اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه لوازم‌خانگی تهران ضمن یادآوری طرح شناسه کالا (مصوب مجلس در سال ۹۶) که واردکننده و تولیدکننده را موظف به درج شناسه می‌کرد تا مشخص باشد کالا از کجا تامین شده و چگونه توزیع می‌شود، گفت: متاسفانه این طرح بایکوت شد و در سال ۹۸ تحریم اتفاق افتاد، سپس مسوولان تاکید کردند این طرح باید اجرایی شود. وی افزود: همیشه زمانی که آب را از سر می‌گذرانیم به این فکر می‌افتیم که چگونه باید شنا کنیم و این رویه‌ای اشتباه است؛ چنانچه امروز درپی آنیم که مقصر را در چرخه تولید و توزیع کالا بیابیم درحالی‌که اگر طرح شناسه کالا را در جای خود اجرا می‌کردیم، امروز درپی یافتن مقصر نبودیم و تاکید نداشتیم که کسبه، محتکرند.

پازوکی در عین حال تاکید کرد که در همه صنوف هستند کسانی که دست به احتکار بزنند و ادامه داد: کسبه جزء به زور امرار معاش می‌کنند و نمی‌توانند کالایی را مخفی کنند و منتظر گران شدن آن باشند و از طرفی قدرت مالی چندانی هم ندارند.

وی ادامه داد: هر یک از کسبه بسته به مقام و جایگاه و مغازه، نقدینگی خاصی دارد و اگر قرار باشد به قبل از سال ۹۶ باز گردیم که چنین مشکلاتی نبود، شخصا اگر ۱۰ میلیارد نقدینگی داشتم پولم را در بانک با ۲۲ درصد سود می‌خواباندم؛ به جای اینکه سرمایه‌ام را وارد چرخه توزیع کنم و مالیات هم به دولت بپردازم و با بازرسی اصناف و تعزیرات هم درگیری داشته باشم! پازوکی همچنین کسبه فاقد جواز را کسب‌های متخلف خواند و افزود: در فضای مجازی افراد بسیاری بدون جواز به مردم کالا می‌فروشند و همین چند روز گذشته چند مرکز را پلمب کردند که اینها حتی کالا را رنگ کرده و به مردم می‌فروختند.

رئیس اتحادیه توزیع‌کنندگان لوازم‌خانگی با بیان اینکه کالاهای تقلبی هیچ‌گاه در مغازه‌ها به فروش نمی‌رسد، گفت: وقتی کالا از حالت اصلی خود خارج شود، به خوبی نمایانگر است که چنین کالایی دست‌دوم یا تقلبی است، اما در فضای مجازی کالا دیده نمی‌شود.

پازوکی ادامه داد: این قبیل فروشندگان پول خون مردم را می‌خورند و نام کسبه‌ای که سالم هستند را خراب می‌کنند و از طرفی این کالاهای دست دوم یا فیک را با ضمانت اصل و به‌جای کالای واقعی به فروش می‌رسانند. وی خاطرنشان کرد: اتحادیه لوازم‌خانگی سایتی فارسی به نام اتحادیه لوازم‌خانگی تهران» دارد که با ورود به آن، کل ‌ضمانت‌نامه‌های خارجی و داخلی درج شده است و از سوی وزارت صمت نیز قابل تایید است ولی اتحادیه نمی‌تواند هر کالایی را به‌عنوان جنس ضمانت دار اطلاع‌رسانی کند. پازوکی تاکید کرد: مغازه‌هایی که دارای جواز کسب هستند، پشت در خود لوگوی اتحادیه را درج کرده‌اند و در ساده‌ترین موارد، به راحتی می‌توان به شکایت مردم از چنین صنوفی رسیدگی کرد.