وی با بیان اینکه آمارها براساس تحلیل‌های برخی مراکز مرتبط است و عدد مشخصی وجود ندارد، تصریح کرد: به‌نظر می‌رسد رقم فعالیت کسب‌وکارها در فضای مجازی عدد کمی نباشد و فیلتر شدن آن آسیب زیادی به کسب‌وکارها وارد می‌کند. البته این اتفاق بعید است و قوه قضائیه هم اخیرا اعلام کرده که چنین قصدی ندارد.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی در پاسخ به سوالی درباره آسیب‌های فعالیت کسب‌وکارها در فضای اینستاگرام و احتمال کلاهبرداری در این فضا، گفت: با توجه به اینکه فضای اینستاگرام ساماندهی نشده، امکان وجود افراد سوءاستفاده‌گر در این فضا وجود دارد. علت ساماندهی نشدن کسب‌وکارها در فضای مجازی نیز این است که سرورها در اختیار ایران نیست و ارتباطی هم بین جمهوری اسلامی ایران و اینستاگرام به‌طور رسمی وجود ندارد. به عبارت دیگر در چنین شرایطی ساماندهی کردن کسب‌وکارهای فعال در اینستاگرام فایده‌ای هم ندارد.

وی افزود: ما معتقدیم یک ساماندهی حداقلی با احراز هویت فردی و مکانی افراد و ایجاد قالبی براساس آن برای رسیدگی به شکایات و کلاهبرداری‌ها می‌تواند مفید باشد. البته با توجه به عدم دسترسی ما به سرورها، کسب‌وکارها می‌توانند از فرآیند یاد شده تبعیت نکنند، بنابراین باید طرح جنبه تشویقی داشته باشد. باید بپذیریم که اینستاگرام با تعداد کاربران زیاد وجود دارد و خرید و فروش در آن اتفاق می‌افتد، اما این فضا رها شده است. با این حال به جز داشتن توافق با اینستاگرام راه‌های دیگری هم وجود دارد که البته راه‌های سختی است.

الفت‌نسب همچنین با اشاره به تعداد بالای نصب اینستاگرام، گفت: بسیاری از کسب‌وکارها هم در کنار سایت از فضای اینستاگرام به‌عنوان یک ابزار تکمیلی استفاده می‌کنند. همچنین پیشنهاد ما این است که در صورت فراهم شدن زیرساخت‌ها، بخش‌خصوصی سرویسی مشابه اینستاگرام ایجاد و در کنار آن فعالیت کند. همان‌طور که اپلیکیشن‌های داخلی مسیریابی مثل نشان و بلد در کنار ویز فعالیت می‌کنند و رشد خوبی هم داشتند، می‌توان فضای مشابهی در کنار اینستاگرام ایجاد کرد و فعالیت کسب‌وکارها را نیز در آن ساماندهی کرد.