شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۸ دنیای اقتصاد

اخبار اقتصاد سلامت - روزنامه شماره ۵۸۷۸

  • افت ۴۰ درصدی صادرات گیاهان دارویی

    دنیای‌اقتصاد- سعیده نبی‌زاده: تنوع اقلیمی و اکولوژیک(بوم‌شناسی) جغرافیایی، وجود ریز اقلیم‌های متعدد در پهنه جغرافیایی، کشورمان را تبدیل به گنجینه‌ای از گیاهان دارویی با حداکثر مواد موثره کرده است که به‌رغم اقدامات انجام‌شده در این زمینه که قانع‌کننده نیست به معنای واقعی نتوانستیم برای این محصول اقتصادی نقشه راه علمی‌ تولید را متناسب با جغرافیای استان‌های کشور تهیه و تدوین کنیم. این در حالی است که بسیاری از گیاهان دارویی ایران از لحاظ کیفیت، شهرت جهانی دارد.
  • تبعات مصرف خودسرانه آنتی‏‏‌بیوتیک‏‏‌ها

    دنیای‌اقتصاد: در طول سال‌‌‌ها، داروهای ضدمیکروبی شامل داروهای ضد باکتری، ضد ویروس، ضد قارچ و ضد تک‌یاخته‌‌‌ها به‌‌‌عنوان یک ابزار بسیار مهم و کارساز برای درمان بیماری‌‌‌های عفونی در انسان‌‌‌ها، حیوانات و گیاهان به کار رفته است، اما بروز پدیده مقاومت میکروبی کارآیی این ابزار را مختل کرده است.
  • چقدر به خواب نیاز دارید؟

    دنیای‌اقتصاد: کیفیت خواب همیشه براساس میزان ساعت‌های سپری‌شده محاسبه می‌شود. به طور متوسط هر شب چند ساعت می‌خوابید؟ برای اکثر بزرگسالان سالم، کارشناسان حداقل هفت ساعت خواب را پیشنهاد می‌کنند. اما اینها توصیه‌های کلی هستند و قوانین سختگیرانه نیستند. اریک ژو، از بخش پزشکی خواب در دانشکده ‌هاروارد در این خصوص می‌گوید: برخی افراد به خواب کمتر از هفت ساعت نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به بیشتر نیاز داشته باشند.
  • هوش مصنوعی؛ حلقه گمشده صنعت دارو

    اکبر عبداللهی‌اصل/ رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران
    گسترش دامنه فعالیت‌ها در زمینه هوش مصنوعی پای این فناوری را به عرصه‌های مختلف از جمله داروسازی باز می‌کند و مسیر را برای توسعه و ارتقای این حوزه هموارتر خواهد کرد؛ اما اینکه صنایع داروسازی در ایران تا چه حد می‌توانند از این فناوری بهره ببرند و برای آن برنامه داشته باشند، موضوع دیگری است. به‌طور‌کلی جوامعی می‌توانند در حوزه کاربرد هوش مصنوعی در صنعت داروسازی داعیه داشته باشند که در شرایط فعلی، در این صنایع زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی‌های خود را به شکل مطلوب اعمال کرده باشند.
  • جذب ۱۳ میلیارد دلار سرمایه در صنعت بیوتکنولوژی

    دنیای‌اقتصاد: صنعت بیوتکنولوژی در سه ماه سوم سال ۲۰۲۳، موفق به جذب بیش از ۱۳ میلیارد دلار سرمایه در سرتاسر جهان شده است. رصد صنعت بیوتکنولوژی در انگلستان نشان می‌دهد این صنعت در سال جاری روندی افزایشی داشته و موفق شده در سه ماه منتهی به سپتامبر، بیش از ۷۰۰ میلیون دلار سرمایه خارجی جذب کند.
  • بایوتک، صنعت پر‌افتخار کشور است

    دنیای اقتصاد: دستاوردهای بایوتک در این سال‌ها درخشان بوده، به طوری که امروز تولید این فرآورده‌ها برای کشور قابل تقدیر است. سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در نشست با مدیران عامل شرکت‌های تولیدکننده محصولات بایوتک با اعلام این مطلب گفت: سازمان غذا و دارو تمام تلاش خود را برای حمایت از تولید داخل انجام می‌دهد اما موارد متعددی مانند نیاز جامعه، استانداردها و کیفیت فرآورده‌ها حتما باید در نظر گرفته شود. به گفته وی در زمینه قیمت‌گذاری نیز با یک تناقض بزرگ مواجهیم زیرا از یکسو برای حمایت از تولید نیاز به افزایش قیمت داروها داریم و از سوی دیگر برای حمایت از بیماران، باید قیمت دارو را کنترل کنیم. یادآور می‌شود موضوع واردات از سوژه‌های داغ این نشست بود و تولیدکنندگان بر این موضوع تاکید داشتند که به‌رغم توان تامین داخلی برخی فرآورده‌ها (همچون واکسن) این محصولات همچنان از طریق واردات تامین می‌شوند.
  • واکنش سازمان غذا و دارو به قیمت‌گذاری مکمل

    دنیای‌اقتصاد: سازمان غذا و دارو به مصوبه مجلس درمورد قیمت‌گذاری محصولات با فناوری بالا و زیست فناوری ایرادات زیادی وارد کرد. به اعتقاد مدیر کل این سازمان، این مصوبه، محصولات با فناوری بالا را از قیمت‌گذاری مستثنی کرده و در ‌هاله‌ای از ابهام قرار داده است و بدون تردید نبود کنترل قیمت مولکول‌های انحصاری (بر مبنای روش‌های قیمت‌گذاری مرجع) منجر به افزایش غیرمنطقی هزینه‌های بیماران می‌شود. همچنین به گفته این مسوول الزام به قیمت‌گذاری مکمل که سرریز سود حاصل از آن صرف توسعه صنعت دارو می‌شد، می‌تواند باعث توقف توسعه صنعت دارو در بلندمدت شود و در مجموع این مصوبه لبریز از خطاهای راهبردی است.
  • خدمات درمانی دیابت تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران

    دنیای‌اقتصاد: داروهای خوراکی، درمان مشکلات چشمی ناشی از دیابت (لیزر‌درمانی)، تجهیزات پزشکی و انسولین‌ها تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص قرار گرفت. مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با بیان این مطلب درباره میزان پوشش خدمات درمانی بیماران دیابتی از سوی بیمه سلامت افزود: ۷۰ درصد هزینه‌های درمانی بیماران مبتلا به دیابت توسط صندوق صعب‌العلاج پرداخت می‌شود و بیمه‌شدگان صرفا ۳۰ درصد را پرداخت می‌کنند. به گفته مجید اسماعیل‌کاملی برخی از داروها مانند انسولین قلمی هم که قبلا تحت پوشش بیمه پایه بودند بخشی از پرداختی بیمه‌شده توسط صندوق حمایت از بیماران خاص تقبل می‌شود. دستگاه قند خون به‌همراه نوار و سوزن مربوطه نیز برای بیمه‌شدگان مبتلا به دیابت تحت پوشش صندوق قرار گرفته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر