست‌های مالیاتی، مهاجرتی و بهداشتی با هم درگیر شدند؛ به‌طوری‌که در برخی مواقع به بداخلاقی‌هایی منجر شد؛ زیرا رقبای سیاسی به تندی با یکدیگر سخن می‌گفتند. «استفان کسل» در گزارش ۵ ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشت، این تقابل دقیقا یک‌ماه قبل از انتخابات مهم سراسری رخ داد که تعیین می‌کند آیا حزب اپوزیسیون کارگر می‌تواند از پیشتازی قوی خود در نظرسنجی‌ها استفاده کند و به ۱۴سال پرتلاطم دولت تحت رهبری محافظه‌کاران که طی آن، این حزب پنج نخست‌وزیر مختلف داشته است، پایان دهد.تقریبا به محض شروع بحث، نخست‌وزیر ریشی سوناک ادعا کرد که رقیب او، رهبر حزب کارگر، کایر استارمر، در صورت پیروزی در انتخابات، مالیات ۲۰۰۰پوندی بریتانیایی‌ها را به حدود ۲۵۵۰دلار در سال افزایش می‌دهد و این ادعا را بارها تکرار کرد.
  • گام بلند ایرلند در خاورمیانه

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    سایمون هریس، نخست‎‎وزیر ایرلند هنگام ورود به جلسه کابینه اعلام کرد که به‎رسمیت شناختن کشور فلسطین به‎عنوان یک کشور مستقل توسط ایرلند «یک حرکت تاریخی» و «یک لحظه مهم» است. او معتقد است اروپا می‌تواند برای برقراری آتش‌بس در غزه «کارهای بسیار بیشتری» انجام دهد. او از همه کشورها می‌خواهد از هر اهرمی ‌که در اختیار دارند، برای ایجاد حداکثر فشار برای آتش‌بس استفاده کنند. هریس گفت که امیدوار است این اقدام ایرلند سایر کشورها را تشویق کند تا گامی را بردارند که می‌دانم بسیاری در نظر دارند و من واقعا از آنها می‌خواهم که این کار را انجام دهند. تعدادی از کشورهای دیگر گفته‌اند که ما نیز به انجام این کار فکر می‌کنیم و من واقعا آن کشورها را تشویق می‌کنم که این کار را انجام دهند؛ زیرا اکنون باید حرکتی برای صلح و توقف خشونت ایجاد کنیم.
  • تیراندازی در اطراف سفارت آمریکا در بیروت

    المیادین: منابع خبری لبنانی دیروز چهارشنبه از وقوع تیراندازی در اطراف سفارت آمریکا در منطقه «عوکر» در جبل لبنان خبر دادند. فرماندهی ارتش لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: سفارت آمریکا در لبنان در منطقه عوکر در معرض تیراندازی یک نفر با تابعیت سوری قرار گرفت که نیروهای ارتش مستقر در منطقه به منبع تیراندازی پاسخ دادند و این مساله باعث شد فرد شلیک‌کننده به سمت سفارت زخمی شود. او برای درمان به بیمارستان منتقل شد. براساس بیانیه سفارت آمریکا، تحقیقات در جریان است و مقامات سفارت با طرف‌های مجری قانون در لبنان در تماس هستند.
  • اولین رئیس‌جمهور زن در مکزیک

    انتخابات ریاست‌جمهوری امسال در ایالات متحده باز هم رقابتی بین دو مرد است. اما در آمریکای لاتین، همان‌طور که انتخابات مکزیک در چند روز اخیر نشان داد، انتخاب یک زن به‌عنوان رئیس‌جمهور به‌طور قابل توجهی امری عادی شده است. «سایمون رومرو» در گزارش ۳ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشت، «کلودیا شینباوم» که در انتخابات مکزیک در برابر کاندیدای زن دیگر، «زوچیتل گالوز»، پیروز شد، به ده‌ها زن دیگر می‌پیوندد که از دهه۱۹۷۰ به‌عنوان رئیس‌جمهور در کشورهای آمریکای لاتین خدمت کرده‌اند.
  • رقابت تنگاتنگ انتخاباتی در هند

    هند روز سه‌شنبه شروع به انتشار نتایج رای‌گیری از انتخابات عمومی خود کرد که به نظر می‌رسد نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور را در مسیری تنگ‌تر برای کسب پنج سال دیگر حضور در قدرت قرار می‌دهد. این در حالی است که برخی پیش‌بینی‌ها و نظرسنجی‌ها خلاف این مساله را بیان می‌کردند. حتی اگر حزب مودی تعداد قابل توجهی از کرسی‌های پارلمان را از دست بدهد، همچنان باید بتواند با کمک شرکای ائتلافی خود دولت تشکیل دهد.
  • بایدن بازی «بی‌بی» را برهم زد

    دنیای‌اقتصاد: ماه‌هاست که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از ارائه جدول زمانی برای پایان جنگ علیه حماس در غزه خودداری کرده است؛ موضعی که منتقدان او آن را یک تاکتیک سیاسی می‌دانند. اما بیانیه بایدن مبنی بر طرح پیشنهادی برای آتش‌بس، او را در سیبل قرار داد. به نظر می‌رسد که نتانیاهو – به‌عنوان یک محافظه کار- اکنون با انتخاب جدی بین «بقای» دولت تندرو و جنگ‌طلب خود و «بازگرداندن» گروگان‌ها مواجه است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر