شماره روزنامه ۶۰۱۵
|

  • شوک در آسمان فرهنگ

    دنیای اقتصاد: اعلام پنج روز عزای عمومی از سوی مقام معظم رهبری،‌ پس از انتشار خبر شهادت رئیس‌جمهور و همراهانش در سانحه هوایی و سوگواری عمومی به‌دنبال این فاجعه، تمامی برنامه‌های فرهنگی و هنری کشور در یک هفته آینده تعطیل شد. روز گذشته همزمان با اعلام سوگواری عمومی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تمامی فعالیت‌های فرهنگی و هنری سراسر کشور به مدت ۷روز تعطیل است.»
  • راه‌اندازی ۳۰ موزه در استان‌ها

    بیش از دو دهه است که پروژه توسعه موزه ملی و طرح میدان مشق روی زمین مانده است و خبری از اجرایی شدن آن به گوش نمی‌رسد. بودجه و اعتبارات وزارت میراث‌فرهنگی کفاف حفاظت از آثار و بناهای تاریخی را نمی‌دهد و از ۱۲ موزه منطقه‌ای، دو موزه خلیج‌فارس در بوشهر و موزه خراسان به مرحله بهره‌برداری رسیده که آنها هم هنوز به طور کامل تکمیل نشده‌اند.
  • تدارک برگزاری پنجمین جایزه افشین یداللهی

    مهدی ایوبی، ترانه‌سرا و دبیر اجرایی جایزه افشین یداللهی، از برگزاری پنجمین دوره این جایزه خبر داد و گفت: خانه ترانه از سال ۱۳۸۰ با مدیریت افشین یداللهی و با حضور عباس سجادی، نیلوفر لاری‌پور و یغما گلرویی تشکیل شد. در همه این سال‌ها حتی زمان فوت دکتر یداللهی، هر پنج‌شنبه ظهر تا بعدازظهر به ترانه‌خوانی و در کنار هم بودن ترانه‌سراها اختصاص داشت. بعد از مدتی که از جلسات گذشت شکاف‌هایی بین دست‌اندرکاران و تیم مدیریتی اتفاق افتاد و یداللهی تقریبا از سال ۱۳۸۵ تا لحظه فوتش این بار را تنهایی به دوش کشید و نگذاشت این پرچم زمین بماند. می‌توانم بگویم تمام ترانه‌سراهای صاحب‌سبکی که در حوزه ادبیات آهنگین ما موثر بودند، از خانه ترانه معرفی شدند.
  • حکمت‌های چین باستان برای پیروزی در جنگ

    کتاب «سی‌وشش تدبیر جنگی؛ حکمت‌ها و ترفندهایی از چین باستان برای پیروزی در جنگ، سیاست و تجارت» با ترجمه محمدرضا امیدوارنیا منتشر شد. این کتاب و ترجمه متنی است که برای اولین‌بار سال ۱۹۴۱ کشف شد. این ‌متن، نسخه‌ای در استان شان شی چین بود که وقتی پیدا شد، یک ‌ناشر محلی چینی چاپش کرد. قدم بعدی این بود که رساله «سی‌وشش تدبیر جنگی» در ۱۶ سپتامبر ۱۹۶۱ توسط روزنامه گوتنگ مینگ دیلی متعلق به حزب کمونیست چین بررسی شود. بعد با اجازه حزب چاپ و عرضه شود. به این ‌ترتیب با چاپ چندباره‌اش، به محبوبیت رسید و شناخته شد. «سی‌و‌شش تدبیر جنگی» نویسنده مشخص و معینی ندارد. این ‌کتاب مجموعه‌ای از حکمت‌هایی است که از چین باستان تا قرن‌ها بعد جلو آمده و به جا مانده‌اند. این کتاب ۶ فصل اصلی دارد که ۳۶ بخش را در خود جا داده‌اند. این ‌کتاب با ۱۶۴ صفحه، شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۱۴۰ هزار تومان توسط انتشارات جهان کتاب منتشر شده است.
  • آغاز اکران آنلاین مستند «سید مجتبی»

    دنیای‌اقتصاد: مستند «سید مجتبی» به کارگردانی حسین همایونفر به صورت آنلاین در دسترس مخاطبان قرار گرفت. این مستند که محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است، پرتره‌ای متفاوت از شهید سیدمجتبی هاشمی‌نژاد، نخستین فرمانده کمیته انقلاب و فرمانده گروه فداییان اسلام است که از زمان تولد تا لحظه شهادت را به تصویر می‌کشد. پیش از این حسین همایونفر مستندهای «شاهرخ»، «بزنگاه»، «چشم به راه»، «خواهران قریب»، «عاشورای دربند»، «تور برای ماست»، «و تن من»، «من یک مزدور سفید هستم» و «گیسوی آشفته من» را کارگردانی کرده است. مستند «سید مجتبی» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی حسین همایونفر امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ساعت ۱۸ در پلتفرم اینترنتی فیلم‌نت منتشر می‌شود.
  • سنگ بزرگ انیمیشن‌سازی در ایران

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌وهنر: نزدیک به یک دهه است که ساخت انیمیشن در ایران رونق گرفته. آمارها نشان می‎دهد که اکران انیمیشن‌ها موفق بوده و با استقبال بالای سینماروهای ایرانی مواجه شده است. برای مثال انیمیشن «بچه زرنگ» که سال گذشته اکران شد، با ثبت یک رکورد فوق العاده در فروش انیمیشن به فروش ۶۲میلیارد تومانی رسید و در رده نهم پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران جا گرفت. «پسر دلفینی» و «لوپتو» هم دیگر انیمیشن‌هایی هستند که در دو سال اخیر اکران شده و توانسته‌اند بیشتر از ۲۰میلیارد تومان فروش داشته باشند. نخستین انیمیشن سینمایی و پرمخاطب ایرانی پس از انقلاب «تهران ۱۵۰۰» بود که در سال ۱۳۹۲توانست با فروش ۱.۶میلیارد تومانی همگان را شگفت‌زده کند. نکته جالب اینکه اگر تعداد بلیت‌های فروخته‌شده را در نظر بگیریم، این انیمیشن همچنان پرمخاطب‌ترین انیمیشن ایرانی است.
  • درگذشت استاد بزرگ کاشی‌کاری در ۹۴سالگی

    دنیای اقتصاد: استاد مرتضی کاشی‌تراش اصفهانی، یکی از آخرین بازمانده‌های هنر سنتی کاشی‌کاری ایران و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت، در ۹۴سالگی چشم از جهان فروبست. مرتضی کاشی‌تراش اصفهانی سال ۱۳۰۹ به دنیا آمد. «مسجدِ سید» نخستین بنای شاخصی است که مرتضی کاشی‌تراش در دوره شاگردی به کسب مهارت در آن پرداخت.
  • نمایش «جاده» فلینی در سینماتک خانه سینما

    دنیای اقتصاد: پنجمین برنامه‌ سینماتک خانه سینما چهارشنبه دوم خرداد به نمایش و نقد و بررسی فیلم «جاده» ساخته‌ فدریکو فلینی اختصاص دارد. فیلم درباره سفر و ماجرای دو شخصیت اصلی آن است: معرکه‌گیر قوی و خشن با بازی آنتونی کویین و دختر جوان نیمه‌خلی با بازی جولیتا ماسینا است که مرد او را از مادرش خریده و با خود می‌برد تا دنیا را ببیند. فیلم برنده جایزه بهترین فیلم غیر‌انگلیسی‌زبان اسکار در سال ۱۹۵۶ شد و در جایگاه چهارم بهترین فیلم‌های انستیتوی فیلم بریتانیا در نظرسنجی از کارگردانان در سال ۱۹۹۲ قرار گرفت. فیلم «جاده» ساعت ۱۶:۳۰ در سالن زنده‌یاد سیف‌الله داد خانه سینما به نمایش درمی‌آید و پس از نمایش فیلم، جلسه نقد و بررسی با حضور هوشنگ گلمکانی و مازیار فکری‌ارشاد برگزار می‌شود.
  • برپایی مراسم یادبود زهرا خوشکام

    دنیای اقتصاد: مراسم ترحیم زنده‌یاد بانو زهرا خوشکام امروز دوشنبه از ساعت ۱۳ تا ۱۴:۳۰ در مسجد جامع الرسول(ص) واقع در سعادت‌آباد میدان کاج برگزار می‌شود. زهرا خوشکام، بازیگر قدیمی سینما و همسر علی حاتمی، جمعه ۲۸اردیبهشت‌ماه در ۷۷سالگی درگذشت و شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه در قطعه هنرمندان تدفین شد. این هنرمند متولد سال ۱۳۲۶، بیشتر فعالیت‌هایش در دهه ۵۰خورشیدی بود ‌و در سال‌های اخیر در فیلم‌هایی همچون شعله‌ور، طلاخون، در دنیای تو ساعت چند است و سیمای زنی در دوردست بازی کرده بود. او در سریال‌های «هزاردستان» و «سلطان صاحبقران» به کارگردانی همسرش علی حاتمی نیز به ایفای نقش پرداخته بود.
  • مینی‌سریال «در انتهای شب» در شبکه نمایش خانگی

    دنیای اقتصاد: قسمت اول مینی‌سریال «در انتهای شب» تازه‌ترین محصول اختصاصی فیلم‌نت، به کارگردانی آیدا پناهنده و تهیه‌کنندگی محمد یمینی از ساعت ۸صبح پنج‌شنبه سوم خرداد از این پلتفرم منتشر می‌شود. مجموعه «در انتهای شب» زندگی زوجی را روایت می کند که در اوج خوشبختی دچار چالش می‌شوند و برای نجات از این چالش راه‌هایی را انتخاب می‌کنند که به شدت آنها را آزار می‌دهد. پارسا پیروزفر و هدی زین‌العابدین زوج اصلی این مینی‌سریال ۹قسمتی را تشکیل می‌دهند. آیدا پناهنده و ارسلان امیری نگارش فیلم‌نامه «در انتهای شب» را بر عهده داشته‌اند.
  • نمایشگاه عکس «موزه محله عودلاجان»

    دنیای اقتصاد: خانه صنایع دستی نیاک به منظور شناسایی محله موزه عودلاجان به عنوان یکی از محله‌های تاریخی تهران، مسابقه‌ عکاسی با عنوان موزه محله عودلاجان را برگزار می‌کند. هدف از برگزاری این مسابقه، آشنایی علاقه‌مندان با ویژگی‌های تاریخی و ارزش‌های فرهنگی یکی از محلات ارزشمند تهران است و برگزار‌کنندگان امیدوارند این آشنایی به توسعه و احیای محله با رویکرد حفاظتی و افزایش پویایی در قلب تاریخی پایتخت ایران منجر شود. موضوع مسابقه و نمایشگاه عکس «محله موزه عودلاجان»، کلان‌محله عودلاجان است که در محدوده‌ خیابان امیرکبیر از شمال، خیابان ری از شرق، خیابان ۱۵ خرداد از جنوب و خیابان ناصرخسرو از غرب قرار دارد. عکس‌هایی که معماری معرف این محله را در محدوده مذکور به تصویر می‌کشند، مورد پذیرش دبیرخانه خواهند بود. همچنین نمایشگاه عکس‌های نفیس و ارزشمند محله، با همکاری خانه صنایع دستی نیاک و با انتخاب البرز ملک‌پور، برگزار می‌شود و این مجموعه به صورت نمایشگاهی در گالری خانه صنایع دستی نیاک به نمایش درخواهد آمد.
  • استقبال از فیلم سلنا گومز در کن

    دنیای اقتصاد: درام موزیکال اسپانیایی‌زبان «امیلیا پرز» ساخته ژاک اودیار با بازی سلنا گومز پس از نمایش در جشنواره کن با استقبال مخاطبان و تشویق ایستاده ۹دقیقه‌ای همراه شد. در این فیلم زوئی سالدانا در نقش وکیلی به نام ریتا بازی می‌کند که بیشتر تمایل دارد به جنایتکاران کمک کند تا عدالت. یک رهبر مخوف کارتل مواد مخدر به نام مانیتاس با بازی کارل سوفیا گاسکون او را به خدمت می‌گیرد تا به طور مخفیانه عمل تغییر جنسیت را انجام دهد تا به زنی تبدیل شود که همیشه می‌خواست. سلنا گومز نیز در این فیلم در نقش همسر بی‌خبر شخصیت مانیتاس بازی می‌کند. ژاک اودیار به طور منظم در جشنواره فیلم کن حضور دارد و در سال ۲۰۱۵ برای فیلم «دیپان» برنده نخل طلایی بهترین فیلم شد. اولین فیلم او در سال ۱۹۹۴ با عنوان «ببیند که چطور فرو می‌افتند» در بخش هفته منتقدان جشنواره کن انتخاب شد و برنده سه جایزه سزار، از جمله بهترین اثر اول شد. امیلیا پرز در کنار فیلم «کارآموز» ساخته علی عباسی درباره دونالد ترامپ و «آخرین دختر نمایشگر» با بازی پاملا اندرسون از پرهیاهوترین فیلم‌ها در جشنواره کن هستند که مشتریان بین‌المللی زیادی دارند. هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن تا ۵ خردادماه در جنوب فرانسه ادامه دارد.
  • واکاوی صنعت لجستیک در یک کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب «نوآوری ‌در صنعت ‌لجستیک ‌ایران» مجموعه گفت‌وگوهایی با کارآفرینان و نوآوران حوزه لجستیک منتشر شد. در این کتاب چند گزارش تحلیلی از گذشته و آینده این صنعت منتشر شده و بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های نوآور و دیگر کسب‌وکارهای لجستیکی، با تکیه بر تجربه‌های واقعی کسب‌وکاری، از موانع و مسیرهای این صنعت گفته‌اند. این افراد اعتقاد دارند ظرفیت‌های صنعت لجستیک ایران بسیار بیشتر از داشته‌های فعلی است و یکی از مسیرهای شکوفایی آن تزریق جسورانه‌تر نوآوری است. شاید چکیده تک‌خطی این کتاب این باشد که تغییر بزرگ لجستیک آن ‌هم در سطح ملی در راه است و اکوسیستمی که با کلیدواژه نوآوری در حاشیه این صنعت شکل گرفته، موتور محرکه این تغییر خواهد بود. این کتاب به کوشش رضا جمیلی و با قیمت ۴۰۰هزار تومان توسط انتشارات راه پرداخت منتشر شده است.
  • کارزار نیم‌همتی کتاب

    دنیای اقتصاد: سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پایان یافت؛ با تبلیغاتی گسترده بر در و دیوار شهر، در تلویزیون و شبکه‌‌های اجتماعی، اما با کاهش قابل‌توجه استقبال. آمارها نشان می‌دهد که ناشران و فروشگاه‌داران در نمایشگاه امسال هر روز به طور میانگین ۵۰میلیارد تومان کتاب فروخته‌اند؛ یعنی در ۱۰ روز تقریبا نیم همت. در نگاه اول ممکن است رقم ۵۰۰میلیارد تومان، بزرگ و قابل‌توجه به نظر بیاید اما قصه کمی متفاوت است.
  • هشدار فورد کاپولا درباره آینده آمریکا

    دنیای اقتصاد: فرانسیس فورد کاپولا، کارگردان برجسته و برنده اسکار که برای نمایش جدیدترین فیلمش با عنوان «مگالوپولیس» در جشنواره کن به سرمی‌برد، در یک کنفرانس مطبوعاتی در این رویداد گفت: «آنچه در آمریکا، در جمهوری ما، در دموکراسی ما اتفاق می‌افتد، دقیقا همان‌گونه پیش می‌رود که روم جمهوری خود را هزاران سال پیش از دست داد. سیاست‌های آمریکا، ما را به جایی رسانده است که ممکن است جمهوری خود را از دست بدهیم.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر