دریافت انواع و اقسام پیامک‌های تبلیغاتی و ارزش افزوده موضوعی است که اعتراض بسیاری از مشترکان موبایل را به دنبال داشته است.با این وجود همچنان این مشکل پابرجا بوده و توپ پیامک‌ها به‌طور دائم میان دو وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات و ارشاد و فرهنگ اسلامی پرتاب می‌شود. اما طبق آنچه در شورای‌عالی فضای مجازی تصمیم گرفته شده، قرار بر آن شده که وزارت ارشاد مسوولیت محتوای پیامک‌های انبوه را برعهده داشته باشد. در این زمینه مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد مسوولیت پیگیری این بحث را برعهده دارد.

مرتضی موسویان ، رئیس این مرکز در گفت‌وگو با «ایسنا» به ارائه توضیحاتی در این خصوص پرداخته و همچنان ساماندهی کامل پیامک‌ها را نیازمند زمان می‌داند. رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال همچنین یادآور شد: «لازم است به این نکته توجه شود که پیامک‌های مختلفی که برای کاربران ارسال می‌شود به دو دسته پیامک‌های ارزش افزوده و تبلیغاتی تقسیم می‌شوند. در این میان پیامک‌های ارزش افزوده قطعا پیش از انتشار، ممیزی شده و دستگاه‌های مختلفی که ماموریت آنها کاملا مشخص است در این زمینه توجیه شده‌اند و کارگروهی دراین خصوص ایجاد شده و تمام پیامک‌های ارزش افزوده با سرعت بسیار بالا مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.» او ادامه داد: «دسته دوم پیامک‌ها، پیامک‌های انبوه تبلیغاتی هستند که معمولا نظارت آنها حالت پسینی دارد، یعنی پیش از انتشار این نوع پیامک‌ها نظارتی بر روی آنها وجود ندارد. البته نمونه‌ای از پیامک‌های ارسالی از سوی اپراتور یا شرکت‌هایی که دارای سرشماره ارسال پیامک انبوه هستند، برای ما ارسال می‌شود و ما آنها را نگه می‌داریم. همچنین در این زمینه دستورالعملی شامل ۱۶ بند به تمام این شرکت‌ها ابلاغ شده و آنها موظف به رعایت تمام بندهای این دستورالعمل هستند.»

رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال ارشاد در ادامه در پاسخ به این سوال که با این وجود همچنان مشترکان پیامک‌های ارزش افزوده‌ای با محتواهای عجیب و غریب دریافت می‌کنند که نشان از نظارت ناکافی در این زمینه دارد، توضیح داد: اکنون نظام‌نامه تخلفات در حال تدوین است و در این خصوص با متخلفان برخورد‌هایی هم شده است، اما به هرحال باید انصاف داد که تعداد پیامک‌هایی که پیش از این ارسال می‌شد و منشأ آنها مشخص نبود یا دارای مفاهیم بررسی نشده بود، اکنون به مراتب کمتر شده است. وی افزود: حال از طریق سامانه طراحی شده شرایطی ایجاد شده تا نسخه‌ای از تمام پیامک‌هایی که به شکل انبوه ارسال می‌شوند، ثبت شود و در این میان اگر اشتباهی رخ داده و اشتباهی صورت گیرد، به سرعت این موضوع تذکر داده شده و به عنوان تخلف ثبت می‌شود.موسویان همچنین متذکر شد: با این وجود همچنان سامانه ۱۰۰۰۰۱۳۱۴ به‌منظور اعلام مشکلات مردمی در نظر گرفته شده و اگر افراد پیامکی با محتوای نامناسب دریافت می‌کرده و این موضوع را از طریق این سامانه اطلاع‌رسانی کنند، ما به سرعت این موضوع را بررسی خواهیم کرد. اپراتورهای اصلی ما قطعا بندهای مختلف ابلاغی را رعایت می‌کنند. تلاش‌ها برای نرم‌افزاری که بتواند لایه‌های زیرین پنل‌ها را هم کنترل کند ادامه دارد، اما این موضوع به کمی زمان نیاز دارد.