کاهش نرخ بیکاری در کرمانشاه

رئیس اتاق کرمانشاه در این جلسه کاهش نرخ بیکاری استان را ناشی از دوسال جنب‌و‌جوش اقتصادی در کرمانشاه دانست. کیوان کاشفی با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در کل کشور و استان ، اظهار کرد: برخی از کارشناسان اثرات این کاهش نرخ بیکاری را ملموس ندانستند یا به آن ایراداتی وارد کردند. وی با بیان اینکه آمار بیکاری در ایران هم بر اساس استانداردهای روز دنیا اعلام می‌شود، یادآور شد: اگر آمارهای قبلی نرخ بیکاری که در استان و کشور اعلام شده را پذیرفتیم باید این کاهش نرخ بیکاری را نیز پذیرا باشیم. وی درباره دلایل کاهش نرخ بیکاری استان نیز خاطرنشان کرد: دو سال است که جنب‌و‌جوش اقتصادی خوبی را در استان شاهدیم و پیش‌بینی می‌شد این جنب‌وجوش در نقطه‌ای بازخورد خود را نشان دهد. عضو هیات رئیسه اتاق ایران از تاثیر بهبود فضای کسب و کار استان نیز برای ایجاد اشتغال یاد کرد و ادامه داد: حساسیت جدی که از سوی مجموعه مدیریتی استان در رابطه با فضای کسب‌وکار ایجاد و به جلسه دستگاه‌ها  منتقل شد نتیجه خود را در ارتقای شاخص‌های استان در فضای کسب و کار و نرخ بیکاری نشان داد.

کاشفی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر جلسات ستاد تسهیل به صورت مستمر و هفته‌ای دو بار برگزار می‌شود و مشکلات تمام واحدهای بزرگ و متوسط استان در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و خدمات در این جلسات رسیدگی می‌شود. وی معتقد است: جلسات ستاد تسهیل به مرکزی برای حل و فصل مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران استان تبدیل شده است. رئیس اتاق کرمانشاه افزود: به علاوه اخیرا جلساتی نیز برای رفع مشکلات اصناف برگزار می‌شود که به رفع مشکلات بنگاه‌های صنفی و خرد کمک می‌کند. کاشفی از تاثیر جذب منابع و تسهیلات برای استان به‌رغم مشکلات زیرساختی که در جذب این تسهیلات داشتیم هم در کاهش نرخ بیکاری کرمانشاه یاد کرد. عضو هیات رئیسه اتاق ایران از تعامل خوبی که بین بخش خصوصی و دولتی استان کرمانشاه تشکیل شده نیز به عنوان عامل مهمی برای بهبود نرخ بیکاری استان یاد کرد.

وی با بیان اینکه به‌رغم بهبود چند پله نرخ بیکاری استان هنوز هم با میانگین کشوری فاصله داریم، تاکید کرد: اگر می‌خواهیم تاثیر کاهش نرخ بیکاری در جامعه ملموس‌تر باشد باید این روند کاهشی ادامه پیدا کند. کاشفی با بیان اینکه نباید برای کاهش نرخ بیکاری استان عجول باشیم، یادآور شد: نرخ بیکاری بالایی که چند سال داشتیم حتما در مدت کوتاهی مرتفع نخواهد شد. وی اشاره‌ای هم به چند راهکار برای تداوم کاهش نرخ بیکاری استان داشت و گفت: باید بر حوزه‌هایی که قابلیت اشتغال‌زایی بیشتر و آسان‌تر دارند مانند حوزه گردشگری و صنایع دستی بیشتر تمرکز کنیم. رئیس اتاق کرمانشاه فرش را یکی از حوزه‌های پرظرفیت برای ایجاد اشتغال قابل توجه دانست و اظهار کرد: متاسفانه حوزه فرش هنوز متولی واحدی ندارد و ما آمادگی داریم حمایت‌های لازم را از این حوزه انجام دهیم. کاشفی بر لزوم تسهیل‌گری شرایط برای ایجاد اشتغال در حوزه اصناف و واحدهای کوچک هم تاکید کرد.

وی حوزه عمرانی و ساخت و ساز شهری را نیز از دیگر زمینه‌های اشتغال‌زا در استان برشمرد و تاکید کرد: این حوزه هم چهره شهر را تغییر می‌دهد و هم صنایع پایین دستی وابسته را متحول خواهد کرد. عضو هیات رئیسه اتاق ایران در ادامه اشاره‌ای هم به لزوم آزادسازی صادرات دام زنده داشت و گفت: دام زنده سبک یکی از کالاهای استراتژیک استان است که هم در تولید هم در صادرات آن پتانسیل‌های خوبی داریم و اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه از بزرگ‌ترین اتحادیه‌های کشور است که به دنبال ملی کردن آن نیز هستیم.