آی‌تی‌ایران: شاید گذر زمان باعث فراموشی شده باشد اما عنوان «مایکروسافت سرفیس» که حالا برای تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌های باکیفیت مایکروسافت به‌کار می‌رود، روزگاری برای تبلت‌های غول‌پیکر ۳۰ اینچی که البته به‌عنوان میز کافی‌‌شاپ و رستوران هم کاربرد داشتند استفاده می‌شد. ایده طراحی و تولید اولین سرفیس‌، در اوایل سال ۲۰۰۰ میلادی از سوی Stevie Bathiche (از محققان سرشناس مایکروسافت) و با همراهی همکارانش به بیل ‌گیتس معرفی شد. عنوان «سرفیس» از آنجا برای این دسته از محصولات انتخاب شد که گیتس معتقد بود این تبلت‌های جدید، تغییرات ویژه‌ای را روی کارآیی میزهای استفاده شده در رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها و به‌طورکلی هوشمندسازی سطوح مختلف خواهند داشت.

طرح اولیه سرفیس که از زمان خود خیلی جلوتر بود، در واقع از یک تبلت در ابعاد بزرگ و مجهز به صفحه‌نمایش لمسی تشکیل شده بود تا در مکان‌های عمومی، در لحظه از سوی چند کاربر استفاده شود. شاخص‌ترین قابلیت سرفیس ۱.۰ توانایی آن در تشخیص اشیایی بود که روی صفحه‌نمایش آن قرار می‌گرفت. مایکروسافت در نسخه پیش‌نمایش این محصول، نقاشی روی تبلت با استفاده از قلم‌موهای معمولی را هم به نمایش گذاشت. با گذشت چندسال، بالاخره این محصول در ‌ماه مه سال ۲۰۰۷ میلادی، رونمایی شد و پس از یک‌سال به بازار آمد. نسل اول سرفیس در سال ۲۰۰۸ میلادی به بازار آمد و در چند هتل نیویورکی و کافی‌شاپ‌های لاس‌وگاس هم استفاده شد. علاوه‌بر این، MSNBC هم از این تبلت برای نمایش تحلیل‌های انتخابات ریاست جمهوری در تلویزیون استفاده کرد.

مایکروسافت امیدوار بود سرفیس به راهکار جدید رستوران‌دارها و فروشگاه‌ها برای سرویس‌دهی و فروش تبدیل شود، اما این طرح، آنچنان‌که باید و شاید موفقیتی به‌دست نیاورد. در ادامه، Panay به عنوان رئیس بخش سخت‌افزارهای مایکروسافت، وظیفه احیای برند سرفیس را برعهده گرفت. در همین هیاهو، مایکروسافت کار روی ویندوز۸ را که از رابط کاربری لمسی جدیدی برخوردار شده بود شروع کرد و به‌طور همزمان از عنوان سرفیس برای تبلت‌های جدید استفاده شد. در سال ۲۰۱۲ میلادی و با رونمایی از تبلت سرفیس، پروژه قدیمی میزهای هوشمند به PixelSense تغییر نام داد. مایکروسافت هم تولید مستقل این محصولات را رها کرد و به همکاری با سامسونگ برای تولید SUR۴۰ نسل جدید میزهایی که می‌توان آنها را از دیوار هم آویزان کرد روی آورد. با وجود این، این پروژه هم در سال ۲۰۱۳ میلادی متوقف شد. باوجود تمام فراز و نشیب‌ها روح میزهای هوشمند همچنان زنده است و سرفیس‌هاب مایکروسافت که در واقع عرضه تبلت‌های هوشمند غول‌پیکر را برای استفاده در اتاق‌های برگزاری جلسات به‌دنبال داشته، روی رابط نرم‌افزاری چندکاربره البته این‌بار برای استفاده در دفاتر اداری و نه مکان‌های عمومی تمرکز دارد.